Bekijk hier een impressie van de Tegenwind premiere in de Koningin Elisabethzaal van aflevering 7

Tegenwind.tv

OVER MENSEN IN HET OOG VAN DE STORM

Journalisten Jakobien Huisman, Alain Grootaers en regisseur Mark Sanders ontvangen zes wetenschappers op Finca Don Carmelo in Andalucía. Voor zes persoonlijke portretten en een rondetafelgesprek over de coronacrisis, de maatregelen, het beleid, de vaccins, privacy en de toekomst van onze samenleving.

Met lector gezondheidswetenschappen Drs. Sam Brokken, vaccinoloog prof. dr. Theo Schetters, gezondheids- en welzijnseconoom prof. dr. Lieven Annemans, klinisch psycholoog prof. dr. Mattias Desmet, sociaal geograaf, statisticus en opiniepeiler drs. Maurice de Hond en privacyspecialist prof. dr. Paul De Hert

 

Onze gasten in Tegenwind

Op Finca Don Carmelo in Andalucía ontvangen journalisten Jakobien Huisman en Alain Grootaers deze zes wetenschappers voor zes persoonlijke portretten en een rondetafelgesprek. Over de coronacrisis en de tol die sommigen moesten betalen omdat ze voor hun mening uitkwamen.  Over hoe het nu verder moet met de maatschappij en met hen. Is de coronacrisis voorbij of komt er nog meer op ons af? Zijn we onherroepelijk in de test- en vaccin-update maatschappij beland? En wat met onze privacy en onze mensenrechten?  We bespreken dit alles in deze zevendelige documentaire. Zes portretten van moedige wetenschappers die hun rug recht hielden in de coronastorm en één ronde tafel over de toekomst van onze maatschappij.

theo4_edited.png
sam3.png
Mattias_edited_edited.jpg

Prof. dr. Theo Schetters.

Vaccinoloog

Drs. Sam Brokken

Lector gezondheidswetenschappen

Prof. dr. Mattias Desmet

Klinisch psycholoog

 
lieven1_edited.jpg
M2_edited_edited.png
paul2_edited.png

Prof. Lieven Annemans

Gezondheids- en welzijnseconoom

Drs. Maurice de Hond

Sociaal geograaf, statisticus en opiniepeiler

Prof. Paul De Hert

Privacyspecialist

 

Met jouw donatie steun je kritische en onafhankelijke journalistiek

Alle medewerkers aan deze documentaire doen dat volledig belangeloos. Toch zijn er uiteraard allerlei kosten aan het maken van zo'n documentairereeks verbonden.  Met jouw kleine bijdrage kan je ons helpen om deze kosten ten minste voor een stuk te dekken. 

Ga naar de donatiepagina

Als dank krijg je, als je dat wil, je naam op de aftiteling van onze docu-reeks.

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Contacteer ons

Bedankt!