top of page

“Bereid u op het ergste voor, want uw dochter komt er misschien niet meer door”


Dat was de telefonische boodschap die de moeder van Davina kreeg, toen deze in allerijl naar AZ Leuven werd gebracht, en een 4 uur durende operatie moest ondergaan.

Dat moet aankomen.


Drie weken na haar vaccinatie had de 23-jarige Davina, die daarvoor geen gezondheidsproblemen had, een bloedklonter die de dokter “in heel z’n carrière nog niet gezien had”. Bij mijn latere ervaringen met vaccinatieschade bleek dat dat tijdstip, 3 weken na het vaccin, een vaak terugkerende tijdsframe te zijn waarin de problemen zich manifesteren.

Na een week op intensieve zorgen kwam Davina er gelukkig door.


14 maanden later. Davina wachtte me op in Diest, samen met haar moeder. Ik voelde bij het binnenkomen de mix van gelatenheid, verdriet en woede, en de angst om hun verhaal naar buiten te brengen. De druk is groot om het niet te doen. Maar de moeder had contact opgenomen met Legal Hearts omdat ze een jaar later nog steeds niet kon begrijpen dat dit met haar dochter was gebeurd.


Davina werkte in de zorg, feestte graag, had veel sociale contacten, ze genoot van het leven. Ze wou haar plicht doen als zorgmedewerker, en ging het vaccin halen, zoals dat van haar verwacht werd.


Het resultaat hoort u uit haar mond, in de getuigenis. Trombose aan de milt, aangetaste lever, nieren, en een stuk dunne darm weggenomen. Een week later in het hospitaal, en ze zou gestorven zijn, vernam ze nadien. Daar bleef het niet bij. Levenslange zware medicatie waardoor ze gewichtsproblemen heeft, extreme en bijzonder pijnlijke menstruatie, bij het minste ziek worden, en werk kwijt. Voor en na het vaccin zijn de periodes die haar leven indelen.

Sereen en moedig vertelde ze, een jaar na die feiten, haar verhaal, fier en haar tranen verbijtend, in het volle besef van wat ze meemaakte, en wat de oorzaak was.