top of page
  • Foto van schrijverRedactie

Canadese Michelle Sterling van 'Friends of Science': 15-minuten-steden zijn geen complottheorie.

De ideeën en plannen zijn opgenomen in de bestemmingsplannen van veel grote steden in Canada, waaronder Edmonton en Calgary.


Op de Canadese nieuwssite Rebel News was Michelle Stirling van 'Friends of science' te gast bij Sheila Gunn in The Gunn Show.


En voordat ze echt gestart waren met opnemen, hadden ze het erover hoe steden het middelpunt zijn geworden van klimaatplannen, omdat sommige landen ze afwijzen omdat ze te duur zijn, zei Sheila richting Stirling.


Presentatrice Sheila: "Steden worden de terugvalbasis en steden zijn vaak vooruitstrevender. En zoals je al zei , daar woont de meerderheid van de bevolking. Dus alles wat je nodig hebt is een paar burgemeesters aan de kant van de klimaatsangst. En daar ga je dan, een enorm duur klimaatplan, zoals in Calgary."


Stirling reageerde met:

Ik heb onlangs een presentatie gegeven voor Alberta Prosperity Project, die ging over lockdowns in 15 minuten steden en hoe lockdowns de open deur waren naar de vierde industriële revolutie. Dus als je wilt kijken naar deze 15 minuten steden, kun je teruggaan naar deadline 2020, die werd geschreven in 2016. En dit is geschreven door een adviesbureau genaamd Arup.


Daarin stellen ze dat elke persoon een CO2-voetafdruk van 2,9 ton CO2-equivalent zou moeten hebben. En momenteel hebben Canadezen ongeveer 17 ton Co2. E Carbon footprint. Dus de bedoeling van deze 15 minuten steden is om je koolstofvoetafdruk te verminderen. Ja, het is waar dat het in mijn buurt in Calgary leuk en handig is om te lopen. Maar om dan alleen maar de hele tijd enkel en alleen maar in de buurt te blijven voor je boodschappen en je sociale leven is wel heel beperkend. Bovendien werken ze aan een plan om je mobiliteit te gaan beperken.

Dus de 15-minuten-steden zijn geen complottheorie. Ze proberen op verschillende niveaus deze plannen door te duwen.


Kijk hier het fragment over de 15-min-cities op Rebel News:
281 weergaven1 opmerking
bottom of page