top of page

De detox-gids: wat je kan doen tegen teveel spike-eiwit door covid19 of door covid vaccinatiesTegenwind krijgt regelmatig vragen van lezers over detoxen van het spike-eiwit. Vaak komen de vragen van mensen met prikspijt, of mensen die net een bloedtransfusie hebben gekregen en zich zorgen maken. Dr. Tess Lawrie en het World Council of Health hebben een compacte detox-gids opgesteld, die wij voor u in helder Nederlands hebben omgezet. De World Council of Health is een non-profit initiatief, toegewijd aan het beschermen van mensenrechten en vrije wil, terwijl het mensen in staat wil stellen hun gezondheid en welzijn in eigen hand te nemen.


De gids is bedoeld om de effecten van 'spikopathie' aan te pakken. Spikopathie treedt op wanneer het lichaam te veel spike-eiwitten bevat. Wie er nog gedetailleerder over wil lezen, kan terecht bij worldcouncilforhealt.orgWat is het spike-eiwit?


Het spike-eiwit is een onderdeel van het coronavirus dat zich hecht aan ACE2-receptoren op de cellen. Covid-19-vaccins zijn een nieuwe geneesmiddelentechnologie, erop gericht om de cellen in ons lichaam te programmeren zodat ze spike-eiwit aanmaken, dat op zijn beurt ee immunrespons moet uitlokken om het lichaam tegen het coronavirus te beschermen. MAAR: we weten nu al dat dit leidt tot ontstekingen en stollingen in de weefsels en organen van het lichaam. Dat is het gevolg van die overtollige door het vaccin veroozaakte eiwitten.


Die ontstekingen kunnen erger zijn bij mensen die al ziek zijn of onderliggende aandoeningen hebben, maar ook bij kinderen of jonge en fitte mense die juist een zeer krachtige afweerreactie hebben. De productie van spike-eiwit door elke cel kan er namelijk toe leiden dat je eigen immuunsysteem je lichaam aanvalt.


In een Japanse studie werden vaccindeeltjes aangetroffen in de lever, het beenmerg en de eierstokken. In andere studies werd gewezen op het grote aantal ACE2-receptoren in het hart, de longen, de bloedvaten, de nieren, de lever en het maag-darmkanaal.


Verder zijn er aanwijzingen dat het spike eiwit de bloed-hersenbarrière kan overschrijden en dus neurologische bijwerkingen veroorzaken. Dit verklaart waarom mensen lijden aan uitgebreide bloedstolsels, myocarditis, hartaanvallen, neurologische disfynctie, veranderingen in het voortplantingssysteem, gastro-intestinale verstoringen, neurodegeneratieve storingen (Prion-ziekte) en vele andere aandoeningen.