top of page

De genadeslag voor het Westen

Bijgewerkt op: 5 apr. 2023


Het is de unieke positie van de dollar die de VS controle geeft over de wereld. Het geeft de Amerikanen de mogelijkheid om boven hun stand te leven en meer uit te geven aan defensie dan de rest van de wereld samen.


De dollar ontleent zijn status aan twee factoren: enerzijds is de munt de reservemunt van de wereld en anderzijds heb je dollars nodig voor de handel in olie en andere grondstoffen.


Xi en Putin werken echter achter de schermen aan een meesterplan om de dollar van zijn voetstuk te halen en de verhoudingen in de wereld te herstellen.

De Chinese president reisde vorige week naar Moskou en sprak uitgebreid met Putin. Officieel ging het vooral over de situatie in Oekraïne, maar je voelt zo aan dat men hier niet het achterste van de tong liet zien.

Xi sprak over “change we haven’t seen in 100 years”. Over welke veranderingen hij het precies heeft, is niet helemaal duidelijk.

Het schaakspel van Putin


Honderd jaar geleden werd de wereld nog geleid door het Verenigd Koninkrijk en was het Britse pond de reservemunt van de wereld. Dat stokje werd na de tweede wereldoorlog echter doorgegeven aan de VS.


Zei Putin na de ontmoeting met Xi niet dat hij de voorkeur geeft aan de Chinese Yuan voor de Russische handel met Azië, Afrika en Latijns-Amerika?

Afrika? Enkele maanden geleden vertelde de Russische president in een speech dat het Westen veel van zijn rijkdom dankt aan het roven van de Afrikaanse grondstoffen.

En toevallig (of niet natuurlijk…) had Putin vorige week ook diverse Afrikaanse leiders uitgenodigd.


Daarover verscheen de volgende quote:

“I (Putin) want to emphasize that our country has always given and will continue to give priority to cooperation with African states. Our country is determined to continue building a full strategic partnership with our African friends, and we are ready to shape the global agenda together

Shape the global agenda.

Change we haven’t seen in 100 years.

Wordt het je stilaan duidelijk?


Xi en Putin maken zich gereed om het Westen een genadeslag toe te dienen.

Ze werken aan een ultieme meesterzet om de dollar - en bij uitbreiding ook de euro - een finale klap te geven en een einde te maken aan de dominantie van het Westen.

Dat zou allemaal wel eens veel sneller kunnen gebeuren dan we allemaal voor mogelijk houden.


De Russische ambassade in Kenya deelde een filmpje van de Kenyaanse president waarin hij zijn burgers adviseert om hun dollars te verkopen aangezien deze straks veel van hun waarde zullen verliezen.

“This market is going to be different in a couple of weeks”, gaf hij nog mee.

A COUPLE OF WEEKS!?


Maarten Verheyen is auteur van het boek "Het Eindspel van ons Financieel Systeem".

Je kan dit boek gratis downloaden via www.eindspel.be

293 weergaven1 opmerking

1 Comment


Peter Braet
Peter Braet
Mar 30, 2023

Meneer de goudverkoper, uw link werkt niet (xie screenshot). Deze links werken wel:

https://go.beurs.com/eindspel

https://landing.beurs.com/optin17876589


De link naar de docu eindspel.tv werkt evenmin, daarom:

(verborgen scriptje van cloudflare) Error1001

Ray ID: 7b01e6184b949bb3 •2023-03-30 16:58:41 UTC

DNS resolution error

What happened? You've requested a page on a website (www.eindspel.tv) that is on the Cloudflare network. Cloudflare is currently unable to resolve your requested domain (www.eindspel.tv). There are two potential causes of this:

  • Most likely: if the owner just signed up for Cloudflare it can take a few minutes for the website's information to be distributed to our global network.

  • Less likely: something is wrong with this site's configuration. Usually this happens when accounts have been signed up with a partner organization (e.g…

Like
bottom of page