top of page

De gijzeling van de medische wetenschap en volksgezondheid door de farmaceutische industrie

Ellen Verellen, die de Tegenwind voice-over stem is bij onze documentaires organiseert op 3 mei 2023 een event in Antwerpen met Dr. Aseem Malhotra. Tegenwind zal met Dr. Aseem Malhotra ook een interview opnemen dat we waarschijnlijk net voor de zomer nog zullen brengen.De wereldberoemde Britse cardioloog en bestsellerauteur komt naar België! Hij is een expert in de preventie, diagnose en behandeling van hartziekten. Als campagnevoerder van ‘Action on sugar’ ijvert hij met o.a. de bekende chef-kok Jamie Oliver voor gezondere maaltijden in Britse scholen en ziekenhuizen. Hij waarschuwt al jaren voor de schade die wordt veroorzaakt door overmatige suikerconsumptie, met name de rol ervan bij diabetes type 2 en obesitas.


Dr. Malhotra is een arts die kritisch is en hardop durft zeggen dat onze gezondheidszorg (of beter gezegd ziekenzorg) een mislukt model is omdat het aan symptoombestrijding doet in plaats van ziektes bij de wortel aan te pakken. Hij vindt dat er te weinig aandacht gaat naar preventie en bemerkt een gemiste kans van de overheid om tijdens de pandemie mensen naar een gezonder leven te leiden door eenvoudige, goedkope levensstijlveranderingen aan te brengen.


Mediterraanse keuken


Qua voeding deelt hij de visie van onze Pascale Naessens: geen geraffineerde koolhydraten en veel gezonde vetten, groenten en noten. Vanaf de jaren 50 zijn we massaal op het verkeerde been gezet en bang gemaakt voor vetten; er werd ons geadviseerd om vooral koolhydraten te eten. Maar de mensheid is dikker, zwakker en zieker geworden en het verband tussen verzadigde vetten en het risico op hart- en vaatziekten hebben wetenschappers niet kunnen vinden. Malhotra’s kritiek op de aanpak van de Covid-19 pandemie, zoals het blinde vertrouwen in onvolledig geteste MRNA injecties die voor vaccins moeten doorgaan, ligt volledig in het verlengde van zijn kritiek op de gijzeling van de medische wetenschap door de farmaceutische sector in het algemeen. De invloedrijke arts kon aanvankelijk niet geloven dat een ‘vaccin’ schade kon veroorzaken, hij heeft de injectie als één van de eerste dokters gekregen en moedigde anderen op televisie aan om dat ook te doen.


Van vaccin-promotor op televisie naar campagnestrijder voor opschorting van de MRNA-vaccins