top of page

De maatschappelijke en politieke spanningen door Europese maatregelen en wetten rijzen de pan uit

Denk aan de stikstofcrisis als gevolg van EU-wetgeving, de mogelijke impact van het Europees digitaal paspoort, de invoer van gezondheidspaspoorten zoals bij de pandemie, QR-toegangscodes voor horeca en evenementen, de geplande digitale euro en controle op banktransacties boven de honderd euro op basis van de vijf EU anti-witwasrichtlijnen.


Dan hebben we het nog niet gehad over de geplande verhoging van energiebelastingen en verdubbeling van de BPM op nieuwe auto's in het kader van de EU "Fit for 55" richtlijnen.


De meeste Nederlanders hebben geen idee van wat er allemaal niet meer in eigen land, maar in Brussel is bedacht.


We hebben geen belang bij veel van deze maatregelen die de persoonlijke welvaart verder uithollen en de armoede vergroten. Wie hebben er dan wel belang bij? Hoe zitten de informele machtsstructuren van de EU in elkaar? Wat is de rol van Duitsland en Frankrijk. Om maar niet te spreken van de VS?


Ik heb besloten er een boek over te gaan schrijven, op basis van een flink aantal verdragen en verordeningen die de afgelopen tien jaren in dit verband zijn uitgebracht.


Waardoor is de EU als economisch samenwerkingsverband steeds minder productief geworden en raakt dat ieder zijn portemonnee? In dit artikel een antwoord; https://lnkd.in/ezrqvPsG


Ik ben een voorstander van Europese samenwerking. Dat heeft een aantal jaren veel goeds gebracht maar die goede tijd lijkt sinds het begin van deze eeuw voorbij. En dan verlang je steeds vaker terug naar beelden van een welvarend Nederland waarin de politiek zelf nog wat te zeggen had over onze eigen economie.
226 weergaven2 opmerkingen

2 Comments


V.C.Mutwa
V.C.Mutwa
May 25, 2023

Allemaal eens grondig David Icke checken, het gaat nog vele malen dieper dan dat.

Like

Peter Braet
Peter Braet
May 25, 2023

Het worden extreem belangrijke verkiezingen in 2024. Ofwel wordt de huidige coalitie verdergezet en worden de constructiefouten in de €uro rechtgezet, wat onder andere betekent dat het de EU is die de belastingen heft en verdeelt onder de lidstaten.

En worden pensioenen en uitkeringen in CBDC uitbetaald.

Of een andere coalitie vormt de commissie en we gaan naar een Europa van soevereine natiestaten, waarop de -mislukte- €uro moet verdwijnen. Uit de €uro stappen kan niet, dat is niet voorzien. Het zal volledig ontbinden van de €uro moeten zijn, anders kan het niet.

Wie niet gaat stemmen heeft ongelijk.

De €uro is overigens de prijs die Duitsland aan Frankrijk moest betalen voor de hereniging van BRD met DDR, waar de Britten…

Like
bottom of page