top of page
  • Foto van schrijverRedactie

De merkwaardige link tussen het failliete FTX, de Vaccin-lobby, de Democratische partij en OekraïneJeffrey A. Tucker, de oprichter van het Brownstone Instituut, legt de merkwaardige verwevenheid tussen de failliete cryptobeurs FTX en verschillende grote spelers in het Covid debacle.


Een reeks onthullende teksten en tweets van Sam Bankman-Fried, de in ongenade gevallen CEO van FTX, de ooit hoogvliegende maar nu failliete cryptobeurs, had het volgende te zeggen over zijn imago als goeddoener: het is een "dom spelletje dat wij westerlingen spelen waarbij we alle juiste terminologie bezigen zodat iedereen ons aardig vindt."


Heel interessant. Hij had het hele spel in handen: een veganist die zich zorgen maakt over klimaatverandering, steunt elke vorm van rechtvaardigheid (raciaal, sociaal, milieu) en geeft miljoenen uit aan goede doelen die met links geassocieerd worden. Hij kocht ook veel toegang en bescherming in D.C., genoeg om zijn duistere bedrijf het nieuwste snoepje van de stad te maken.


Als onderdeel van de mix, is er dit ding genaamd pandemie planning. We zouden nu moeten weten wat dat is: het betekent dat je niet de baas over je leven kunt zijn omdat er slechte virussen zijn. Zo bizar als het lijkt, en om redenen die nog steeds niet helemaal duidelijk zijn, werd de voorkeur voor lockdowns, maskers en vaccinatiepaspoorten onderdeel van de ideologische stoofpot van de woke beweging.


Dit is vooral vreemd omdat keer op keer bewezen is dat covideobeperkingen schadelijk zijn voor alle groepen om wie de woke ideologie beweert zo veel te geven. Dat geldt zelfs voor dierenrechten: wie kan de Deense nertsenslachting van 2020 vergeten?


Hoe dan ook, het is gewoon waar. Maskers dragen werd een symbool van goed zijn, net als vaccineren, veganisme en het in paniek raken over klimaatverandering. Niets hiervan heeft veel of niets te maken met wetenschap of realiteit. Het is allemaal tribale symboliek in naam van politieke groepssolidariteit. En FTX was er behoorlijk goed in, door met honderden miljoenen te smijten om de loyaliteit van het bedrijf aan alle juiste doelen te bewijzen.


Daartoe behoorde ook de pandemische plannenmakerij. Dat klopt: er waren diepe connecties tussen FTX en Covid, die twee jaar lang gecultiveerd werden. Laten we eens kijken.


Eerder dit jaar, bazuinde de New York Times een studie die geen enkel voordeel toonde voor het gebruik van Ivermectine. Het werd verondersteld definitief te zijn. De studie werd gefinancierd door FTX. Waarom? Waarom was een crypto-beurs zo geïnteresseerd in het ontkrachten van hergebruikte medicijnen om regeringen en mensen aan te zetten tot het gebruik van gepatenteerde geneesmiddelen, zelfs die -zoals Ramdesivir- eigenlijk niet werkten? Onderzoekende geesten zouden dat graag willen weten.


Hoe dan ook, de studie en vooral de conclusies bleken vals te zijn. David Henderson en Charles Hooper wijzen verder op een interessant feit: "Sommige van de onderzoekers die betrokken waren bij de TOGETHER studie hadden betaalde diensten verricht voor Pfizer, Merck, Regeneron en AstraZeneca, allemaal bedrijven die betrokken zijn bij de ontwikkeling van COVID-19 therapeutica en vaccins die nominaal concurreren met ivermectine."


Om een of andere reden wist Sam Bankman-Fried gewoon dat hij verondersteld werd zich te verzetten tegen hergebruikte geneesmiddelen, hoewel hij helemaal niets wist over het onderwerp. Hij financierde graag een slechte studie om het waar te maken en de New York Times speelde de hem toegewezen rol in het hele optreden.

Het was nog maar het begin. Uit een slap onderzoek van de Washington Post bleek dat Sam en zijn broer Gabe, die een haastig opgerichte non-profit Covid runden, "sinds oktober 2021 minstens 70 miljoen dollar hebben uitgegeven aan onderzoeksprojecten, campagnedonaties en andere initiatieven die bedoeld zijn om de bioveiligheid te verbeteren en de volgende pandemie te voorkomen."


Ik kan niet beter dan de Washington Post citeren:


De schokgolven van de vrije val van FTX hebben zich verspreid over de wereld van de volksgezondheid, waar talrijke leiders op het gebied van pandemieparaatheid fondsen hadden ontvangen van FTX-financiers of op zoek waren naar donaties.


Met andere woorden, de "volksgezondheidswereld" wilde meer veranderingen om te zeggen: "Geef me geld zodat ik kan blijven pleiten om meer mensen op te sluiten!" Helaas maakt de ineenstorting van de beurs, die naar verluidt 0,001% van de ooit geclaimde activa bezit, dat onmogelijk.


Een van de zwaarst getroffen organisaties is Guarding Against Pandemics, de belangengroep onder leiding van Gabe die miljoenen aan advertenties uitgaf ter ondersteuning van de Biden-administratie voor 30 miljard dollar financiering. Zoals Influence Watch opmerkt: "Guarding Against Pandemics is een links georiënteerde belangengroep die in 2020 is opgericht om wetgeving te ondersteunen die de overheidsinvesteringen in pandemische preventieplannen verhoogt."

Het wordt nog erger:


De door FTX gesteunde projecten varieerden van 12 miljoen dollar voor een Californisch initiatief om volksgezondheidsprogramma's te versterken en opkomende virusdreigingen op te sporen (bij gebrek aan steun werd de maatregel doorgeschoven naar 2024), tot het investeren van meer dan 11 miljoen dollar in de onsuccesvolle congrescampagne van een bioveiligheidsexpert uit Oregon, en zelfs een subsidie van 150.000 dollar om Moncef Slaoui, wetenschappelijk adviseur voor de "Operation Warp Speed" vaccinversneller van de Trump-administratie, te helpen bij het schrijven van zijn memoires.


Leiders van het FTX Future Fund, een afgeleide stichting die meer dan 25 miljoen dollar toezegde aan het voorkomen van biorisico's, namen afgelopen donderdag ontslag in een open brief, waarin ze erkenden dat sommige donaties van de organisatie zijn opgeschort.


Meer:


Guarding Against Pandemics besteedde het afgelopen jaar meer dan 1 miljoen dollar aan lobbyen op Capitol Hill en in het Witte Huis, huurde ten minste 26 lobbyisten in om te pleiten voor een nog steeds hangend tweepartijdig pandemieplan in het Congres en andere kwesties, en voerde advertenties uit ter ondersteuning van wetgeving waarin financiering voor pandemieparaatheid was opgenomen. Protect Our Future, een politiek actiecomité gesteund door de Bankman-Fried broers, gaf deze congrescyclus ongeveer 28 miljoen dollar uit aan Democratische kandidaten "die voorvechters zullen zijn voor pandemiepreventie", volgens de webpagina van de groep.


Ik denk dat je het begrijpt. Dit is allemaal bedrog. FTX, opgericht in 2019 na Biden's aankondiging van zijn kandidatuur voor het presidentschap, door de zoon van de medeoprichter van een groot politiek actiecomité van de Democratische Partij, Mind the Gap genaamd, was niets anders dan een Ponzi schema. Het greep de lockdowns aan voor politieke, media en academische dekking. De economische onderbouwing was net zo onbestaand als de boeken. De eerste accountant die een kijkje nam schreef:


"Nooit in mijn carrière heb ik zo'n compleet falen van bedrijfscontroles en zo'n compleet gebrek aan betrouwbare financiële informatie gezien als hier. Van gecompromitteerde systeemintegriteit en gebrekkig regelgevend toezicht in het buitenland tot de concentratie van controle in de handen van een zeer kleine groep onervaren, ondeskundige en potentieel gecompromitteerde personen, deze situatie is ongekend."


Het was het ergste voorbeeld van een onechte perpetuum-motion machine: een token om een bedrijf te steunen dat zelf werd gesteund door het token, dat op zijn beurt werd gesteund door niets anders dan politieke mode en wakkere ideologie, waarbij Larry David, Tom Brady, Katy Perry, Tony Blair en Bill Clinton werden ingeschakeld om een mantel van legitimiteit te bieden.


En je kunt dit niet meer verzinnen: FTX had een nauwe relatie met het World Economic Forum en was de favoriete crypto-beurs van de Oekraïense regering. Het lijkt voor de hele wereld op de witwasoperatie van het Democratic National Committee en de hele lockdown lobby.

Ik zal u vertellen wat mij woedend maakt over deze miljarden aan nepgeld en diepe corrupties van politiek en wetenschap. Al jaren worden mijn anti-lockdown vrienden opgejaagd omdat ze gefinancierd worden door zogenaamd duister geld dat gewoon niet bestaat. Veel dappere wetenschappers, journalisten, advocaten en anderen gaven hun grote carrière op om voor hun principes te staan en de schade van de lockdowns bloot te leggen, en zo zijn ze behandeld: besmeurd en verdreven.


De rest van ons blijft achter met de rekening voor deze overduidelijke zwendel die crypto en Covid op ongeloofwaardige wijze aan elkaar koppelt. Maar net zoals het geld gebaseerd was op niets anders dan gebakken lucht, is de schade die ze aan de wereld hebben toegebracht maar al te reëel: een verloren generatie kinderen, een kortere levensduur, miljoenen die geen werk hebben, een rampzalige daling van de volksgezondheid, miljoenen kinderen die in armoede leven door een breuk in de toeleveringsketen, 19 opeenvolgende maanden van dalende reële inkomens, historisch hoge schuldstijgingen en een dramatische daling van de menselijke moraal over de hele wereld.


Dus ja, we moeten allemaal woedend zijn en op zijn minst volledige verantwoording eisen. Wat de uiteindelijke waarheid ook is, het zal waarschijnlijk veel erger zijn dan zelfs de flagrante feiten hierboven opgesomd. Het is al erg genoeg dat de opsluiting het leven en de vrijheid verwoestte. Om te ontdekken dat enorme steun voor hen werd gefinancierd door fraude en vervalsing is een dieper niveau van corruptie dat zelfs de meest cynische onder ons zich niet had kunnen voorstellen.

629 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page