top of page
  • Foto van schrijverRedactie

"De ontrafeling van dogma's" in avant-premiere voor abonnees

1ste aflevering van 4-delige reeks met prof. dr. Kees de Lange. Thema: Stikstof.Prof. dr. C.A. (Kees) de Lange (1943) is lid van de Amerikaanse denktank The CO2 Coalition. www.co2coalition.org). Met Amerikaanse collega's bestudeert hij fundamentele fysische problemen op het gebied van milieu, klimaat en energie.De Lange studeerde wis-, natuur-, sterrenkunde en elektronica (cum laude) aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde in de theoretische chemie in Bristol, Engeland. Hij is emeritus hoogleraar atoom-, molecuul-, en laserfysica aan zowel de Vrije Universiteit, als de Universiteit van Amsterdam.


Hij was Statenlid in de Provincie Noord-Holland voor 50Plus, was lid van de Eerste Kamer (2011-2015), aanvankelijk voor de OSF, maar later als onafhankelijk Senator onder de naam Fractie De Lange. Gedurende zijn loopbaan is De Lange actief geweest op meerdere terreinen. Zo is hij voorzitter geweest van de Vereniging voor Academici bij het Wetenschappelijk Onderwijs (VAWO), en van de Centrale OndernemingsRaad (COR) van de Universiteit van Amsterdam. Ook was hij voorzitter van de Nederlandse Bond voor Pensioenbelangen (NBP) en van het Wetenschappelijke Bureau van 50Plus.


Mijn motto:

De uitverkoop van democratische waarden en het weggeven van zeggenschap over onze eigen toekomst door de Nederlandse politiek dient gekeerd te worden


Publicaties:

  • "Nuclear magnetic resonance in oriented molecules" (dissertatie, 1969, University of Bristol, UK, promotor Prof. dr. A.D. Buckingham)

  • diverse columns op onder meer Follow The Money, De Dagelijkse Standaard, Jalta, Climategate. Opiniez.com, Indepen, Tegenwind.tv

  • Meer dan 200 publicaties op scheikundig en natuurkundig gebied.

  • Persoonlijke website www.cadelange.nl1.211 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page