top of page

De opvallendste tweets en artikels van de week.

Tegenwind site-beheerder Mark Sanders speurde ook de afgelopen week de sociale en reguliere media af, op zoek naar opmerkelijke feiten en meningen.

ZONDAG


  • In Nederland is De Andere Krant een grote naam in de alternatieve media. Hoewel we eigenlijk af willen van de term 'alternatieve media' . Ze bieden alleszins een andere kijk, maar zijn toch steeds kritisch over de dagelijkse problemen in de wereld. Tegenwind lanceerde zondag de eerste aflevering in de nieuwe klimaatreeks "De ontrafeling van dogma's" met als thema de stikstofcrisis. De Andere Krant sloot hier perfect op aan.



James Melville is heel actief op Twitter, heeft veel volgers en best kritisch.



Bill Gates:"We begrepen niet dat het (corona) een vrij laag sterftecijfer (IFR) heeft en dat het een ziekte is die vooral bij ouderen voorkomt, een beetje zoals griep,

maar dan anders." Deze woorden sprak Bill Gates uit in een lang interview. En het is

niet zijn eerste uitspraak in die stijl. Voelt hij de bui al hangen?



MAANDAG


  • We blijven bij tweets van James Melville. Op 3 februari was de eerste treincrash in Ohio. Over de chemische inhoud die in de wagons werd vervoerd was niet meteen duidelijkheid en open communicatie. Mensen gingen graag terug naar hun huis en of het veilig was, werd niet direct duidelijk. Het blijkt nu dat de mensen te vroeg terugkeerden. Het wantrouwen in de overheid is groot. Het duurde ook even vooraleer er ook uitgebreid over bericht werd in de MSM.


  • Nog op maandag dook Marc Van Ranst op. Hij beweerde het volgende hieronder. Tegenwind publiceerde al een artikel over het feit dat elke wetenschapper, aan welke zijde hij zich ook opstelt, studies gebruikt of misbruikt in zijn voordeel en zoals het hem uitkomt. Het duurde niet lang voor "rechtszaak"-vriendje Willem Engel Van Ranst wees op een zware fout in zijn interpretatie. Wie heeft de waarheid in pacht? See you in court.




  • Pieter Omtzigt, onafhankelijk Kamerlid in Nederland vestigde nog eens de aandacht op de oversterfte. Onafhankelijke onderzoekers kregen al de hele tijd geen inzicht op gegevens wegens 'zogezegde' privacy redenen. Bleek deze belemmering van het onderzoek toch ongegrond te zijn.


DINSDAG


Pieter Omtzigt ging op dinsdag de strijd aan in de Kamer met staatssecretaris mevrouw Van Uffelen. De andere 5 bevoegde ministers uit de regering bleken afwezig. Tijdens het vragenuurtje op 14 februari 2023 stelde Pieter Kamervragen over de toegang die de overheid heeft tot desinformatie-portals van sociale media bedrijven. Denk hierbij aan twitter, facebook, tiktok of linkedin Bij eerdere vragen zei de regering: alleen het ministerie van binnenlandse zaken heeft twee 'trusted flaggers'. Dat blijken er al een stuk meer te zijn tijdens deze antwoorden. De regering is niet zeker van haar zaak en de staatssecretaris draait flink rond de pot.



WOENSDAG


  • Alex Lorusso (ALX) is de uitvoerend producent van 'The Benny Report' op Newsmax. Alex is ook een politiek strateeg die samenwerkt met een aantal prominenten. Hij is te zien geweest op Newsmax en in gedrukte publicaties zoals Fox News, Breitbart, The Daily Caller, The Blaze, The Gateway Pundit, en meer.

Hij is ook een tijdje van Twitter gegooid en blij dat hij terug is. Op woensdag

bracht hij een sterke boodschap van de nieuwe Twitter CEO Elon Musk: hij

spreekt zich uit tegen het idee van een "Wereldregering" op de

"Wereldregeringstop" en waarschuwt dat het kan leiden tot de ineenstorting

van de beschaving.


  • Ik apprecieer alvast ook de humor van Elon Musk.


  • En Thomas Spaas maakt in de marge van Twitter en Elon Musk een terechte kanttekening.



DONDERDAG


Clare Daly is een Ierse politica die zetelt in het Europees parlement. Seymour Hersh, de beruchte Amerikaanse onderzoeksjournalist, dropte vorige week een serieus bommetje. Maar de media hadden weinig aandacht voor de onthullingen van Seymour Hersh, zelfs niet om hem af te kraken. In zijn rapport wijst hij de regering van zijn eigen land aan als saboteur van de gaspijplijnen Nord Stream I en II tussen Rusland en Duitsland. Clare Daly houdt alvast een heftig betoog in het Europees parlement. Bekijk hier haar speech.


VRIJDAG


We sluiten de week af met deze smeekbede van iemand uit de zorg. En persoonlijke vind ik dit een terechte vraag.

Tot volgende week...

427 weergaven2 opmerkingen

2 Comments


Peter Braet
Peter Braet
Feb 20, 2023

De revelatie van afgelopen week was voor mij deze miniserie

https://www.imdb.com/title/tt12594678/

https://www.sky.com/watch/this-england

Waarin je door de serie heen op het scherm ziet verschijnen; het aantal gerapporteerde gevallen en daarnaast het reële aantal gevallen. Dat plaatst het wat in perspectief.

Like

Over De Morgen: kwaliteitskrant? Die kwaliteit heeft ze allang verloren. Mark Elchardus geeft in de weekend editie in de Zeno voorzichtig kritiek. Dat de krant nog dwars kan zijn? Ik heb dat de laatste drie jaar niet meer gezien. Dat ze volgens een oudere slogan beweert als een zalm tegen de stroom in te zwemmen? Laat me niet lachen.


Like
bottom of page