top of page

De opvallendste tweets en artikels van de week


Tegenwind site-beheerder Mark Sanders speurde ook de afgelopen week de sociale en reguliere media af, op zoek naar opmerkelijke feiten en meningen.


ZONDAG


 • Ilja Gort (1951) is een Nederlandse schrijver, wijnboer en presentator, die afwisselend in Nederland en in Frankrijk woont. Gort was tot 2000 succesvol in het componeren van reclametunes en daarna legde hij zich toe op het schrijven van boeken en het maken van wijn. Als schrijver komt hij op voor Roald Dahl. Dik dat 'enorm' wordt in de nieuwe versie van zijn boeken... Ik denk dat de schrijver Dahl één van de populairste hashtags was in de tweets van afgelopen week.

 • Hij had een tweet waarin ik vooral het filmpje geweldig vond. Te bekijken als je op de foto hieronder klikt. Zijn volgende tweet relativeert ook wel alle hetze rond Dahl de laatste week. • Jan De Meulemeester, Chef Nieuws Trends & KanaalZ, denkt er ook het zijne van.


MAANDAG


 • Mag er ook gelachen worden? de Cretsman ( commissaris van iets) blijkt de twitter account te zijn van acteur/regisseur Stany Crets. Na zijn rare houding en standpunten in de coronacrisis, heeft hij gelukkig zijn zin voor humor terug gevonden.


 • Onze huiscolumnist Dirk Theuns, die tevens een populair en succesvol twitteraar is, ging de Amerikaanse politiek opzoeken.

 • Nog op maandag vond Tom Lanoye dat het hoog tijd was om Rik Torfs eens te schofferen. De Vlaamse schrijver probeerde vorig jaar in 'De Afspraak' Tegenwind onderuit te halen toen wij de 'Ultimas' publieksprijs wonnen. In de uitzending bleek zelfs dat hij nog geen enkele documentaire had bekeken. Gelukkig gaf Rik Torfs het later deze week in een tweede Tweet een positieve draai.


DINSDAG


 • Op dinsdag kreeg ik de nieuwsbrief binnen van Blckbx.tv. Hierin vonden we dit artikel

In maart begint in de VS een zeer belangrijke rechtszaak tegen Pfizer,

aangespannen door voormalig Ventavia-directeur Brook Jackson. Zij zegt

bewijs te hebben dat Pfizer heeft gefraudeerd met de data van de

klinische proeven om goedkeuring voor het mRNA-vaccin te krijgen. 'Een

veroordeling kan het faillissement betekenen voor Pfizer'.


Met de woorden See you in court criminals – tot in de rechtbank, criminelen -

vierde klokkenluider Brook Jackson afgelopen zaterdag het aanhangig maken van

haar rechtszaak tegen Pfizer. Op 1 maart zal het bedrijf voor de Amerikaanse federale rechtbank in Texas moeten verschijnen om terecht te staan

voor het mogelijkerwijs overtreden van de False Claims Act.


 • Steven Freethinker Desanghere is de account van onze columnist Steven Desanghere. Steven schrijft prachtige teksten met een grote betrokkenheid en mensenkennis. Er zijn regelmatig kritische reacties op tweets van Guy Verhofstadt. Deze tweet omschrijft Steven als: "Arrogant and dangerous madness".

WOENSDAG


 • Steven Desanghere deed op woensdag een retweet met opmerkelijke cijfers uit de UK. Tegenwind schrikt allang niet meer van deze cijfers. De cijfers en de grafiek spreken voor zich...
DONDERDAG


Op dit ogenblik loopt op Tegenwind de klimaatreeks "De ontrafeling van dogma's'. Op woensdag had ik een fijne ontmoeting met de Vlaamse wetenschapper Ferdinand Meeuws. Deze doctor in de wetenschappen heeft door zijn jarenlange ervaring in het buitenland een enorme kennis opgebouwd. Hij is heel actief op Twitter en zal ook in de toekomst regelmatig een column schrijven voor Tegenwind. Op donderdag bracht hij alvast een weetje over de medewerkers van de Europese commissie. Omdat Tik Tok nog steeds van Chinese makelij is, zal voor deze medewerkers een verbod opgelegd worden. Wissen die app op alle EU computers en mobieltjes.


VRIJDAG


Op vrijdag maken we een brugje naar zijn specialiteit, het klimaat en het milieu, met een wel heel pijnlijke tweet. De windmolens die in vele zeeën zijn opgesteld, blijken nu toch wel slachtoffers te eisen. Ik denk dat over het klimaat en het milieu de komende jaren nog heel veel debatten gevoerd gaan kunnen worden. Het wordt elke dag duidelijk dat er heel veel studies aan het komen zijn, die een ander beeld ophangen van het klimaat.ZATERDAG


 • William Makis MD, een doctor uit Canada, die ook onderzoek doet naar kanker en reeds meer dan 100 peer review studies schreef, zal de komende dagen meer details brengen over plotse overlijdens bij jonge Canadese kinderen.

 • De Nederlandse politica Fleur Agema van de PVV gaf de afgelopen twee jaar regelmatig Tegenwind in het coronabeleid in Nederland. Met deze tweet wil ze volgens mij het woke-gegeven wat relativeren. Op een paar uur tijd kwamen er een paar honderd reacties, waarvan sommige met een heel hoog 'trollen' gehalte.551 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page