top of page

De opvallendste tweets en artikels van de week

Tegenwind site-beheerder Mark Sanders speurde ook de afgelopen week de sociale en reguliere media af, op zoek naar opmerkelijke feiten en meningen.


MAANDAG

  • Volgens zijn twitter account is Matthijs Roumen een strateeg. Hij blijkt ook creatief te zijn. 9 Nederlandse politici helemaal herschapen in Pixar figuurtjes. Ik denk als sommige dit als verkiezingsaffiche gebruiken, ze meer succes halen dan met hun eigen foto.

  • Twan Houben, een Nederlandse bedrijfsstrateeg en onderzoeksjournalist, levert bij ons regelmatig een bijdrage. Op Binformedia.nl brengt hij nu een nieuwe reeks met wereldnieuws. In aflevering 1 zoekt hij uit hoe democratisch Nederland nog is?


DINSDAG


  • Vorige week hebben we ons weekoverzicht afgesloten met een tweet van de Nederlandse politica Fleur Agema, waarmee ze onrechtstreeks een aanklacht formuleerde richting 'woke'. Ook deze week verzucht ze dat nieuwe tijden niet altijd beter zijn.


  • Bart Van Humbeeck is steeds op zoek naar de waarheid en heel actief op twitter. Je schrikt van niets meer, het lijkt er wel op dat de excuses van Van der Leyen beginnen op te geraken. De druk blijft hoog op haar om informatie over haar contacten met Pfizer vrij te geven. Maar plots heeft ze last van geheugenverlies. Of zou het een nieuwe bijwerking zijn?


  • Vlaamse psycholoog Steve Van Herreweghe wijst ons nog eens op een interessant artikel in de krant. Meer en meer zijn er uitvaartondernemers die rare verschijnselen bij overlijdens zien toenemen.

  • Vrolijker worden we niet van deze thema's. Ook niet als we de overstap maken naar de oorlog in Oekraïne. Alhoewel, ik kreeg toch een lach op het gezicht dankzij de tweet van jurist Jeroen Pols.

WOENSDAG


Luc Bonneux, arts en epidemioloog op rust is ook vrij actief op Twitter. Ondanks het feit dat hij in sommige gevallen de mRNA spuit nog blijft verdedigen was hij soms een verademing telkens hij op de radio kwam in de coronatijd. Ook nu bekijkt hij de actualiteit vaak heel nuchter. Na de vele studies over mondmaskers komt Bonneux met eigen ervaringen uit zijn dagelijks leven. Conclusie: mondmaskers werken niet...

Deze retweet van huisarts Alida viel ook op. Blijkbaar doen dokters graag nutteloze onderzoeken en bieden zij zorg aan hun patienten, terwijl dat geen gezondheidswinst oplevert voor de patient. Wel stijgen daardoor de ziektekosten. Beter is het soms om af te wachten of zelf wat oefeningen te doen. Het lichaam lost veel zelf op. Ik zou toch nog graag hebben dat mijn arts in eer en geweten zou handelen en niet teveel naar dit lijstje kijkt.

DONDERDAG


Deze week viel er ook een nieuw bommetje in het VK. Meer dan honderdduizend tekstberichten van Britse ministers tijdens de coronacrisis lekten uit naar de pers.

Matt Hancock, minister van Volksgezondheid, was de draaischijf in die reeks onthutsende berichtjes. Paniek zaaien was de tactiek, iets waar alle media graag aan meewerkten. En zonder wetenschappelijk bewijs, blijkt nu...
  • Ik kwam ook een tweet tegen van Wolsned. Hij deelt een BBC interview met klokkenluider Isabel Oakeshott. Straf interview en straffe antwoorden.

  • Na haar besluit om berichten van Matt Hancock uit de pandemie tijd te lekken, bevindt freelance journaliste Isabel Oakeshott zich in het centrum van een politieke rel - en niet voor het eerst.

  • In 2015 schreef ze mee aan een biografie van David Cameron, Call Me Dave, met daarin de opvallende maar ongefundeerde bewering dat de toenmalige premier op de universiteit had deelgenomen aan een lugubere inwijdingsceremonie met een dood varkenshoofd.

Ze bracht een andere politicus in de problemen toen ze in 2011 onthulde dat de Liberaal-Democratische minister Chris Huhne zijn vrouw Vicky Pryce had overgehaald om zijn snelheidsovertredingen op zich te nemen.

De heer Huhne kreeg vervolgens acht maanden gevangenisstraf. Isabel Oakeshott met Matt Hancock

Tijdens de pandemie van het coronavirus werd ze een fel criticus van de lockdown regels.Ze erkende dat sommigen verrast waren door haar beslissing om met Hancock samen te werken aan zijn boek 'Pandemic Diaries', maar zei dat ze gedreven werd door de wens om "de waarheid te achterhalen".

VRIJDAGEva Vlaardingerbroek, heel actief op twitter en één van de gezichten van 'Ongehoord Nederland' werd deze week het slachtoffer van censuur.Haar account werd geblokkeerd en meteen deden velen een oproep om haar in ere te herstellen.

Tegenwind had net besloten ook van haar in de toekomst posts en opiniestukken te delen. Deze week een eerste post over: "De Nederlandse regering maakt de weg vrij voor walgelijke embryonale experimenten in naam van de Wetenschap."Op vrijdag werd gelukkig haar account hersteld. #ReinstateEva heeft gewerkt en ze wil jullie allemaal bedanken. Als elke Tegenwind lezer het bericht nu bekijkt op Twitter, komt ze wel aan 1 miljoen views van haar dankwoord:)


Tot volgende week...

550 weergaven0 opmerkingen

Opmerkingen


bottom of page