top of page

De opvallendste tweets en artikels van de week

De Tegenwindredacteurs speurden ook de afgelopen week de sociale en reguliere media af, op zoek naar opmerkelijke feiten en meningen.


MAANDAG


Vorige week brachten we geen overzicht. Toch was er nog een tweet die lang in de 'picture' bleef. We hoeven het niet altijd eens te zijn met de burgemeester van Middelkerke, maar wat hij schrijft, raakt dikwijls de gewone mens in de straat.

Bovendien is het waarschijnlijk geen toeval dat zijn gemeente een stuk strand ter beschikking stelt voor een groots verbindend event deze zomer. Op 1 juli 2023 gaat het "Verbindend water" door in Middelkerke. De ticketverkoop start op 1 april 2023.


  • Steve Van Herreweghe maakte ook terecht onderstaande opmerking. Zwijgen is de gemakkelijkste oplossing, maar voor Tegenwind is dat alvast geen optie.

Op maandag zaten we nog met de 'naweeën' van de uitzending van de Zevende Dag. Liliane Schoofs vuurde een spervuur van Tweets af op alle betrokkenen die in de uitzending zaten.


  • Op maandagochtend viel me ook deze tweet op. Ontwerper van het Tegenwindlogo en 'Doorbraak' cartoonist Erwin Vanmol mocht een cartoon maken van Rik Torfs. Torfs had de 'Prijs voor de Vrijheid' gewonnen van de Libera Denktank.


DINSDAG


Deze prachtige cartoon is ook van de hand van Vanmol. Fantastisch:) @Doorbraak.


Ook op dinsdag kregen we goed nieuws uit eigen huis. Dirk Theuns schrijft regelmatig een column voor Tegenwind. In een nieuwe boek "Ik vind je leuk" bundelt hij zijn kritisch schrijven, steeds voorzien van een laagje humor en cynisme.


WOENSDAG


Rik Torfs wordt veel geretweet. Je vraagt je inderdaad af waarom we nog verkiezingen organiseren. Coalities zijn vooraf onderhandeld en de content is al afgesproken.
  • Ondertussen verschenen de eerste tweets over rellen in Frankrijk. De aanpassingen betreffende de pensioenleeftijden zorgde voor onrust bij de bevolking. Gelukkig weet Macron hoe laat het is :) dankzij zijn peperduur horloge.

DONDERDAG


De Vlaamse krant "De Tijd" wordt zelfs in Nederland gelezen. Het viel politicus Hans van Tellingen op dat Van Ranst was gaan getuigen in de commissie.


  • Huisarts Frank Peeters liet in dezelfde marge ook deze tweet rondgaan. De boycot van Ivermectine blijft een doorn in het oog. Het wordt nu ook steeds vermeld in studies over het opruimen van spike-eiwit uit ons lichaam. Daaromtrent zitten heel veel mensen te wachten op een oplossing. Laat tenminste studies toe om te achterhalen of dit één van de oplossingen zou kunnen zijn bij de opruim van toxische stoffen na een vaccinatie.  • Eindelijk bevrijdend nieuws deze week: in de zorg vervalt de maskerplicht. Dezelfde dag waren er ziekenhuizen die het heft in eigen handen namen en communiceerden dat ze toch nog verder gingen met de maskerplicht. Ook de artsenfederatie blijft halsstarrig vasthouden aan deze dwangregel. Zij hebben waarschijnlijk de studie van Sciensano nog niet ontvangen. We citeren: 'In ongeveer 70% van de mondmaskers zitten kankerverwekkende stoffen.'

Alles voor de volksgezondheid...VRIJDAG


Dr. Simon Goddesk werd in 2021 verbannen van Twitter. Waarschijnlijk heeft hij te lang op iemand zijn tenen gestaan toen hij de waarheid verkondigde.

Ik hou wel van zijn humor. Hij kwam blijkbaar Bill Gates ergens tegen.  • Nog op vrijdag werd één van onze documentaires van de Headwind 2 reeks herontdekt in de VS. Je kan ze ook hier bekijken.


ZATERDAG


We sluiten altijd graag af meteen beetje humor. Zolang we nog met de realiteit kunnen lachen, is er dan nog hoop?

424 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page