top of page
 • Foto van schrijverRedactie

De opvallendste tweets en artikels van de week

De Tegenwindredacteurs speurden ook de afgelopen week de sociale en reguliere media af, op zoek naar opmerkelijke feiten en meningen.


ZONDAG


Opmerkelijk filmpje om de zondagsbrunch mee op te vrolijken. De president van Kenia geeft aan zijn landgenoten het advies om zo snel mogelijk hun dollars te verkopen of in te ruilen. Ook onze financiële columnist Maarten Verheyen schreef er afgelopen week een artikel over.

De Twitteraccount 'Wall Street Silver' plaatst veel tweets over geldzaken. Begrijpelijk, gezien zijn passie voor zilver. Maar ook de Italiaanse eetcultuur wekt zijn interesse. En dan hebben we het niet over een 'Pizza Calzone' of 'Penne Arrabiata'. Alhoewel? De Italianen willen absoluut geen insecten in de bloem waarmee hun pizzadeeg gemaakt wordt.

MAANDAG


Huisarts Frank Peeters is een wekelijkse klant in deze rubriek. Na 4 maanden werd de aflevering van de 'Compleetdenkers' met Dr. Erwin Annys van de YouTube account verwijderd. Dr. Peeters onderstreept nochtans dat alles wat Dr. Annys vertelt, is gebaseerd op wetenschap en feiten. Voorlopig overleeft de aflevering van Kompas met Dr. Annys het wel nog op onze account.DINSDAG


 • Op dinsdag ventileert Dr. Frank Peeters nog eens zijn ongenoegen. Hij is niet de enige dokter of medemens die geen vertrouwen meer heeft in artsen en bevoegde instanties.


 • Gaan ze met onderstaande initiatieven van het ziekenfonds CM dan het vertrouwen terug winnen? Moet men hiermee nu lachen of wenen? De tweet van Bart De Meulenaer zorgt wel voor een lichte glimlach. Of Vlaanderen zit te wachten op deze vorm van gezondheidsadvies, daar stelt men zich toch serieus vragen bij. Maar een marketingbureau zal er zeker beter van worden.


 • Dr. Aseem Malhotra is de laatste maanden een belangrijke activist in de kruistocht tegen de mRNA vaccins. Malhotra heeft net een toernee door Zuid-Afrika afgerond. Ondertussen kan Tegenwind u ook mededelen dat Ellen Verellen, de Tegenwind voice-over stem bij onze documentaires, op 3 mei 2023 een groots event met deze Dr. zal organiseren. Voor meer info kan je hier terecht: klik op de foto...


 • Tegenwind kan ook alvast in primeur meegeven dat ze samen met Ellen Verellen, een diepgaand interview met hem zal opnemen, tijdens zijn verblijf in België. Wordt vervolgd!

WOENSDAG


 • George Van Houts is een bezige bij. Naast theater en politiek, heeft hij ook een 'neus' voor economische feiten. Er is de laatste drie jaar enorm veel geld bijgedrukt. De dollar en de euro staan op ontploffen. Ook Tegenwind volgt dit van kortbij. Deze week schreven onze redactie en columnisten er een paar 'te lezen' artikels over.


 • Dilma Rousseff is ex-presidente van Brazilië. Ondertussen is ze aan de slag als president van de Brics New Development Bank (NDB)... in China. 'De Brics-landen gaan in de toekomst de bovenhand nemen'.' Een uitspraak uit de mond van Drs. Sam Brokken in de eerste Tegenwindreeks, opgenomen anno juni 2021. Ook videocolumnist Vincent Vandeputte ging dieper in op de geopolitieke situatie, waarin we ons de dag van vandaag bevinden. Lopen de VS en de EU achter de feiten aan?


DONDERDAG


 • Steve Van Herreweghe klaagt terecht cijfers van het RIZIV aan. Onthutsende cijfers, maar er wordt weinig of niets mee gedaan. De redactie van Tegenwind was er wel al enkele weken van op de hoogte. Er wordt achter de schermen gewerkt aan een onderzoeksdossier hierover...


 • Vrijdenker en Tegenwindcolumnist Steven Desanghere houdt ook de vinger aan de pols. De interpretatie die de VRT maakt, kan je volgens hem ook anders verwoorden. Ik denk dat de tweet meer zegt over het niveau van het Britse leiderschap dan over de betrouwbaarheid en de oprechtheid van het Europees Parlement.

Een paar weken geleden bracht Tegenwind nog dit premium artikel.

 • Waar is de tijd dat de artiesten volop tegen schenen schopten en er zelfs fantastische nummers over schreven? Dr. Simon Goddek citeert alvast Kiss zanger Gene Simmons in één van zijn tweets. De oud-rebel kon met de opmerking niet lachen en Dr. Simon Goddek werd door de Kiss leadzanger geblokkeerd. Op de volgende retroparty zal ik alvast uit protest de benen stilhouden als Kiss op de draaitafel ligt...

VRIJDAG


 • De verkiezingsstrijd in de VS is deze week al gestart. Ex-president Trump wordt aangeklaagd. 'De Morgen' deed al diepgaand onderzoek. 'De Standaard' was er als de kippen bij om nu al te besluiten dat het een megadreun is voor Trump. Zullen we de archieven eens opzoeken, om te kijken wat de reacties in de kranten waren, toen ook Clinton ooit voor gelijkaardige feiten (niet) werd beoordeeld? Toen werd het afgedaan als een 'faits divers'.


 • Tegenwind staat open voor alle opinies, met plezier zelfs. Maar toch volgen we het hele mediacircus vooral met veel verbazing. Bekijk alvast de opinie van JP, de man die ons met humor door de lockdowns hielp. Zijn sketch met de zwemvesten zal binnen 10 jaar pas echt erkenning krijgen als tophumor. Maar dat hij ook een serieus statement kan maken, wordt duidelijk in onderstaand filmpje.

ZATERDAG


 • Laat ons nog eens lachen om af te sluiten. De zaak 'Trump' levert ons hier al heel wat materiaal. En natuurlijk is Erwin Van Mol, de huiscartoonist van Doorbraak, er als de kippen bij om er een cartoon over te brengen.
 • De verkiezingen heeft FVD niet gewonnen, maar op 1 april staan ze er weer. Ook 1 april is een marketingtool geworden, maar het met humor en cynisme combineren, is na hun nederlaag toch een flinke stunt.


 • Tenslotte eentje waar de Doorbraak hoofdredacteur ons attent op maakte...858 weergaven1 opmerking

1 Comment


Peter Braet
Peter Braet
Apr 03, 2023

De banken gingen in 2008 failliet.

Regeringen waren te laf om hun onderdanen te melden dat hun geld in rook opging en creëerden fictief geld bij om de banken te "redden". Van het één kwam het ander en toen moesten er in de Eurozone ook hele landen "gered" worden, alweer met fictief geld. Uiteraard kwam daar een Eurocrisis van "opgelost" met nóg meer fictief geld. Het nepgeld van de laatste drie jaar kwam daar nog bij.

Vier keer noodzakelijke devaluatie van de Euro die "uitgesteld" werd. Bijna 15 jaar boven onze stand geleefd. Iemand mag eens uitrekenen hoeveel de Euro ook officieel in waarde moet verminderen want die devaluatie komt eraan.

De CBDC rantsoenering is klaar voor invoering.

De US…

Like
bottom of page