top of page

Mattias Desmet over zijn karaktermoord in De Standaard : "het is amusant om dat te lezen"

Beste vrienden en volgers,

mijn kerstochtend werd verblijd door een artikeltje in De Standaard. De titel: 'Niet zijn jaar: Mattias Desmet. Mokken en jokken'. Het artikel werd me doorgestuurd door iemand die iemand kent die nog een abonnement heeft op De Standaard.


Als je op en tussen de lijntjes leest gaat het ongeveer als volgt: Ik heb enorme bekendheid verworven en verdien enorme sommen geld door enorme hoeveelheden boeken te verkopen door enorme leugens te verkondigen bij enorme ultra-rechtse, veroordeelde complotdenkers als Alex Jones (leugens die ik onder grote druk van de immer waarachtige media heb moeten opbiechten) en ik verdien ongetwijfeld ook enorme sommen geld door voor 15 euro koffiemokken en t-shirts te verkopen met tekeningen en foto's van mezelf erop én door een nieuw recept te lanceren van een Chai Latté.

Ik vind het altijd amusant om dergelijke artikels te lezen. Ik wist niet dat ik zó bekend was en zóveel boeken verkocht en ik wist ook niet dat Alex Jones me bekend heeft gemaakt. Alex Jones is me dan waarschijnlijk op het spoort gekomen via dat onbekende mediaboertje Tucker Carlson. En ik dacht dat ik een fout rechtgezet had nog voor de kranten er op enigerlei manier lucht van hadden gekregen en dat ik omtrent de grond van de zaak - of er nu al dan niet open hart operaties onder hypnose gebeurd zijn - nog altijd het recht heb om Elman net iets geloofwaardiger te vinden dan de media.

En ik wist ook niet dat ik koffiemokken en t-shirts met mijn foto erop gecommercialiseerd heb. Ik dacht altijd dat ik in een mail eens toestemming gegeven had aan een Amerikaanse ontwerper om dergelijk dingen te maken en dat ik daar nooit een halve euro aan verdiend heb.

Ik ben verder wel blij dat De Standaard mijn recept voor de Chai Latté Conspiracy Drinker onder de aandacht brengt. Hij is pittig en puur en kan een goed middel zijn om 's morgens niet in een sombere toestand te vervallen tijdens het lezen van krantenartikels die feiten en fictie steeds minder van elkaar kunnen onderscheiden. Daarin herkende Hannah Arendt namelijk het kenmerk bij uitstek van de mens die rijp is voor totalitarisme.

Je moet het me vergeven, maar ik rond deze post af met wat goede eindejaarsraad voor De Standaard. Maak voortaan een onderscheid tussen satirische en ernstige artikels. Publiceer dit artikel over mij in de rubriek 'satire'. En schrijf een nieuw artikel 'ZIjn jaar niet: De Standaard' en toon daarin de grafiek van het immer dalende aantal mensen die een abonnement nemen op De Standaard. Ik zeg dit in alle ernst en zonder leedvermaak. Ik zou het veel liever anders zien, dat de mainstream media artikels schrijven die van oprecht zoeken naar waarheid getuigen. Dat is voor niemand een eenvoudige zaak, maar het kan wel een mooi voornemen zijn voor het nieuwe jaar - voor de mainstream media en voor iedereen die er kritiek op heeft. Dat zou misschien niet alleen de menselijke verhoudingen ten goede komen, maar ik heb zelfs een vermoeden dat meer mensen terug een abonnement op kranten zouden nemen.

Fijne kerst met veel gevoeligheid voor licht en Liefde. Mattias

1.105 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page