top of page

De wereld volgens Vincent

Vrijdag is bij Vincent altijd 'cash' friday. Betalen met contant geld is het stokpaardje van Vincent. En daar kunnen we hem alleen maar in steunen. Hij had na zijn eerste filmpje vandaag ook nog een ontmoeting met Suzanne. Dat verhaal wou hij ook nog met ons delen in een tweede filmpje.


Antwoord van Unia:

Beste Heer xxx,

Unia heeft uw melding van 27/02/2023 over het feit dat een aantal publieke diensten van de stad Mortsel geen cash willen aanvaarden, goed ontvangen . Deze melding werd geregistreerd onder het nummer DOS-23-00978

De melding die u maakte is een gevolg van de digitalisering van onze samenleving.

Deze evolutie kan bepaalde groepen benadelen, bijvoorbeeld personen die door hun financiële situatie, leeftijd, handicap, levenswijze … minder (gemakkelijk) toegang hebben tot smartphone of het internet. De wet laat dit enkel toe als er een goede reden voor is, namelijk een legitiem doel, en als de middelen om dit doel te bereiken passend en noodzakelijk zijn.

Aangezien uw melding kadert in een algemene problematiek nemen we deze mee in ons structureel werk dat we doen rond de digitalisering van de maatschappij en de effecten die dit heeft op bepaalde groepen.

We moedigen u aan om dit signaal ook te geven aan de diensten zelf om hen op deze manier bewust te maken van de problemen waarmee u te maken heeft.

We hopen u met bovenstaande mail voldoende te hebben kunnen informeren.

Met vriendelijke groeten, Unia

146 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page