top of page

Een bizarre video: Dr. John Campbell gaat basketballen

Een absurdistische video van Dr. Campbell vormt op een bijzondere wijze een aanklacht tegen de manier waarop tegenwoordig met onwelgevallige informatie wordt omgegaan.


De dagelijkse video’s van Dr Campbell zijn de afgelopen drie jaar ongelooflijk sterk en steeds onderbouwd


De Engelse Dokter John Campbell publiceert al lang dagelijks video’s waar hij ontwikkelingen bespreekt op het vlak van de gezondheidszorg. Het zijn doorgaans simpele, relatief korte toegankelijke video’s. Hij heeft op zijn kanaal 2.3 miljoen abonnees en ondertussen al meer dan 2200 video’s geplaatst.


Vanaf de start van de Covidcrisis behandelde hij de relevante onderwerpen. Dat was eerder een uitleg van wat zich aan het afspelen was, dan een kritische opstelling. Maar vanuit zijn aanpak, zijn kennis en zijn oprechtheid waren het vaak interessante video’s. Bij de start van de vaccinatiecampagne volgde hij ook de lijn van de overheid. Het enige punt waar hij kritisch over was, ging over het niet aspireren bij het vaccineren. Dat is de techniek om te voorkomen dat het vaccin in de bloedbaan terecht kon komen. Dat was de standaard aanpak bij vaccinaties in het verleden, maar dat werd in veel landen niet meer toegepast bij het vaccineren tegen Covid-19. Vermoedelijk omdat het aspireren wat langer duurt en wat meer training nodig heeft.


Wel gaf hij al aan dat hij zich verbaasde omdat processen en procedures, die normaal in de gezondheidszorg werden toegepast, nu werden overgeslagen. Dit is zijn complete overzicht van zijn video’s en als je die doorbladert zie je de ontwikkeling in zijn denken en de keuzes die hij maakt.


De omslag in de aanpak van Campbell


De omslag kwam ergens eind 2021. Toen was er op veel plekken sprake van oversterfte en werd er door de autoriteiten niets mee gedaan. Je zag de verbazing in zijn gezichtsuitdrukking en hoorde de verontwaardiging in zijn stem.

Dat was blijkbaar ook het moment dat hij vanuit de autoriteiten (en YouTube ?) bezwaren begon te horen over de inhoud van zijn video’s. Maar daar trok hij zich duidelijk niets van aan. Hij ging deskundigen interviewen die ook allerlei vraagtekens plaatsten bij de onderwerpen die hij besprak.

En op de achtergrond plaatste hij twee borden met de tekst: “Volg het bewijs, waar het je ook brengt”.


Hij was een van de eersten die een uitgebreid interview plaatste met de Amerikaanse mountainbiker Kyle Warner die hartproblemen had gekregen na vaccinatie. In dit gesprek beschreef Warner hoe hij daarna door de gezondheidsautoriteiten in de steek was gelaten.De laatste maanden heeft hij steeds meer aandacht geschonken aan de relatie tussen oversterfte en vaccinatie. Daarbij benoemt hij echter steeds dat hij de relatie niet mocht leggen. Niet omdat hij niet denkt dat dit zo is, maar omdat het grote gevolgen voor hem en zijn kanaal zou hebben.


Zijn aanpak is nu om wel de studies te bespreken die direct of indirect die relatie leggen, maar hij trekt dan zelf geen conclusies. Hooguit kan je aan zijn gezichtsuitdrukking zien wat hij ervan vindt.

Vorige week liet hij de toespraak zien van een Engels parlementslid over de vaccinatieschade, waarbij vrijwel alle volksvertegenwoordigers wegliepen uit het parlement. Op zichzelf al veelbetekenend. Als je die video niet gezien hebt, raad ik je aan om die alsnog te bekijken.


Rare kronkel in de video om censuur uit de weg te gaan


Recent plaatste Dr. Campbell een bizarre video. Een bespreking van studies waar relaties gelegd worden tussen vaccinaties en oversterfte. Maar op zo een manier gepresenteerd, dat het zowel een aanklacht is tegen de wijze waarop er met deze informatie (niet) wordt omgegaan, als een aanklacht tegen de wereld waarin we terecht zijn gekomen. Ook bij you tube is er namelijk een zware directe en indirecte censuur van onwelgevallige informatie.

Nadat Dr. Campbell meerdere studies besprak, waarin correlaties worden besproken tussen vaccinaties en oversterfte en/of gezondheidsschade, zei hij ineens tot mijn grote verbazing dat hij basketbal zou gaan spelen. Met name vond hij een bepaalde term uit het basketbal heel bijzonder: “een slam dunk”.

Bij basketbal is het een score waar de basketbal-speler met twee handen de bal met grote kracht in de basket gooit (en dan vaak met twee handen even aan de ring blijft hangen).

Buiten het basketbal heeft het ook de betekenis van “voltreffer”. En dat is de betekenis die Dr. Campbell natuurlijk in zijn video bedoelt. De studies zijn voltreffers!

De wijze waarop hij dit presenteert en expliciet aangeeft dat hij daar natuurlijk niets mee bedoelt, is aan de ene kant absurdistisch, maar aan de andere kant een grote aanklacht tegen de wijze waarop de wetenschappers en volksgezondheidsautoriteiten omgaan met onwelgevallige informatie voor het dominante verhaal.


Dit artikel verscheen eerder op de website van Maurice de Hond: www.maurice.nl

Bestel de autobiografie 'Wie bang is krijgt ook klappen' van Maurice de Hond hier

587 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page