top of page

ESG (Environmental Social Governance) legt de relaties tussen WEF, VN en EU bloot.

Het WEF is omstreden vanwege zijn vermeende greep naar de wereldheerschappij. Maar anderen betogen juist dat de congressen in de Zwitserse plaats ‘wereldvreemd, ondoeltreffend en irrelevant’ zijn. En hypocriet, aldus Het Nederlands Dagblad op 16 januari.


Dat hypocriete komt onder andere door de aantallen prostituees die aangevoerd worden tijdens de netwerkdagen in Davos. Maar wordt ook veroorzaakt door de meer dan 100 privé jets waarmee de deelnemers naar Davos vliegen om daar mee te praten over milieu en CO2 reductie.


Nog even over die prostituees. In het boek "Davos Man" van Peter Goodman (2021) worden ze ook genoemd als vast onderdeel van het programma in Zwitserland. Tijdens de bijeenkomst van 2018 bleek er een lezing over vrouwenhandel te zijn georganiseerd, terwijl diezelfde avond een vliegtuig uit Moskou met de mooiste callgirls werd binnengevlogen


Nederlandse regering goed vertegenwoordigd in 2023.


Dit jaar stuurde onze (NL, red) regering maar liefst zes (!) ministers naar de "praatclub" in Davos. Meerdere dagbladen maakten daar ophef over, evenals RTL-Z. Waarom gaan zoveel ministers dit jaar naar een soort branchevereniging voor multinationals als er zoveel aan de hand is in eigen land? Ook zeggen veel kranten - waaronder het Reformatorisch Dagblad op 17 januari - niet te snappen wat de werkelijke invloed van het WEF is. Laat ik eens een paar voorbeelden geven van die werkelijke invloed van het WEF. In 2019 sloot dat WEF een overeenkomst met de VN om de Agenda's 2030, 2050 en de Groene Transitie samen uit te voeren. Daarin neemt het WEF de verantwoordelijkheid op zich om de financiering van deze biljoenen kostende transitie te organiseren. We kennen inmiddels het EU Next Generation Plan met 806 miljard euro aan financiering voor de Groene Transitie in Europa. Afgedwongen door EU voorzitter von der Leyen, oud commissaris van het WEF. In januari 2013 faciliteerde het WEF een bijeenkomst tussen Mark Rutte, de toenmalige president van Oekraïne - Yanukovitch - en de toenmalige CEO van Shell - Peter Voser - om in de Lugansk en Donetsk regio naar schaliegas te gaan boren. In maart 2020 brengt het WEF "Harnessing the Pace of Change in ESG" uit.ESG staat voor Environmental, Social en Governance (Milieu, Maatschappij en Governance) en verwijst naar de drie centrale factoren in het meten van de duurzaamheid van een belegging. Het was toen een pleidooi om de ESG principes versneld in te voeren. Op 18 juni 2020 brengt de EU Verordening 2020 / 852 uit in lijn met de WEF uitgangspunten. In die verordening zijn de criteria vastgelegd welke economische activiteiten van bedrijven als ecologisch duurzaam worden aangemerkt. Zie https://lnkd.in/gzFJPzTN Het hele verhaal is te complex om in één LinkedIn artikel uit te kunnen leggen, daarom ga ik hier later nog uitgebreid aandacht aan besteden. Maar vergeet s.v.p. onmiddellijk dat het WEF alleen maar een "praatclub" met een erotische lading is.


Twan Houben (Zwolle) overschouwt op LinkedIn vaak op verrassende wijze de actualiteit. Regelmatig vindt u zijn analyses ook terug op Tegenwind.
447 weergaven1 opmerking

1 Comment


Eden Renders
Eden Renders
Jan 25, 2023

Ik denk toch dat dit WEF clubje en hun hypocrisie nu zo zichtbaar geworden is, dat ze niet meer optimaal kunnen functioneren. Misschien zullen ze Klaus offeren om dan een ander, meer geheim clubje te stichten. Want dat totalitaire regeren valt niet mee als iedereen erop staat te kijken.

Like
bottom of page