top of page

Felix van der Wissel: "2 jaar geleden zou ik mezelf gek hebben verklaard dat ik dit zou schrijven"

Huisarts Felix van der Wissel schreef zijn gevoel neer enkele dagen na de provinciale staten verkiezingen in Nederland en als reactie op een post over de nieuwe Vlaams-Nederlandse fictiereeks " Arcadia".


Roerige tijden


Ik voel dat er veel in mij gebeurt. Mijn hoofd kan het nog niet vastpakken, maar hij blijft het proberen. Deze voortdurende cirkel kost moeite. Mijn doorgaans bovengemiddelde energie niveau is aan het slinken.


De verkiezingen zijn achter de rug. De eclatante zege van BBB geeft een gevoel van overwinning maar ondertussen voel ik mijn onderbuik, die me waarschuwt dat ik niet naïef moet zijn. Dat de grote poppenkast show die in Den Haag wordt afgedraaid meer afleiding is dan dat er daadwerkelijk anders aan de knoppen gedraaid gaat worden.


Vorige week luisterde ik naar een voordracht van Arno Wellens, financieel journalist en gespecialiseerd in de Europese Unie. Ik had hem vaker gehoord maar wilde eigenlijk niet luisteren naar de resultaten van zijn gedegen onderzoek. Nu kon ik er niet meer omheen. Het Europese plan om Europa meer macht te geven is al in het eindspel beland. Een zorgvuldige plan, dat al lang voor de coronacrisis in 2014 is voorbereid. Een plan om de digitale Identiteit in te voeren, waarin alles wat aan jou is verbonden als persoon wordt opgeslagen: paspoort, rijbewijs, bankgegevens, gezondheid en verzekeringsgegevens etcetera.


Dat de meerderheid van Nederland dit niet weet en/of het niet wil horen, maakt dat we nu in het eindspel zijn beland. De poppenkast die Tweede Kamer heet, wekt de indruk nog iets tegen die digitale ID en de CBDC te kunnen doen. Maar wie echt de moeite neemt om de feiten te achterhalen, weet dat we als Nederland, ondanks de winst van de BBB, onze kansen daarop al lang verspeeld hebben.


Het enige dat rest is deze Digitale ID app niet te downloaden, ondanks dat Arno Wellens voorspelt dat iedere Nederlander een bonus krijgt van €250 als-ie de app downloadt. Deze wortel die ze ons zullen voorhouden, zal het paard van Troje binnenhalen.


Met digitalisering is het mogelijk om alles in je huidige situatie te vergemakkelijken. Tegelijkertijd is al dat gemak digitaal zo makkelijk te controleren en te blokkeren, tot in detail. Of je nu te veel vliegt, vlees eet, te veel wijn koopt of geld uit geeft aan zaken die een overheid liever niet heeft… met één druk op de knop is het mogelijk dat je daar geen toegang meer toe hebt en de vrijheid tot bewegen je ontnomen kan worden.


2 jaar geleden zou ik mezelf voor gek hebben verklaard dat ik dit zou opschrijven en dat dit de nieuwe werkelijkheid is.


2 jaar geleden was ik een wappie met rare ideeën, die vond dat mondkapjes niet werkten, die vond dat lockdowns onzin waren omdat al bewezen was dat lockdowns niet werkten bij griep. Dat 1,5 meter niet werkt vanwege de aerosolen die 8 meter ver komen. Dat mRNA vaccinaties geen enkel nut hebben bij mensen onder de 50 en dat deze vaccinaties in een experimentele fase, niet toegediend moeten worden totdat er meer duidelijkheid is over de bijwerkingen.


Nu blijken al deze punten één voor één als feit benoemd te worden door de media zonder dat ze er bij vermelden dat ze er naast zaten. Dat niet ik, maar zij de wappies zijn….


Ik zit niet te wachten op rectificatie! Maar wel op de dag dat ik niet meer weggezet word als complotdenker, maar als visionair die eerder dan gemiddeld ziet wat er boven ons hoofd hangt….. doe er je voordeel mee.
2.452 weergaven1 opmerking

1 Comment


Ik loop nu zo'n 3 jaar rond met de vraag "Ben ik dan toch een wappie die de evidentie van de uitgerolde maatregelen mist ?". Wat dan goed overeenstemt met wat Dr. van der Wissel hier schrijft. Maar kijkend in de spiegel meen ik te kunnen stellen dat ik alvast mijn huiswerk met de hulp van de ratio goed heb gemaakt en dat die oefening mij en mijn dichtste dierbaren mogelijk gered heeft van serieuze gezondheidsproblemen.

En ook het gevoel van "In wat voor film zit ik hier eigenlijk ?" kwam vaak voorbij.

Toen ik onlangs de trailer van Arcadia zag, overkwam me het gevoel van : Voila, ze gaan het hier in ons gezicht gewoon tonen waar ze ons…

Like
bottom of page