top of page

Fotografe Els Stallinga : "Als ik foto's neem gaat mijn verstand uit, ik ga op in het moment."

Vorige week stelden we Els Stallinga voor als onze nieuwe protest fotografe. De komende maanden zal zij voor Tegenwind spreken met beelden en ons verslag uitbrengen vanuit het hart van Nederland.

Deze week dook Els voor ons in haar archief want we vroegen haar om een paar van haar mooiste foto's uit te kiezen, waar ook nog eens een mooi verhaal achter schuilt.


De oma van Kees.

Tijdens bijeenkomsten met anderen die zich zorgen maakten over de ontwikkelingen viel mij op dat vooral in het begin vrouwen oververtegenwoordigd waren. Hoe dat komt weet ik niet, maar interessant vind ik het wel. De oma van Kees staat daar ook voor de vrijheid van haar kleinkind. De ernst en zorgen die zij uitstraalde spreken boekdelen.


Martin Luther King.

7 november, 2021 Den Haag
De spanning was om te snijden tijdens deze demonstratie, politie was in grote getalen aanwezig, maar dat viel in het niet in vergelijking met de enorme grote stoet mensen die op de been waren.

Ik klom op een muurtje om de stoet beter te kunnen fotograferen, met mijn 160 cm is dat soms wat lastig. Uit het niets kwam deze man voorbij lopen, het was net alsof hij uit een geschiedenisboek kwam. Met zijn ernstige blik en de foto van Martin Luther King op zijn jas gespeld maakte hij een diepe indruk op mij. Hij had geen bord met tekst nodig om een punt te maken.