top of page
 • Foto van schrijverRedactie

FTX SCHANDAAL BREIDT UIT NAAR DEMOCRATISCHE PARTIJ

Bijgewerkt op: 23 nov. 2022

Het schandaal en de fraude rond de ineenstorting van FTX, is niet zomaar een kleine financiële ramp. Dit is wereldwijd en zal vele schijnbaar slimme mensen verstrikken, die ten onrechte geloofden, dat als je je bezighield met cybervaluta transacties, je je kon verbergen voor wetshandhaving. Ze hebben blijkbaar niet de tijd genomen om block chain te begrijpen. De veiligheid van block chain zal hun ondergang worden.
Sam Bankman-Fried met Bill Clinton en Tony Blair


Geld voor Oekraïne vloeide via FTX terug naar de Democraten

Zevenendertig miljard dollar meer voor Oekraïne? (Dat is trouwens zevenendertigduizend miljoen dollar. ) Dat brengt het totaal dit jaar op tweeënnegentig miljard, bovenop wat Sam Bankman-Fried's FTX-bedrijf door die internationale geldwasserette heeft gesluisd,


Het maakt echt niet uit hoeveel meer geld we in Oekraïne pompen, want tegen de tijd dat de verschillende partijen - de wapenproducenten, Volodymyr Zelensky, diverse leden van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, de familie Biden, het Wereld Economisch Forum - klaar zijn met het afromen van hun aandeel, zal het arme Oekraïne niet genoeg geld achter de hand hebben om zes zekeringdozen in Zaporizja te vervangen.


De uitgebreide familie Bankman-Fried is de kwintessens van Woke aristocratie. Vader Joe Bankman en moeder Barbara Fried zijn beiden professoren in de rechten op Stanford. Zij trad ook op als geldschieter voor de Democratische Partij en leidde twee non-profit "kiezersregistratie" organisaties (tegen de IRS wetten die alleen niet-partijgebonden georganiseerde kiezersregistratie toestaan). Broer Gabe Bankman-Fried leidde een non-profit genaamd Guarding Against Pandemics (gefinancierd door Sam), die lobbyt bij het Congres om nieuwe platforms te bouwen voor medische tirannie. Tante Linda Fried is decaan van de Columbia U's Public Health school, en is verbonden aan Johns Hopkins, die de oktober 2019 Event 201 pandemie oefening (gesponsord door de Gates Foundation) maanden voor de Covid-19 uitbraak uitvoerde.


Sam's vriendin, Caroline Ellison, leidde de Alameda Investments tak van het FTX imperium (dat wil zeggen, FTX's eigen geldwasserette). Haar vader, Glenn Ellison, is voorzitter van MIT's Econ School. Zijn vroegere collega op de MIT Econ faculteit, Gary Gensler, die zich daar specialiseerde in blockchains, is nu hoofd van de Securities and Exchange Commission, een agentschap dat Sam Bankman-Fried probeerde te strikken voor een reguleringsplan om FTX's crypto-currency concurrenten te elimineren. Caroline's moeder, Sara Fisher Ellison, is een MIT econoom, gespecialiseerd in de farmaceutische industrie. Caroline Ellison is momenteel op de vlucht.


De som van al deze professionele en academische prestaties is ook de kwintessens van Woke-Jacobin onkreukbaarheid in dienst van een politieke factie die maximaal geld wil vergaren terwijl ze elke gedragsnorm in het verloop van verkiezingen, en misschien in het Amerikaanse leven in het algemeen, omver wil werpen. Dat is een hele prestatie. Het is ook een les waarom de bestuurlijke elite van ons land niet langer te vertrouwen is. Ze zijn jarenlang weggekomen met misdaden tegen de natie, waardoor ze alleen maar brutaler en roekelozer zijn geworden.

Als onderzoekers dit web van corruptie ontrafelen, wees dan niet verbaasd als Hillary en Bill Clinton en sommige van hun acolieten naar voren komen als hoofdrolspelers in het bedrog en de fraude.


Denkt u dat Bill Clinton zijn connectie met Samuel Bankman Fried gewoon toeval is? Als u dat gelooft, neem dan contact met mij op. Ik heb een geweldige investeringsmogelijkheid voor u. Geef me twee miljoen dollar en ik verander de wereld namens jou (juridische disclaimer - ik specificeer niet de specifieke wereld die ik zal veranderen, maar het is zeer waarschijnlijk dat het de mijne zal zijn).


Political Moonshine heeft veel geschreven over de corrupte financiën van de politieke spelers in Washington en Oekraïne. Het is al jaren aan de gang. Ik moedig u aan om twee recente stukken te lezen. Waarschuwing, je gaat een konijnenhol in.


Het eerste artikel, The Keystone of Corruption: Ukraine and the FTX Scandal, somt op wat het beschouwt als de belangrijkste feiten over de corrupte activiteiten van FTX:


 1. Tientallen miljarden Amerikaanse dollars zijn naar Oekraïne gesluisd...

 2. Het geld werd witgewassen via FTX.

 3. Het witgewassen geld nu in de vorm van FTX cryptocurrency werd teruggesluisd naar de Democraten en de Bidens.

 4. Al dat geld is nu weg en FTX is failliet.

 5. FTX gaf ten minste 40 miljoen dollar aan de Democraten in de aanloop naar de midterms van 2022.

 6. FTX financierde congrescampagnes voor leden die toezicht houden op de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), [houdt toezicht op de regulering van de cryptocurrency-industrie].

 7. FTX's ex-CEO Sam Bankman-Fried lobbyde agressief bij de CFTC.

 8. FTX wordt momenteel onderzocht door de CFTC en de Securities and Exchange Commission (SEC).

 9. Het onderzoek werd geopend nadat Bankman-Fried naar verluidt 10 miljard dollar aan activa van FTX naar zijn handelsfirma Alameda Research had verplaatst.

 10. Door een liquiditeitscrisis bij FTX vroeg het bedrijf faillissement aan.

 11. FTX is direct betrokken bij en gerelateerd aan Oekraïne.

 12. In maart berichtte de Washington Post dat Oekraïne in cryptocurrency handelde.

 13. De Oekraïense regering verzamelde meer dan 42 miljoen dollar in cryptocurrency donaties.

 14. Ongeveer een week nadat Oekraïne de cryptocurrency-donaties verzamelde, hield FTX zich bezig met Oekraïne.

 15. Naar aanleiding van de Russische invasie van Oekraïne stelde FTX/Sam Bankman-Fried een cryptocurrency-donatieproject op in Oekraïne.

 16. Bankman-Fried kondigde aan dat FTX het Oekraïense ministerie van Financiën en andere gemeenschappen zou ondersteunen bij het verzamelen van cryptocurrency-donaties voor de natie.

 17. De Oekraïense regering heeft wereldwijd meer dan 60 miljoen dollar aan cryptocurrency-donaties ontvangen.

 18. Bankman-Fried noemde humanitaire hulp en toegang tot de wereldwijde financiële infrastructuur als oorzaken

 19. Bankman-Fried gaf aan dat cryptocurrency exchanges de door de regering aangekondigde sancties moeten handhaven

 20. Bankman-Fried was de tweede grootste donor van de Democratische partij; George Soros was de eerste.

 21. De witwascirkel was: Democraten stemmen om geld naar Oekraïne te sturen, Oekraïne investeert in FTX, FTX cryptocurrency werd teruggesluisd naar dezelfde Democraten.

De volgende post, De sluitsteen van corruptie: Oekraïne, het FTX-schandaal, PrivatBank, de Nationale Bank van Oekraïne en Ihor Kolomoyskyi, richt zich op Ihor Kolomoyskyi. Ken je hem nog? Naar verluidt financierde hij het AZOV-bataljon en speelde hij een sleutelrol bij het plaatsen van Zelensky in het presidentiële "paleis" in Kiev.


Een laatste maar belangrijk gegeven om de FTX implosie te begrijpen, althans volgens de New York Post, is heer ChangPeng Zhao, CEO van Binance.


Eerder deze maand publiceerde Coindesk een rapport dat Bankman-Fried's investeringsfirma Alameda Trading's balans afhankelijk was van FTX's cryptocurrency token, bekend als FTT. Rond die tijd verkocht Zhao een enorme voorraad FTT, wat uiteindelijk het faillissement van FTX veroorzaakte.


ChangPeng Zhao en Bankman Fried waren beiden op een crypte-congres in Saudi-Arabië. Daar moet Bankman-Fried zijn collega crypto-mogul achter diens rug hebben beroddeld. ChangPeng Zhao was daarover ziedend. "Het is geen toeval dat hij naar het Midden-Oosten gaat en failliet terugkomt," speculeerde de bron. "De reis creëerde de ontrafeling van de fraude. Er is een direct verband tussen die marketingreis en Bankman-Fried's ondergang."


Zhao tweette op 6 november dat hij had besloten zijn positie te liquideren, "vanwege recente onthullingen". De prijs van FTT stortte in, waardoor een run op FTX's holdings ontstond en het bedrijf snel failliet ging.
153 weergaven2 opmerkingen

2 Comments


Het geld is overgemaakt van de overheid naar FTX naar de Democratische partij. De belastingbetaler betaalt dus het gelag, zoals gewoonlijk.

Like

tomleyman
tomleyman
Nov 26, 2022

Kan dit enige impact hebben op de partij en de invloedrijke, corrupte spelers, of zijn het enkel de "spaarders" (en belastingbetalers) die hier de grootste verliezers van worden?

Like
bottom of page