top of page

Het meest krachtige wapen is geen bom, maar de waarheid.

Auteur, columnist en ondernemer Steven Arrazola de Oñate kijkt elke zondag naar de actualiteit en geeft zijn ongezouten mening.


Al meer dan 150.000 Oekraïense militairen gesneuveld.

Deze week zou ik graag willen starten met het conflict in Oekraïne. Helaas hebben onze Europese beleidsmakers beslist om nog meer wapens te leveren. Op het eerste gezicht lijkt dit uiteraard nobel, want je zou kunnen stellen dat we ervoor zorgen dat die Oekraïners zich tenminste kunnen verdedigen. Het probleem is echter, volgens mij, dat we door deze wapens te leveren er net voor zorgen dat dit conflict nog maanden, misschien zelfs jaren, zal blijven aanslepen en dit zal resulteren in nog veel meer onschuldige burgerslachtoffers. Er zijn de afgelopen 12 maanden ook al meer dan 150.000 Oekraïense militairen gesneuveld. Verschrikkelijk is dit. Vermoedelijk zijn er ongeveer evenveel Russische militairen gesneuveld en dit is voor mij overigens even triest. Ik vrees ook dat dit aantal dit jaar zal verdubbelen, zeker met de extra wapens die nu zullen geleverd worden. Het enige doel dat de Amerikanen voor ogen hebben met dit conflict is het verzwakken van Rusland, omdat ze een gigantische schrik hebben van de BRICS-landen (Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika) die een enorme bedreiging vormen voor de hegemonie van de (petro)dollar. In augustus dit jaar plannen deze landen trouwens een top om een gezamenlijke nieuwe munt te introduceren. Als ze hier in slagen zullen zij vrij spoedig de dollar voorgoed van haar troon stoten.


Russische roebel sterker dan een jaar geleden.

Het Amerikaanse plan is echter gigantisch aan het falen, want de Russische roebel is zowaar sterker dan net voor de escalatie van bijna een jaar geleden. De euro daarentegen is net een stuk zwakker dan exact een jaar geleden. Onze Europese leiders zijn blijkbaar niet snugger genoeg om het Amerikaanse plan te doorprikken en doen gewillig mee. De grootste verliezers hier zijn echter de Oekraïense burgers en wij, de Europeanen, die enorm lijden onder de economische sancties. Deze hebben trouwens amper impact op Rusland want zij verkopen, bijvoorbeeld, hun gas nu aan India (niet toevallig ook een BRICS-land) die het op zijn beurt met veel plezier aan een veel hogere prijs aan Europa doorverkoopt. Onze Europese leiders kunnen morgen dit conflict beëindigen door met Poetin aan tafel te gaan zitten en te beloven dat Oekraïne neutraal zal blijven, dit wil zeggen: geen lid worden van de Europese Unie, noch van de NAVO. Nog een alternatief zou zijn om ook Rusland mee op te nemen in een grotere veiligheidsalliantie. We zijn en blijven nu eenmaal buren. Te weinig mensen snappen dat als morgen Poetin opeens zou verdwijnen, Rusland niet opeens van koers gaat veranderen. De wapenleveringen die deze week door zowat alle Europese leiders met veel bravoure werden aangekondigd zijn voor mij dus echt zeer gevaarlijk. Poetin zal hier dan ook gepast op reageren en ik zou er niet van verschieten mocht hij in de nabije toekomst effectief een tactisch kernwapen inzetten in de regio om te laten zien dat hij niet zal plooien. Hopelijk kunnen we deze bom vermijden en snappen onze beleidsmakers dat zij deze waanzin en Amerikaanse manipulatie spoedig moeten stoppen.


Guy Verhofstadt niet toevallig multimiljonair.

Ook België besliste om wapens te leveren en zoals gewoonlijk werd weeral pijnlijk duidelijk dat onze politici in een niet al te ver verleden niet de meest briljante leerlingen van de klas moeten geweest zijn. De federale regering heeft deze week een nieuw pakket militaire steun aan Oekraïne goedgekeurd voor maar liefst 92 miljoen euro, maar tanks zijn daar niet bij. Ons land deed onze laatste tanks vele jaren terug van de hand en wou die nu terugkopen. "Ze vragen tot 500.000 euro voor een tank die we verkochten voor 15.000 euro", zegt minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) in Terzake. Dit fenomeen deed me dadelijk terugdenken aan onze kerncentrales. Dankzij Guy Verhofstadt hebben we deze ongeveer 20 jaar geleden verkocht aan de Fransen en daardoor zitten we nu ook in de penarie. Hetzelfde deed deze misdadige politicus overigens ook met enorm veel overheidsgebouwen die werden verkocht en vanaf ‘s anderendaags geleased moesten worden. Een financiële ramp voor ons land waar we tot op vandaag veel schade van ondervinden. Guy Verhofstadt geniet ondertussen als multimiljonair van zijn Toscaanse wijnkastelen. Ooit komt er een dag dat deze man door de mand valt. Er zijn immers weinig Belgen die in onze geschiedenis meer geld hebben ontvreemd uit onze staatskas dan deze zogezegd liberale politicus. Hadden we de laatste decennia politici gehad met het gezond boerenverstand van een kleine zelfstandige, dan hadden we vandaag een begrotingsoverschot van ongeveer 30 miljard euro. Helaas is de laatste decennia gebleken dat te veel mensen in de politiek gaan, omdat ze in de privé niet meekunnen of zwaar te kort schieten. Er zit zeer veel kaf in de politiek, zowel federaal als gemeentelijk. Ons land heeft een nieuwe lichting politici nodig, mét hersenen én gezond verstand deze keer.


Marc en Marion bleken meesters in manipulatie.

Het is vandaag net iets meer dan een jaar geleden dat Conner Rousseau, de voorzitter van de Vlaamse socialisten, liet optekenen dat hij vond dat alleen gevaccineerden toegang zouden mogen krijgen tot openbare plaatsen. “Solidariteit wordt zo beloond met vrijheid” aldus mateke a.k.a. King Connard. Mocht een andere politicus dezelfde uitspraak hebben gedaan en het woord “gevaccineerden” hebben vervangen door “moslims” of “homoseksuelen” stond ons land, zeer terecht, in rep en roer. Nu kraaide er geen haan naar en vond de overgrote meerderheid van de Vlamingen deze uitspraak eigenlijk best oké. Nagenoeg iedereen had zich immers laten prikken en de meeste mensen vroegen zich af waarom een bepaald deel van de bevolking zo halsstarrig bleef weigeren. Velen waren er ook van overtuigd dat het de schuld van deze “egoïsten” was dat het virus nog steeds circuleerde. Dat zij dit dachten is niet eens hun eigen fout. Het was immers het gevolg van de constante leugens van onze televisie-experten. In Vlaanderen was dit vooral Marc Van Ranst en in Nederland Marion Koopmans. Ongestoord konden zij de laatste 3 jaar de ene na de andere leugen de wereld insturen en iedereen, zowel pers, politiek als bevolking, blijft hun leugens slikken als zoete broodjes. Kritische stemmen die de woorden van deze valse profeten in twijfel durven trekken worden tot op vandaag nog steeds genadeloos afgemaakt en de regimepers helpt hier zeer graag aan mee. De meest treffende voorbeelden van deze karaktermoorden in Vlaanderen waren professor Lieven Annemans en lector Sam Brokken, in Nederland neuroloog Jan Bonte en professor Theo Schetters. Als je vandaag de moeite neemt om te luisteren naar de waarschuwingen die deze experten al uitten in 2020, dan is het zeer triest dat geen enkele van hen tot op heden eerherstel kreeg. Helaas is het tegendeel waar en worden Marc Van Ranst en Marion Koopmans nog steeds door de pers én de politiek de hemel in geprezen. Ze worden zelfs beloond met eredoctoraten vanwege hun, zogezegde, voortreffelijke communicatie. De laatste maanden wordt het echter steeds duidelijker dat deze leugenaars die eer helemaal niet verdienen. Integendeel, zij zouden eigenlijk per direct moeten ontslagen worden voor de bewuste manipulatie en bedrog waaraan zij hebben meegewerkt.


Undercover video’s van Project Veritas zeer pijnlijk voor Pfizer.

Gelukkig is er de laatste weken iets veranderd waar deze misdadigers niet op hadden gerekend. Eén van de belangrijkste sociale mediaplatforms ter wereld, Twitter, doet sinds kort niet meer mee aan de censuur, waardoor in een zeer snel tempo veel meer mensen eindelijk beginnen te beseffen dat wat de eerdergenoemde moedige wetenschappers al bijna 3 jaar roepen bijzonder correct blijkt te zijn. We werden zwaar bedrogen door de farmaceutische industrie (vooral door Pfizer en Moderna) met als hun enige doel massaal veel geld te verdienen. Dat werd deze week trouwens nog eens zeer mooi geïllustreerd door een nieuwe prachtige undercover video van Project Veritas. Al meer dan twee jaar brengen zij met de regelmaat van de klok onthutsende video’s, maar als je die op sociale media wilde delen werden deze binnen de seconde verwijderd. Bovendien werd je dan meestal gestraft door je de mogelijkheid af te nemen om nog iets te posten op dat medium. Op die manier bleven deze beelden enkel circuleren bij “corona-kritische” mensen die overal werden weggezet als randdebielen of complotdenkers. De laatste video die deze week uitkwam onderging op alle sociale media hetzelfde lot, behalve op Twitter dankzij de censuurstop van Elon. Op de beelden zien we Pfizer-directeur Research and Development Jordan Tristan Walker die niet beseft dat hij gefilmd wordt. Hij legt onder meer uit dat ze bij Pfizer zelf virusvarianten creëren om daar nieuwe vaccins voor te kunnen produceren en zo constant enorme winsten te kunnen blijven genereren. De Pfizer-directeur ging nadien ook in op de belangenvermenging tussen de farmaceutische industrie en overheidsfunctionarissen van regelgevende instanties en hoe dit het belang van de bevolking schaadt. “Big Pharma is een draaideur voor alle overheidsfunctionarissen,” zei hij. “In de farmaceutische industrie – de meeste van de mensen die onze medicijnen beoordelen, zullen uiteindelijk komen werken voor farmaceutische bedrijven.” De journalist van Project Veritas vroeg hem wat hij daarvan vond: “Het is vrij goed voor de industrie om eerlijk te zijn. Het is slecht voor iedereen in Amerika,” antwoordde de directeur van Pfizer. “Omdat als de regelgevers die onze medicijnen beoordelen weten dat ze voor het bedrijf gaan werken zodra ze stoppen met reguleren, ze niet meer zo hard zullen zijn voor het bedrijf dat hen een baan geeft.” Een dag later kwam Project Veritas trouwens met een vervolg van deze video. In deel twee konden we zien hoe de Pfizer-directeur een mental breakdown krijgt wanneer hij wordt geconfronteerd met de opgenomen beelden. In de Verenigde Staten beginnen verschillende politici overigens al te reageren op deze beelden. De Republikeinse senator Marco Rubio heeft al een brief met verschillende vragen naar Pfizer-CEO Albert Bourla gestuurd. De reguliere media blijven echter, zoals we konden verwachten, voorlopig nog muisstil. De laatste weken waren er trouwens nog zulke voorbeelden op Twitter van zeer relevante en goede informatie die nu wel enorm veel gelezen wordt, waardoor opeens veel meer mensen beginnen te begrijpen wat er de laatste jaren werkelijk is gebeurd. Hierdoor zullen we weldra zien dat ook de mainstream media eindelijk hun kar zullen beginnen keren. Zij zullen binnen zeer afzienbare tijd ook beseffen dat wanneer ze nu niet tijdig hun narratief wijzigen, ze nooit meer als geloofwaardig zullen aanzien worden.


Drastische omwenteling in het Verenigd Koninkrijk.

Een mooi voorbeeld hiervan zagen we recent reeds in het Verenigd Koninkrijk. Zij lopen steeds wat voor op België en Nederland. Ik haalde twee weken geleden al aan dat de BBC de bekende cardioloog Dr. Aseem Malhotra aan het woord liet, terwijl hij een oproep deed om tijdelijk te stoppen met de mRNA-vaccinaties om verdere schade te voorkomen zolang er geen duidelijkheid is over de oorzaak van de huidige problemen. Vorig weekend was er in Londen voor het gebouw van de BBC een grote demonstratie van vaccinatieslachtoffers die eisten dat de regering een onderzoek instelt naar de veiligheid van de coronaspuiten. Deze week liet de Britse overheid, heel toevallig, weten dat ze alle coronaspuiten van de markt halen voor gezonde mensen onder de vijftig jaar. Als reden voor de drastische omwenteling voert het Britse gezondheidsinstituut aan dat er geen noodzaak meer is voor een “pandemische noodreactie”. Ze hebben dus zeer snel (en volgens mij toch niet al te subtiel) de bocht al genomen. Ze zijn hiermee trouwens niet het eerste land ter wereld, want er zijn nog een aantal landen en staten die recent een gelijkaardig verbod hebben ingesteld op boosters voor gezonde jonge mensen. Dit is momenteel ook al het geval voor Denemarken, Zweden, Zuid-Afrika, Florida en Australië. De laatste twee gaven overigens expliciet aan uit veiligheidsoverwegingen te stoppen met de coronaspuiten vanwege het hoge risico op gevaarlijke vaccinatiebijwerkingen zoals myocarditis. Je kan er gif op innemen, of een booster want dat is even efficiënt, dat er spoedig nog veel meer landen zullen volgen. Ik schat dat België en Nederland binnen 6 à 8 weken ook zullen volgen. In onze contreien houden politici en pers zich nog even gedeisd, omdat ze enorm veel moeite hebben om deze bocht te moeten nemen. We zitten dan ook met politici, zoals de eerdergenoemde Conner Rousseau, die ontzettend foute uitspraken hebben gedaan en het momenteel nog niet over hun hart krijgen om de “complotdenkers” gelijk te moeten geven. In België en Nederland was het bovendien ook een stuk duidelijker dat bepaalde experten én politici geld hebben gekregen om dit bedrog mee in stand te houden.


Farmareus heeft Belgische overheid voor honderden miljoenen euro’s opgelicht.

Het was deze week trouwens opnieuw de zeer sterke journalist Jeroen Bossaert van Het Laatste Nieuws die een zeer sterk artikel schreef over een ander farmabedrijf, Novartis, die onze Belgische sociale zekerheid voor honderden miljoenen euro’s heeft opgelicht. Deze farmareus moet nu een boete betalen, omdat het op gigantisch grote schaal artsen heeft misleid om meer winst te kunnen maken. De boete die werd opgelegd is echter wel, in ons land toch, belachelijk klein. Na een onderzoek dat maar liefst 8 jaar duurde, volgt er een boete van 2.8 miljoen euro. In Italië duurde het onderzoek naar dezelfde feiten maar 1 jaar en bedroeg de boete 90 miljoen euro en in Frankrijk deed het gerecht er 3 jaar over, maar moest Novartis maar liefst 385 miljoen euro betalen. De boete ligt in ons land dus zo’n 137 keer lager dan in Frankrijk en dit toont werkelijk de macht van de corrupte farmasector. Het blijkt opnieuw dat het nergens makkelijker is om mensen om te kopen dan in België. Premier De Croo zei enkele weken geleden niet voor niets dat ons land een farmaland is toen Pfizer aankondigde meer dan 1.2 miljard euro te investeren in de site in Puurs in de provincie Antwerpen. De boetes die ons land in de toekomst zal opleggen aan Pfizer wanneer zij worden veroordeeld voor het bedrog met de coronaspuiten zullen vermoedelijk ook niet al te hoog zijn als we onze huidige beleidsmakers niet tijdig vervangen door iets minder corrupte alternatieven.


Minister van Volksgezondheid is gebuisd.

Dat we onze beleidsmakers moeten vervangen is trouwens ook de mening van de Belgische artsen. De meerderheid van de artsen is niet tevreden over het beleid van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke, de beste vriend van Conner Rousseau. Dat blijkt toch uit een actualiteitsenquête van de Artsenkrant en haar Franstalige tegenhanger Le Journal du Médecin. De Artsenkrant bevroeg tussen 12 en 23 januari meer dan 1600 artsen over verschillende actuele thema's. De artsen geven de socialistische minister een score van 3,9 op 10. Hij doet het daarmee wel iets beter dan de Vivaldi-regering die 3,3 op 10 krijgt. De Vivaldi-leugenaars maakten zich deze week trouwens opnieuw ontzettend belachelijk. Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) kwam met een voorstel over de hervorming van de energiefactuur. Hij wil een structurele verankering van de btw op gas en elektriciteit. Die permanente btw-verlaging zal volgens Van Peteghem gepaard moeten gaan met het invoeren van nieuwe, maar dynamische accijnzen op energie. Zoals enkele weken geleden al voorspeld in deze zondagse column heeft ook hier voormalig staatssecretaris Eva De Bleeker gelijk gekregen. Zij had dit immers opgenomen in haar begroting maar daar kon haar partijgenoot, de zeer vrouwonvriendelijke premier Alexander De Croo niet mee lachen en hij liet haar daarom ontslaan. Hij had immers beloofd dat heel de operatie van de btw-verlaging budgetneutraal zou verlopen. Je moest geen genie zijn om te begrijpen dat dit je reinste onzin was en dat blijkt nu reeds enkele weken later. Uiteraard gaat dit betaald moeten worden en gaan wij, de brave burgers, twee keer betalen. Er was deze week trouwens nog slecht nieuws voor onze premier. Het is immers nu echt officieel, we zijn de slechtste leerling van de EU-klas volgens de nieuwste cijfers van Eurostat. Ons begrotingstekort loopt op tot maar liefst 5,1% van het bruto binnenlands product (bbp), terwijl het gemiddelde in Europa ‘maar’ 3,3% van het bbp is. Nederland doet het hier trouwens veel beter en zit maar op 0,4%. Het Belgische Agentschap voor de Schuld gaat uit van een meerkost van de schulden, door de hogere rente, van 10 miljard euro. U mag twee keer raden wie dit allemaal gaat mogen betalen. Om deze reden zijn er trouwens steeds meer lokale partijen die niet meer wensen op te komen onder de vlag van hun nationale partij. De lokale afdelingen hebben immers al wel begrepen dat Jan Modaal ondertussen moet kotsen van onze nationale politici. In mijn eigen gemeente Rotselaar in Vlaams-Brabant is er overigens geen enkele traditionele partij meer die opkomt bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. De volgende maanden gaat deze trend zich verderzetten over gans Vlaanderen. Het politieke landschap zal er na volgend jaar dan ook helemaal anders uitzien en dat is maar goed ook na het wanbeleid van de laatste jaren.


Afgang voor de zogezegde liberalen op hun nieuwjaarsreceptie.

Ook de politievakbonden lieten deze week opnieuw zien dat ook zij moeten kokhalzen van onze nationale politici. Dit lieten ze zeer duidelijk merken op de nieuwjaarsreceptie van de niet zo liberale Open VLD waar ze een schitterende vakbondsactie hielden. Premier De Croo en minister van Justitie Van Quickenborne werden, geheel terecht overigens, uitgemaakt voor leugenaars, verraders en lafaards. Het beste van die avond moest dan echter nog komen. Terwijl voorzitter Egbert Lachaert op het podium stond te vertellen hoe broodnodig zijn partij is voor ons land én voor de welvaart in Vlaanderen kwam het nieuws binnen over de begroting. Egbert was onze premier aan het bewieroken, terwijl werd bekendgemaakt dat we letterlijk de slechtste leerling van de Europese klas zijn. Razende politieagenten bleven ondertussen buiten scanderen over wat een leugenaars de leden van deze toch wel misdadige partij zijn. Deze agenten hadden eigenlijk nog meer gelijk dan ze zelf beseften. We hebben immers niet alleen de slechtste begroting van gans Europa, maar we hebben daarnaast ook nog eens de hoogste belastingdruk van alle OESO-landen. Een grotere symbolische afgang dan die van Lachaert tijdens deze nieuwjaarsreceptie bestaat bijna niet. Mocht de toestand niet zo ernstig zijn zou dit soort gezever misschien grappig zijn. Nu is het eigenlijk vooral triest, zielig én gigantisch schandalig dat we zulke leugenachtige beleidsmakers nog tolereren.


Opnieuw willen gedragswetenschappers ons belazeren.

Wat me deze week ook de wenkbrauwen deed fronsen was de oproep in Knack van enkele academici en professionele organisaties die ervoor pleiten om de expertise van psychologen en gedragswetenschappers ter harte te nemen in de strijd tegen klimaatverandering. Volgens deze “experten” vertoont de klimaatcrisis veel gelijkenissen met de covid-pandemie en moet ook nu een gedragswijziging gestimuleerd worden door misleiding en manipulatie. Ik citeer hen letterlijk: “Het beheersen van de klimaatproblematiek vereist een grondige verandering in het denken en handelen van de bevolking. Zo’n aanpassing ligt erg gevoelig omdat we het gewoon zijn om zonder veel beperkingen te beslissen wat we bijvoorbeeld eten of hoe we ons verplaatsen. Wil deze verandering in persoonlijke levensdomeinen zoals consumptie, huisvesting, of vervoer niet op weerstand botsen, dan dient deze ingebed te worden in een veranderde maatschappelijke context die we ook aanvaarden. Expertise inzake menselijk gedrag en de mechanismen van gedragsverandering zijn daarbij essentieel.” Ook roepen ze op om kritische stemmen op een intelligente wijze de mond te snoeren alvorens ze te veel aanhang krijgen. Deze “experten” pleiten hier dus openlijk om ons te mogen manipuleren en willen samen brainstormen over hoe ze ons weldra klimaatlockdowns en andere dwaze vrijheidsberovende maatregelen kunnen doen slikken. Wat ze nog niet beseffen is dat we ondertussen met een gigantisch grote en sterke groep zijn die deze dwaasheden nooit meer zullen tolereren. Hoe harder ze zullen proberen ons te beperken in ons doen en laten hoe groter overigens onze kritische groep zal worden. Ik ben er dan ook vrij gerust in dat ze nooit meer in hun opzet zullen slagen. Wat we de volgende maanden, misschien zelfs jaren, gaan zien zijn de laatste stuiptrekkingen van een globalistische agenda die moest worden uitgerold. Het is echter nu al overduidelijk dat ze gefaald zijn, want omdat ze hun agenda te snel wilden uitrollen hebben ze te veel mensen tegen de schenen geschopt. Deze mensen zijn nu te gemotiveerd om zich nooit meer te laten rollen.


Novak Djokovic als een held onthaald in Australië.

De Servische toptennisser Novak Djokovic, die trouwens met 65 toernooioverwinningen de beste tennisspeler is allertijden, bleek de afgelopen week ook zeer gemotiveerd. Op het moment dat Conner Rousseau vorig jaar pleitte om niet-gevaccineerden nergens binnen te laten, was dit daadwerkelijk het beleid in Australië. De Servische levende tennislegende die slim genoeg was om geen enkele coronaspuit te nemen mocht dit toen aan den lijve ondervinden en probeerde toch het land binnen te raken om deel te kunnen nemen aan de Australian Open. Hij had dat toernooi immers al 9 keer gewonnen en wilde dit nog een tiende keer komen doen. Het gevolg was dat hij in de cel werd gegooid en niet mocht deelnemen. De pers maakte hem af en ook hij leerde hoe pijnlijk het kan zijn als er karaktermoord op je wordt gepleegd. Gelukkig raakte hij nadien nog thuis en wat later kon hij wel nog tennissen in andere landen waar hij als niet-gevaccineerde topsporter wel welkom was. Dit jaar was Novak terug welkom in Australië. Ze hebben immers eindelijk begrepen dat hun zero covid-beleid gigantisch dwaas en zeer contraproductief is gebleken. Hij liet deze week dan ook schitterende tennis zien en staat ondertussen in de finale die uitgerekend vandaag wordt gespeeld. De 10de overwinning op dit schitterende toernooi ligt dus binnen handbereik. Wat nog mooier was dan het oogstrelende tennis van Novak waren de minutenlange staande ovaties die hij telkens kreeg van het Australische publiek. Hij wordt er zeer terecht als een held onthaald. Dit toont duidelijk aan dat de Australische bevolking totaal niet akkoord ging met het dwaze beleid van hun overheid. Novak Djokovic is een grote mijnheer, ik ben hem ontzettend dankbaar voor zijn doorzettingsvermogen. Waren we allemaal wat meer als Novak, de wereld zou er een stuk beter uitzien.


Rik Torfs krijgt Prijs voor de Vrijheid.

Een andere strijder die ook velen inspireert en ook voor mij een groot voorbeeld is kreeg deze week overigens ook goed nieuws. Ik heb het hier over Rik Torfs, kerkjurist en voormalig rector van de Katholieke Universiteit Leuven (KUL). Deze week werd aangekondigd dat hij de Prijs voor de Vrijheid ontvangt van denktank Libera! “omdat hij in tijden van ‘woke’ onvervaard, zonder schaamte of reservaties blijft opkomen voor onze westerse waarden”. Torfs krijgt de titel, omdat hij in elk van zijn vele functies, van hoogleraar tot auteur, “zijn stempel op dat domein en op de samenleving wist te drukken”. Daarnaast wist hij zich volgens Libera! te ontpoppen tot “het enfant terrible van Twitter”. Denktank Libera! reikt de prijs jaarlijks uit aan “een persoon die in zijn leven en werk het klassiek liberalisme en de waarden van een vrije samenleving uitgedragen heeft”. Ik vind het overigens best grappig dat deze prijs, die al 20 jaar bestaat, nog nooit werd uitgereikt aan een lid van de Vlaamse Liberale partij. Bij deze denktank hebben ze dan ook al heel lang begrepen dat er bij Open VLD geen liberalen meer vertoeven. Ayaan Hirsi Ali won deze prijs in 2004, Jean-Marie Dedecker won in 2015 en professor Lieven Annemans won in 2021. Het is duidelijk dat deze jury inderdaad wel zeer goed begrijpt wat liberaal zijn inhoudt. Alvast een dikke duim voor deze zeer liberale en moedige denktank.


Blijf vrijmoedig spreken.

Net als aan Novak moeten we volgens mij ook allemaal wat meer een voorbeeld nemen aan professor Rik Torfs. We moeten ons allemaal wat meer durven uitspreken en durven uitkomen voor onze idealen. Er is immers niets krachtiger dan de waarheid spreken. Met hoe meer we dit doen, hoe sneller het hele globalisme, de wokeness, de klimaatverandering en ander elitair gezever kan gestopt worden. Bent u recent nog uitgemaakt of uitgespuwd als extremist, fascist, klimaatontkenner, complotdenker, wappie of antivaxxer? Dan bent u alleszins al goed op weg en kan ik u enkel dankbaar zijn, want dan maakt u wel degelijk een verschil. Blijf praten maar doe het wel steeds zo genuanceerd mogelijk, want dan is de impact des te groter. Dankzij alle kritische stemmen, wereldwijd, die zich steeds moedig bleven uitspreken hebben we ondertussen het kantelpunt kunnen bereiken waardoor pers en politiek een gigantische bocht zullen moeten nemen. Nog niet iedereen heeft het begrepen maar dat is best oké. Wie nu niet snel de bocht neemt is immers fameus gejost en die gaan we nooit meer terugzien op het toneel waar lakens worden uitgedeeld. Laat hen daarom nog maar wat spartelen en blijf ondertussen vrijmoedig spreken. Dat is het enige wat we kunnen én vooral moeten doen. Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt ze wel.


Naar een beetje oude, maar eigenlijk zeer goede gewoonte eindig ik ook graag vandaag met enkele quotes die professor Rik Torfs deze week deelde via Twitter:


Moraalfilosofen die bepalen hoeveel geld mensen mogen hebben. Help!


Sommige ‘verdedigers van de democratie’ zijn zo ijverig in het vervolgen hun tegenstanders, dat je best zo vlug mogelijk het land ontvlucht wanneer de ‘zuiveraars’ aan de macht komen. Waarom hebben sommigen het toch zo moeilijk met pluralisme en diversiteit?


Om te weten wie het gevaarlijkst is voor de democratische rechtsstaat, bestaat er een eenvoudig maar niet onfeilbaar hulpmiddel: wie wil het grootste aantal rechten en vrijheden afnemen of inperken?


De polarisatie in Vlaanderen is voorlopig minder groot dan die in Amerika. Nochtans komen alle trends van daar en bereiken het Europese vasteland doorgaans via Nederland. De politieke en maatschappelijke tegenstellingen van de komende jaren worden nog onderschat.


Steven Arrazola de Oñate

Originele tekst te lezen via www.stevenschrijft.be


2.088 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Peter Braet
Peter Braet
Jan 30, 2023

Vermoedelijk laten de "undercover video's van Project Veritas" Pfizer steenkoud, Jordan Tristan Walker zal voor hen gewoon de zoveelste fantast zijn.

Jordan Walker zelf zit in zeer nauwe schoentjes wegens job als consultant kwijt, werkeloze Amerikaan die nooit nog ergens werk zal vinden. Walker zal zijn smoel moeten opereren en heeft gelukkig voor hem een heleboel naamgenoten.

https://www.reddit.com/r/conspiracy/comments/10lqu1i/jordan_tristan_walker_pfizer_what_we_know_so_far/


https://www.bcg.com/publications/2020/outlook-for-covid-19-therapeutic-treatments

Like
bottom of page