top of page

Het minuscule mirakel van Muizen.Er was eens... een boom die in de nacht van 31/12/2022 besloot om te vallen op de toegangsweg naar ons huis, en ons te isoleren, geen doorkomen meer aan. Omdat het een dagelijkse wandelroute is van een blinde man, tagde ik hem en waarschuwde hem, via een lokale FB groep, dat de weg versperd was, zodat hij niet zou vallen. Ik weet dat hij die berichten kan beluisteren.


De brandweer doet dat soort jobs niet meer omdat het niet op de openbare weg was, en ik zat even met de handen in het katerhaar.

Een half uur later stond hier, out of the blue, een voor mij onbekende professional met kettingzaag die me zei dat hij de boel kwam opkuisen, in full outfit. Belangeloos, naar aanleiding van dat bericht. Voor de goede orde: hij kwam niet voor het hout, hij had geen remorque bij of zo.

's Morgens, de eerste januari.

Ik stond een beetje paf. We zitten in een soort samenleving waar dat soort acties bijna argwaan wekt, terwijl het bij vele andere culturen dagelijkse kost is. Zo werkt het dus, als we allemaal wat in mekaars schoenen gaan staan.


Het deed me eerst denken aan het begrip serendipiteit, maar het voelde aan als iets meer. Serendipiteit is wanneer iets goeds per ongeluk gebeurt. als een gelukkig toeval, een aangename verrassing, het vinden van iets dat bruikbaar is, maar waarnaar niet speciaal gezocht werd, dat niet verwacht werd.

Het voelde eerder als synchroniciteit, niet als een toevallige ervaring, want het was veroorzaakt door m’n goedbedoeld bericht voor iemand anders, wat goedheid veroorzaakte. Synchroniciteit is eerder een aaneenschakeling van gebeurtenissen die zeer symbolisch en betekenisvol van aard lijken te zijn.

Goed willen doen veroorzaakt goed. Het inspireert.

Wat ik zag als een op korte termijn moeilijk op te lossen probleem was door menselijke verbinding en empathie een half uur later van de baan. Dankbaarheid.

Hoe schoon is dat. Samen kunnen we de boel veranderen, en verbeteren, dat is mijn eerste bevestiging van 2023.

Dat is wat ik ons toewens. Nog veel meer ‘samen’, en de waarde, de kracht van verbinding inzien.


Cheers to you dus, Tegenwinders, vlieg erin!

1.081 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page