Search
  • jakobienhuisman

Ik doe het voor een ander (1)

Updated: Aug 11, 2021

Morgen begin ik eraan. Een nieuwe Camino de Santiago. De Camino del Norte, van de Franse grens naar Santiago de Compostela: 865 km.

Vorig jaar wandelde ik voor de eerste keer van Saint-Jean-Pied-de-Port naar Santiago de Compostela, langs de Camino Francés. Ik deed dat voor mezelf, bij wijze van spirituele tocht. Een soort van lange yoga wandelmeditatie van 900 km, die ik grotendeels alleen en voor mezelf aflegde.


Deze keer doe ik het voor een ander.


Ik wandel voor degenen die hun job, hun vrijheid of hun hoop op een betere toekomst verloren. Ik wandel voor degenen die afscheid moesten nemen van hun geliefden achter plastic of glas. Voor zij die wanhopen, hun heil zoeken in pillen of drank en in hun lichaam krassen. Voor degenen die niet kunnen geloven hoe de maatschappij voor hun ogen afglijdt naar een wereld waarin angst regeert. Ik wandel voor mensen die langzaamaan hun verstand verliezen omdat zij tegen beter weten in blijven geloven dat één en één twee is. Voor degenen die de moed al hebben verloren en voor hen die zorg dragen voor zij die de moed verliezen.


Ik wandel voor de ouders die geen verscheurende keuzes willen maken voor hun kinderen omwille van 0.15. En voor de kinderen die hun ouders depressief zien worden. Voor de grootouders die vereenzamen, en voor de verplegers die onder druk worden gezet.


Ik wandel voor Lisette wier handen nooit meer juwelen zullen maken en voor Lisa die nooit meer radio zal presenteren. Ik wandel voor de leerkrachten die hun leerlingen als leeuwen verdedigen en voor de zorgverleners die hun tong inslikken.


Ik wandel voor zij die van de brug sprongen.


Ik wandel voor de wijzen die hun woorden van waarheid bekopen met ontslag en defenestratie. Voor de journalisten die hun nek uitsteken en geridiculiseerd worden. Voor degenen die onvermoeibaar blijven waarschuwen en voor zij die het zwaar te moede en ten langen leste hebben opgegeven.


Ik doe het voor degenen die blijven strijden voor liefde.

Ik doe het voor degenen die blijven vechten voor vrijheid.

Ik doe het voor degenen die blijven ijveren voor eenheid.


Ik doe het voor een ander.


Ik doe het voor jou.


Je kan mij steunen via www.tegenwind.tv


Je kan bijna letterlijk een mijl in mijn schoenen meewandelen.

Sponsor voor een aantal afgelegde kilometers en geef mij en iedereen voor wie ik wandel de wind in de rug! (*)


Mijn dank is oneindig groot.


(*) Wat doen wij met jouw steun?

Met jouw financiële bijdragen realiseren wij om te beginnen ons project Tegenwind, een 7-delige documentairereeks waarin we het woord laten aan 6 gerenommeerde wetenschappers over de coronacrisis, het failliet van het coronabeleid en hun visie op de toekomst.
657 views1 comment

Recent Posts

See All