top of page

In het spoor van Prof. Dr. Pierre Capel tijdens de opnames van de documentaire "Alles vloeit".

We krijgen dikwijls de vraag na een documentaire waar precies de locaties van de opnames waren.

We volgen daarom de sporen van Pierre Capel en Alain tijdens de opnames van oktober 2022 in Andalucìa.


De eerste scènes werden opgenomen in Chiclana de la Frontera, een gemeente in de Spaanse provincie Cádiz, met een oppervlakte van 205 km². In 2007 telde Chiclana de la Frontera 74.261 inwoners.

Het is een rustige stad, waar het massatoerisme nog niet is gearriveerd.

Het openingsgesprek ging door aan de Kerk van de Ermita de Santa Ana. De kerk is gelegen op het hoogste deel van de stad op de gelijknamige heuvel.Op de opnamedag zelf gingen reden we nadien verder naar het strand waar je zicht hebt op het eiland "Sancti Petri".


Het strand van Sancti Petri is één van de bekendste stranden in de omgeving van Chiclana de la Frontera. Het stadje Sancti Petri is ontstaan ​​dankzij de nederzettingen van vissers die in dit Chiclana-gebied een authentieke industrie hebben opgezet, gebaseerd op visserij en het zouten en drogen van tonijn.

Sancti Petri was vroeger nagenoeg onbewoond, maar is momenteel een toeristische bezienswaardigheid voor wie de kust van Cadiz bezoekt. De restaurants in de stad bieden verse producten uit de zee en zijn een ideale plek om te genieten van de typische gerechten van Cádiz​.

Het prachtige decor van het strand met het zicht op het eiland van Sancti Petri gebruikten we om de begingeneriek op te nemen van de documentaire.


Na de opnames van de generiek hadden we hier ook nog een boeiend gesprek aan het monument van Hercules.

De Tempel van Hercules-Melqart was een plaats van aanbidding in de Oudheid in de zuidelijke buitenwijken van Gadir-Gades (wat nu het huidige Cádiz is ) en dateert uit de 8e eeuw voor Christus. Onder de Romeinse heerschappij was het ooit één van de belangrijkste heiligdommen in de Westerse wereld. Het werd ooit bezocht door mensen als Hannibal en Caesar.

Het was aanvankelijk gewijd aan de Fenicische god Melqart en daarna aan Hercules.


Voor het laatste deel gingen we naar Vejer de la Frontera, een stadje in de bergen van de provincie Cadiz en gelegen op de rechteroever van de rivier Barbate. De stad Vejer de la Frontera ligt op een lage heuvel met uitzicht op de Straat van Gibraltar en is omgeven door sinaasappelboomgaarden. Er staan verschillende oude kerken en kloosters en de architectuur van veel huizen herinnert aan de periode van de Moorse overheersing, die duurde van 711 tot de inname van de stad door de heilige Ferdinand van Castilië in 1248. Landbouw en fruitteelt zijn er een grote bron van inkomsten. De laatste jaren is het stadje druk bezocht door toeristen maar het heeft gelukkig nog zijn charme behouden.

Eén van de mooiste plekjes in het stadje is het centraal gelegen "Plaza de España" dat met zijn prachtige fontein het toneel was voor het gesprek met Pierre over zijn theorieën over kwantummechanica.Wie de aflevering wil bekijken en mee genieten van de prachtige locaties, kan hier terecht: https://www.tegenwind.tv/docu-pierre-capel


Voor een uitgebreide collectie foto's van de opnames met sfeer achter de schermen kan hier terecht: https://www.tegenwind.tv/foto-s-behind-the-scenes-alles-


205 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page