top of page

In het spoor van Prof. Dr. Pierre Capel tijdens de opnames van de documentaire "Alles vloeit".

We krijgen dikwijls de vraag na een documentaire waar precies de locaties van de opnames waren.

We volgen daarom de sporen van Pierre Capel en Alain tijdens de opnames van oktober 2022 in Andalucìa.


De eerste scènes werden opgenomen in Chiclana de la Frontera, een gemeente in de Spaanse provincie Cádiz, met een oppervlakte van 205 km². In 2007 telde Chiclana de la Frontera 74.261 inwoners.

Het is een rustige stad, waar het massatoerisme nog niet is gearriveerd.

Het openingsgesprek ging door aan de Kerk van de Ermita de Santa Ana. De kerk is gelegen op het hoogste deel van de stad op de gelijknamige heuvel.Op de opnamedag zelf gingen reden we nadien verder naar het strand waar je zicht hebt op het eiland "Sancti Petri".


Het strand van Sancti Petri is één van de bekendste stranden in de omgeving van Chiclana de la Frontera. Het stadje Sancti Petri is ontstaan ​​dankzij de nederzettingen van vissers die in dit Chiclana-gebied een authentieke industrie hebben opgezet, gebaseerd op visserij en het zouten en drogen van tonijn.

Sancti Petri was vroeger nagenoeg onbewoond, maar is momenteel een toeristische bezienswaardigheid voor wie de kust van Cadiz bezoekt. De restaurants in de stad bieden verse producten uit de zee en zijn een ideale plek om te genieten van de typische gerechten van Cádiz​.

Het prachtige decor van het strand met het zicht op het eiland van Sancti Petri gebruikten we om de begingeneriek op te nemen van de documentaire.