top of page

Kim Dotcom over de Amerikaanse schuldenberg en de proxy-oorlog in Oekraïne

De niet geheel onbesproken Duits-Finse tech-ondernemer Kim Dotcom (hij werd geboren als Kim Schmitz maar veranderde zijn naam later in Kim Dotcom) kwam met een opgemerkte post op Twitter waarin hij de financiële achtergrond geeft van de Oekraïne crisis. Kim Dotcom vergaarde ooit zijn fortuin met zijn file hosting service Megaupload. In 2012, nam het Department of Justice van de VS zijn website in beslag en beschuldigde Dotcom van inbreuken op copyrights, witwassen van geld en fraude. Hij verblijft momenteel in Nieuw-Zeeland waar hij met een batterij aan advocaten probeert om zijn uitlevering naar de VS te vermijden.

In tussentijd spaart hij zijn kritiek niet op de Amerikaanse regering en schetst hij in zijn tweets de redenen die volgens hem hebben geleid tot de de spanningen tussen de VS, Rusland en China.Kim Dotcom: "Het begon allemaal na de financiële crisis van 2007-2008 die zijn oorsprong vond in de VS. In 2009 organiseerde Rusland de eerste BRICS-top om een beter internationaal financieel systeem op te zetten met China, India, Brazilië, Zuid-Afrika en later met toekomstige BRICS+ partners. Kortom een nieuwe "multipolaire orde". BRICS daagt de status van de Amerikaanse dollar als reservevaluta uit, waardoor een nieuwe Koude Oorlog met Rusland en China is begonnen.

Amerikaanse schuldenberg

De nationale schuld van de VS bedraagt nu 31 biljoen dollar, de totale schuld van de VS 92 biljoen dollar en de totale niet-gefinancierde verplichtingen van de VS 172 biljoen dollar en dat alles zonder enig overschot van de Amerikaanse overheid om ervoor te betalen.


Wat met de EU?

De regering van de VS weet dat ze zonder de status van reservevaluta failliet is. Zonder het drukken van geld over de rug van andere landen, is het Game Over voor de VS. Maar niet alleen voor de VS. De EU en de meeste westerse democratieën volgden het Amerikaanse model van eindeloze schulden en het drukken van geld. Daarom staan ze achter de VS en steunen ze de escalerende acties die voor de meeste mensen totaal onlogisch lijken. Waarom offert de EU welvaart op voor een Amerikaanse proxy-oorlog in Oekraïne? Omdat als de VS instort, zij ook instorten. Hun bondgenootschap is gelijmd door de angst voor mislukking. BRICS+ lag op schema om zijn nieuwe wereldwijde financiële systeem tegen 2030 te lanceren. Oekraïne is het instrument voor een conflict met Rusland en Taiwan is het instrument voor een conflict met China. Uiteindelijk zullen de VS en de NAVO in oorlog raken met Rusland en China.

Het is of oorlog met Rusland en China om BRICS+ te stoppen, of de financiële ineenstorting van de VS, EU en het hele schulden- en gelddrukcircus. Het ging nooit om het volk van Oekraïne. Oekraïne is een bijzaak. De belangrijkste gebeurtenis moet nog komen. De twee opties zijn armoede of een nucleaire oorlog."

666 weergaven3 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page