top of page

Klimaatcensuur nu ook op Linkedin

Onze klimaatcolumnist Ferdinand Meeus is vorige week van Linkedin gegooid vanwege een artikel dat hij had gepost. Daarin had hij een quote gebruikt uit het gekende vaktijdschrijft ‘Nature’. De waarheid past blijkbaar niet in klimaatalarmnarratief. Ook na corona stopt de mediacensuur niet.

Geen opwarming Antarctica laatste 70 jaar


Een belangrijke publicatie in Nature past niet in het klimaatalarmnarratief en wordt niet vermeld in het laatste rapport van klimaatwetenschappers van het VN-klimaatpanel IPCC. Ook de reguliere media doen hun job niet, er is ook van hen geen kritische benadering te noteren.


Een wetenschappelijke publicatie uit 2020 in het topvaktijdschrift ‘Climate and Atmospheric Science’ van Nature, gooit een bom onder de hypothese van de alarmerende opwarming door menselijke CO2-uitstoot. De conclusie van de studie is duidelijk:


The Antarctic continent has not warmed in the last seven decades, despite a monotonic increase in the atmospheric concentration of greenhouse gases”

De onderzoekers spreken over 'het raadsel' (conundrum) van de Zuidpool. Enerzijds is er de laatste 70 jaar geen opwarming te noteren. Anderzijds noteren we toch een forse stijging van broeikasgassen, ook op Antarctica. In elk ander vakgebied van bijvoorbeeld de chemie en fysica zou deze vaststelling leiden tot het in vraag stellen van de heersende theorie. Blijkbaar is dat niet het geval in de klimaatwetenschap. Het heersende dogma is heiliger dan de metingen. Zoals gebruikelijk werd deze studie niet meegenomen door de wetenschappers die de IPCC rapporten van de Verenigde Naties schrijven. De metingen passen namelijk niet in het alarmistisch narratief. Ook onze reguliere media hebben tot nog toe geen aandacht geschonken aan deze vaststellingen. Kritische journalisten zijn blijkbaar een uitgestorven soort.


Het raadsel van de Zuidpool