top of page

Makers van coronavaccins liepen geen risico, maar sommigen maakten wel forse winsten

Zijn onze overheden naïef?


De afgelopen 3 jaar leek de overheid wel in dienst van de farmaceutische bedrijven. Kreten als “Dansen met Jansen” of “prikken doe je voor de ander” zouden niet misstaan in een reclame campagne van de farmaceutische bedrijven.


De overheid zijn wij, de burgers. Wij betalen belasting en het is aan de leiders, het kabinet daar zinnige dingen mee te doen maar ook om een juist inkoop beleid te voeren. En zeker niet uit angst te handelen maar verstandig te zijn en wel overwogen keuzes te maken.


Wanneer je Googelt op "Schikking Pfizer" zie je de lange lijst van enorme schikkingen die Pfizer al langer heeft getroffen de afgelopen jaren. Het lijkt een bedrijf dat er niet voor terugdeinst om ten koste van mensenlevens geld te verdienen.


Er liggen nog miljoenen vaccins op de plank die niet gebruikt gaan worden. Gekocht met ons belastinggeld. Gekocht uit angst en de overtuiging dat we ons wel uit de “Corona crisis” zouden prikken. Deze overtuiging, gebaseerd op geloof en niet op basis van wetenschap, maakte dat onze overheid de burgers verplichtte om mee te doen aan het grootste wetenschappelijke experiment waarbij dezelfde overheid de Farmaceutische bedrijven vrijwaarden van aansprakelijkheid.


Wie zou dat niet willen: miljarden medicijnen verkopen die nog niet of nauwelijks getest zijn en niet hoeven opdraaien voor de eventuele schade?


De gevolgen van de (eventuele) bijwerkingen en schade moet toch op iemand verhaald gaan worden. Het ziet er naar uit dat de medici, onder wiens verantwoordelijkheid de prikken gezet zijn, de zwarte Piet toegeschoven gaan krijgen.

236 weergaven0 opmerkingen
bottom of page