top of page

Man van Ursula von der Leyen ligt onder vuurDe Italiaanse krant Corriere della Sera meldt dat Heiko von der Leyen ontslag heeft genomen uit de Raad van Toezicht van de stichting die die door de universiteit van Padua is opgericht om het onderzoek naar gentherapie en geneesmiddelen op basis van RNA te beheren.

De stichting kreeg van de Europese Commissie 320 miljoen euro via het PNRR-fonds.

Heiko von der Leyen is medisch directeur van het Amerikaanse bedrijf Orgenesis, gespecialiseerd in gentherapieën. Het bedrijf, maakt samen met wereldwijde medicijngiganten als Pfizer, BioNTech, AstraZeneca, Sanofi deel uit van het onderzoeksproject van de stichting die door de Universiteit van Padua is opgericht.

Heiko von der Leyen werd in juni benoemd in de raad van toezicht van de stichting en trad dus deze week terug nadat in Italië ophef ontstond over de gelden die via de stichting naar oa zijn bedrijf Orgenesis vloeiden.

De vraag is of Heiko von der Leyen enig voordeel gehaald uit zijn positie als echtgenoot van Ursula von der Leyen, de voorzitter van de Europese Commissie. De Italiaanse justitie buigt zich over de kwestie. Het nieuws komt enkele weken nadat door de Europese Procureur een onderzoek is ingesteld naar zijn vrouw, Ursula von der Leyen, omdat ze blijft weigeren om haar sms-correspondentie met Pfizer baas Albert Bourla vrij te geven.

Wordt -misschien- vervolgd...388 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page