top of page
  • Foto van schrijverRedactie

Mattias Desmet te gast in podcast van Naomi Wolf

Beste vrienden,


Hieronder vind je een podcast met Naomi Wolf. Het gaat allemaal over de theoretische en intellectuele achtergrond van mijn massavormingstheorie en in dat opzicht is het unieke inhoud. Ik waardeer de vriendelijkheid van Dr. Wolf om me uit te nodigen voor een podcast met haar en, nog veel belangrijker, de manier waarop ze zich de afgelopen jaren heeft uitgesproken.


Ik lees haar Substacks vaak en ik bewonder haar moed in veel opzichten, bijvoorbeeld wanneer ze publiekelijk van mening verandert als ze het gevoel heeft dat haar geweten dat van haar vraagt. Ik herinner me een Substack waarin ze zei dat ze zich na een ontmoeting met Donald Trump realiseerde dat ze door de media was misleid bij het vormen van haar mening over hem. Ze merkte dat het beeld dat de media van hem creëerden niet zo correct was.


Ik heb Donald Trump nooit persoonlijk ontmoet en mijn stem zou eerder naar iemand als Robert F. Kennedy Jr. gaan, maar ik kan je één ding vertellen: sinds ik heb gezien hoe de media een beeld over mezelf hebben gecreëerd, ben ik veel terughoudender om mee te gaan in wat de media over andere mensen zeggen. Gezien het intellectuele milieu waar Dr. Wolf vandaan komt, weet ik dat er leeuwenmoed voor nodig is om deze woorden over Trump te uiten.


Ik hoop dat je geniet van ons gesprek.


Mattias

459 weergaven2 opmerkingen

2 Comments


Een film van 1940 ....en zeker nu betekenisvol : Gaslight

https://www.youtube.com/watch?v=UYmtzaHwCKo


interessante bespreking met James Corbett en Thomas Sheridan


https://www.corbettreport.com/gaslight-flnwo-08/?utm_source=substack&utm_medium=email

Like

Peter Braet
Peter Braet
Nov 13, 2023

Interessante denkoefeningen, maar Lacan las ik nooit en ga dat ook niet doen, van Arendt hoorde ik al en las er wel eens iets over maar ook haar ga ik niet lezen. Zodra ik woorden hoor als "constructivisme"of "deconstructivisme" haak ik af. De Westerse filosofie is voor mij lang daarvoor gestopt. Wat dat betreft krijg ik van links soms "Hegel" afkeurend te horen en van rechts "Kant", beiden afkeurend en van geen van beide filosofen las ik ooit en zal dat ook nooit doen. Waar zijn die academici eigenlijk mee bezig vraag ik me dan af. Net alsof we zelf niet kunnen denken.

Ondertussen is het hier meer groeps- dan massavorming en zien we hetzelfde maar dan nog erger als…


Like
bottom of page