top of page

Maurice de Hond over de lableak theorie


Maurice de Hond was één van onze eerste gasten in de eerste Tegenwind reeks. Nadien had Alain Grootaers ook nog een gesprek in een Kompas aflevering naar aanleiding van zijn biografie. Regelmatig delen we ook zijn columns bij Tegenwind om ze ook op deze manier bij onze lezers in het daglicht te brengen Bij de collega's van de Nieuwe Wereld sprak Maurice de Hond afgelopen week met Ad Verbrugge over de wijze waarop de Nederlandse media met de lableak-theorie zijn omgegaan. En het grote verschil in opvattingen in Nederland en vele andere landen.


Als achtergrond treft u ook de uitzending van Zembla uit november 2021 over dit onderwerp aan, waar in het gesprek vaak naar gerefereerd wordt. De titel was “Belangenpandemie”.


De eigen beschrijving op de Zembla site is:


Hoe is COVID-19 precies ontstaan? Als we de oorsprong van het virus kennen, kunnen we ons in de toekomst wapenen tegen nieuwe uitbraken. Het antwoord op deze vraag is moeilijk. De gevestigde wetenschap lijkt het eens: Het virus is vanuit de natuur overgesprongen op de mens. Maar bewijs voor deze theorie blijft uit en alternatieve hypotheses krijgen steeds meer aandacht. Er ontstaan discussies onder wetenschappers en virologen. Is het echt zo’n gek idee dat het virus uit een laboratorium in Wuhan zou zijn gelekt? En waarom wordt dat nauwelijks onderzocht? Zembla onderzoekt de botsende belangen in de zoektocht naar de oorsprong van COVID-19.270 weergaven2 opmerkingen
bottom of page