top of page
  • Foto van schrijverjvwing

Mexicaanse TV-dokter overleden aan hartaanval

De naam Dr. Alfredo Victoria Moreno zegt u wellicht niets. Dat is niet verwonderlijk. Wij kennen hem niet maar in Mexico was hij net zo mediatiek en bekend als Marc Van Ranst in Vlaanderen.

In volle ‘pandemie’, verscheen dr. Morena dus ook haast dagelijks op de buis als tv-viroloog die de kijkers uitlegde hoe gevaarlijk Covid-19 was voor kinderen, volwassenen en bejaarden. Hij legde de kijkers uit waarom vaccineren zo essentieel was, de garantie bood op bescherming en de basisvoorwaarde voor het heropenen van de samenleving. In het tv-programma ‘Mexico Today’ in volle prime time vaccineerde hij Mexicaanse tv-bekendheden en mediafiguren.


Maar Dr. Alfredo Victoria Moreno is niet meer. Hij overleed een week geleden in zijn slaap aan een hartinfarct. Gouverneur Sergio Salomón Céspedes Peregrina meldde het treurige nieuws zonder bijkomende informatie en schrijft het overlijden toe aan een ‘natuurlijke doodsoorzaak’. Docter Moreno was 42 jaar oud.

Dit korte artikel is geen vorm van ‘Schadenfreude’. Wel integendeel. Lees deze bijdrage als een expliciete oproep om de grote stijging in plotse overlijdens, hartinfarcten, galopperende kankers en oversterfte ‘all causes' te onderzoeken.
477 weergaven0 opmerkingen
bottom of page