top of page

Over oversterfte en eloquente lezersbrieven

Het is gebeurd. Op 13 januari schreef Het Laatste Nieuws over de ‘plotse’ oversterfte van maar liefst 19% tov andere decembermaanden.De volgende zin deed me van de stoel vallen: “in tegenstelling tot de vorige jaren heeft corona er deze keer niets mee te maken.


Wat dan wel? Griep, RSV of zelfs fijn stof? “Het woord mag nog steeds niet vallen, maar we mogen blijkbaar gerust zijn, want… Sciensano gaat het onderzoeken.Zou de lezer dit pikken, vraag ik me dan af. Mijn argwanend lodderoog valt dan op de lezersbrieven, op de site van HLN. Niet 1 van de 59 verwijst naar het vaccin, en dat doet mijn lodderwenkbrauwen argwanend fronsen. Op zoek dan maar naar nog reacties op hetzelfde artikel, nu op Facebook, de ongefilterde. Meer dan 1200 reacties, en de eerste 50 die ik lees verwijzen quasi allemaal naar het vaccin.  Opnieuw viel ik van mn stoel. Ook het totaal andere woordgebruik, zinslengte en opbouw doet vermoeden dat de lezersbrieven in HLN aan een bijzondere redactionele filtrering onderworpen zijn. Diezelfde media die fake nieuws aanklagen, vallen alweer door de mand door hun eenzijdigheid en omerta.

Ik noem het boerenbedrog.


In dezelfde week dat UK cardioloog Malhotra op de BBC (vanaf +/- 3.10) tijdens een interview poneert dat de mRNA spuit een hoog risico vormt voor hartfalen.Maar niet in België. Onze harten begeven het aan fijn stof.


In 2023 zullen de media "plots' de kamerolifant zien, daar ben ik nu wel zeker van. Misschien moeten de oplages eerst nog wel 's 20% zakken, wie weet.

https://twitter.com/DrAseemMalhotra/status/1613837487796850688


2.595 weergaven3 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page