top of page

Première Kompas: Auteur Marnix Peeters te gast bij Alain Grootaers op de Tegenwind boot

In de nieuwe aflevering van Kompas ontvangt Alain op de Tegenwind boot columnist en schrijver Marnix Peeters, nooit te beroerd om een tegendraadse mening te geven.

Marnix vertelt over zijn carrière als beginnende schrijver. Hij werkte eerst als muziekjournalist bij Humo en nadien schreef hij een aantal jaren voor 'Het Laatste Nieuws'. De laatste jaren schrijft hij een wekelijkse column voor de weekendbijlage van 'De Morgen'.


Ondertussen werd hij ook ondernemer want Peeters brengt zijn eigen boeken uit in eigen beheer. Verder gaat het over gezondheid, zijn moeder en vader, zijn verhuis naar 'De Hoge Venen', het overwinteren in 'Zuid-Spanje' en de zoektocht naar een politieke partij waar hij zijn gedachtengoed in terug vindt.


Zijn meest recente boek "Komt een priester bij Beëlzebub" is nog steeds te koop:

https://bit.ly/KomtEenPriester


De inslechte priester Ambrosius Pelkmans gaat, na een leven van ontucht en misbruik, naar de hel. Daar maakt hij kennis met Beëlzebub, de duivel. De hel ziet er helemaal anders uit dan hij had verwacht — veel kleurrijker, en het gaat er creatief aan toe! Pastoor Pelkmans valt van de ene verbazing in de andere. In deze roman vol wonderlijke personages — de huurdruïde Vava Ventvent, de Afrikaanse fee Bikita Vuist-Damdam, de bedorven ambtenaar Marcel Demol en de sekslustige non zuster Fernalia — worden alle zinnen uitgebreid geprikkeld. O ja: ook de lezer krijgt een rol van betekenis!

Het boek "Boef" dat zijn vrouw Jana heeft geschreven, komt ook aan bod in het interview. Van "Boef" is er een opvolger klaar. Die is vanaf volgende week beschikbaar: