top of page

Première Kompas: Auteur Marnix Peeters te gast bij Alain Grootaers op de Tegenwind boot

In de nieuwe aflevering van Kompas ontvangt Alain op de Tegenwind boot columnist en schrijver Marnix Peeters, nooit te beroerd om een tegendraadse mening te geven.

Marnix vertelt over zijn carrière als beginnende schrijver. Hij werkte eerst als muziekjournalist bij Humo en nadien schreef hij een aantal jaren voor 'Het Laatste Nieuws'. De laatste jaren schrijft hij een wekelijkse column voor de weekendbijlage van 'De Morgen'.


Ondertussen werd hij ook ondernemer want Peeters brengt zijn eigen boeken uit in eigen beheer. Verder gaat het over gezondheid, zijn moeder en vader, zijn verhuis naar 'De Hoge Venen', het overwinteren in 'Zuid-Spanje' en de zoektocht naar een politieke partij waar hij zijn gedachtengoed in terug vindt.


Zijn meest recente boek "Komt een priester bij Beëlzebub" is nog steeds te koop:


De inslechte priester Ambrosius Pelkmans gaat, na een leven van ontucht en misbruik, naar de hel. Daar maakt hij kennis met Beëlzebub, de duivel. De hel ziet er helemaal anders uit dan hij had verwacht — veel kleurrijker, en het gaat er creatief aan toe! Pastoor Pelkmans valt van de ene verbazing in de andere. In deze roman vol wonderlijke personages — de huurdruïde Vava Ventvent, de Afrikaanse fee Bikita Vuist-Damdam, de bedorven ambtenaar Marcel Demol en de sekslustige non zuster Fernalia — worden alle zinnen uitgebreid geprikkeld. O ja: ook de lezer krijgt een rol van betekenis!

Het boek "Boef" dat zijn vrouw Jana heeft geschreven, komt ook aan bod in het interview. Van "Boef" is er een opvolger klaar. Die is vanaf volgende week beschikbaar:


Drie jaar geleden ontmoette Jana Elza Wuyts (°1981) in Spanje een wilde hond (°2019) en bracht het dier mee naar België.

Het was het begin van een schitterend liefdesverhaal, maar ook van een enerverende lijdensweg: Boef had een jaar alleen in de bergen geleefd en was een ongeleid projectiel. Met bloed, zweet en tranen slaagde Jana er samen met haar man Marnix Peeters in om de wolf in een hond te transformeren.

‘Boef. Hoe ik een wilde Spaanse berghond in huis nam’ (2021) vertelde maar een stukje van het prachtige verhaal. Op algemeen verzoek gaat de schrijfster in ‘Boef. Liefhebben kan je leren’ dieper in op de moeilijkheden, en de oplossingen die ze vond.

En hoe zal Boef reageren als hij terug in zijn geboortedorp komt?

Per verkocht exemplaar gaat er 1 euro naar organisaties die zich inzetten voor honden.


Bekijk hier de première :


218 weergaven1 opmerking

1 Comment


Geo Djep
Geo Djep
Apr 03, 2023

Mooi om mijn favoriete schrijver in dit interview te zien .

Like
bottom of page