top of page

PREMIERE van nieuwe Kompasaflevering: Peter Vandermeersch gaat op zoek naar een nieuwe wereld

Vandaag bij Tegenwind: een nieuwe aflevering van 'Kompas'. Onze huiscolumnist Steve Aernouts is deze keer de gastheer. Hij ontvangt Peter Vandermeersch.


Steve Aernouts:


De laatste jaren kostte het me vaak erg veel moeite de rust te bewaren. Politiek en media die voortdurend polariseren om hun eigen ego en deugdzaamheid te etaleren. Keer op keer die schijnwerkelijkheden gepresenteerd te krijgen, het doet iets met een mens. Emoties flakkerden alle kanten op en ook ik werd niet gespaard van de vele impulsen om overal op te reageren. Daar wordt een mens doodmoe van.

Gelukkig is daar Peter Vandermeersch. Een stem die de gave bezit me te kalmeren. Een stem die me leerde dat naar binnen keren de weg is. Een stem die oproept tot beschouwen, tot zoeken naar innerlijke waarheden. Een stem die me vertelt dat er mooie tijden kunnen komen, als we de schaduwen in onszelf onder ogen komen. Een stem die me deed inzien dat strijden niet mijn weg is. Een stem die me telkens weer veel deugd deed, me veel kracht gaf en inspireerde om een zachte weg te bewandelen in heel dit levensavontuur.


Boven alle polarisatie kan je aanschouwen wat er gebeurt en het is daar waar ik soms kan proeven van wijsheid. Het is die wijsheid die Peter bezit die me rust schenkt en me inspireert naar binnen te keren. Dank daarvoor.


Een gesprek met een bezield man.


Wie is Peter Vandermeersch?


Peter Vandermeersch behaalde een A1 boekhouden en marketing, maar heroriënteerde zich toen hij natuurlijke en vegetarische voeding leerde kennen via de macrobiotiek.