top of page
  • Foto van schrijverRedactie

President Macron krijgt kletsen om de oren (letterlijk en figuurlijk)
President Macron heeft al betere dagen gekend. Eerst kreeg hij op straat een vernederende klets rond de oren van een vrouw die toepasselijk in een Franse colère schoot en wat later veegde de kersverse Italiaanse premier Malone Frankrijk de mantel uit.

De Italiaanse premier heeft Frankrijk publiekelijk bekritiseerd om zijn hypocriete aanpak van de kwestie van de migranten uit Afrika, die de afgelopen weken een twistpunt tussen de twee landen was, door het koloniale beleid van Parijs in Burkina Faso aan de kaak te stellen. Italië heeft genoeg van de mensensmokkelaars die vluchtelingen op NGO boten zetten waarna ze die vervolgens droppen in de dichtstbijzijnde Italiaanse haven.


Giorgia Meloni, maakte in een interview op de Italiaanse tv de opmerking terwijl ze een foto liet zien van een kind dat werkt in een goudmijn in Burkina Faso, een van de armste landen ter wereld.


Ze zei dat Frankrijk koloniaal geld drukt voor het land, maar "in ruil daarvoor eist dat 50 procent van alles wat Burkina Faso uitvoert in de schatkist van Frankrijk terechtkomt."

"Het goud dat dit kind in een tunnel gaat halen, komt grotendeels terecht in de schatkist van de Franse staat," zei de Italiaanse premier.


Meloni voegde daaraan toe: "De oplossing [voor het migrantenvraagstuk] is dus niet om de Afrikanen te nemen en naar Europa te brengen. De oplossing is Afrika te bevrijden van bepaalde Europeanen die het uitbuiten en dit volk te laten leven van wat het heeft."


Macron heeft nog niet gereageerd. Op geen van beide oorvegen.

256 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page