top of page

Prof. Dr. Mattias Desmet nam het woord in Straatsburg

Beste vrienden,


Vorige week was ik uitgenodigd om een korte toespraak te houden in het Europees Parlement in Straatsburg. In veel opzichten is een toespraak in het Europees Parlement een toespraak in het kloppende hart van een van de instellingen in de voorhoede van de processen die ik (wij) de afgelopen jaren hebben bekritiseerd. Dat is waar, maar tegelijkertijd denk ik dat dergelijke overwegingen ons er nooit van mogen weerhouden om erheen te gaan. Het zijn juist de mensen met wie we het oneens zijn, de mensen die we gemakkelijk als onze tegenstanders ervaren, die we moeten proberen aan te spreken.


Dit gezegd hebbende, als er iets is waar ik niet van houd, zijn het korte toespraken. Ik geef de voorkeur aan toespraken waarin ik genoeg tijd heb om de woorden naar me toe te laten komen zoals ze op dat moment en op die plaats willen komen. Als gevolg daarvan praat ik vaak urenlang en als niemand me op een gegeven moment tegenhoudt, ga ik nog langer door.


Niettemin, hieronder vind je mijn 8 minuten durende toespraak in het Europees Parlement!


Mattias Desmet


Herbekijk hieronder zijn documentaire van vorig jaar:


2.225 weergaven1 opmerking

1 Comment


Peter Braet
Peter Braet
Sep 28, 2023

@Prof. dr. Mattias Desmet

De opkomende EU technocratie bespraken we al bijna dertig jaar geleden aan de keukentafel.

Welk petit comité in een achterafzaaltje te Straatsburg was dit nu weer? We zagen dat al eerder bij dit zogenaamde "burgerinitiatief" https://euci.info/ Daar werd opgeroepen dit initiatief van moedige burgers te steunen, maar vond nergens een burgerinitiatief of citizens initiative, deed er navraag naar en kreeg dit antwoord:

Het bestaat niet!

Zie in uw filmpje dat u tussen twee van alweer eens dezelfde zogenoemde "experten" zit. Een verlengstuk van de Covid Summits? Daar had het Europees Parlement ook niets mee te maken, een zaal in de gebouwen van het Parlement werden er voor gebruikt, meer niet. Jammer maar helaas. Dertig jaar nadat…


Like
bottom of page