top of page

Prof. Dr. Mattias Desmet nam het woord in Straatsburg

Beste vrienden,


Vorige week was ik uitgenodigd om een korte toespraak te houden in het Europees Parlement in Straatsburg. In veel opzichten is een toespraak in het Europees Parlement een toespraak in het kloppende hart van een van de instellingen in de voorhoede van de processen die ik (wij) de afgelopen jaren hebben bekritiseerd. Dat is waar, maar tegelijkertijd denk ik dat dergelijke overwegingen ons er nooit van mogen weerhouden om erheen te gaan. Het zijn juist de mensen met wie we het oneens zijn, de mensen die we gemakkelijk als onze tegenstanders ervaren, die we moeten proberen aan te spreken.


Dit gezegd hebbende, als er iets is waar ik niet van houd, zijn het korte toespraken. Ik geef de voorkeur aan toespraken waarin ik genoeg tijd heb om de woorden naar me toe te laten komen zoals ze op dat moment en op die plaats willen komen. Als gevolg daarvan praat ik vaak urenlang en als niemand me op een gegeven moment tegenhoudt, ga ik nog langer door.


Niettemin, hieronder vind je mijn 8 minuten durende toespraak in het Europees Parlement!


Mattias Desmet


Herbekijk hieronder zijn documentaire van vorig jaar:


2.193 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page