top of page

Koken met Prof. Dr. Pierre Capel

Begin oktober 2022 reden we naar Nederland voor een eerste opnamedag voor de documentaire "Alles Vloeit". Na een uitgebreid voorgesprek met Pierre hadden we een planning gemaakt voor de eerste opnames bij hem thuis in de buurt van Amsterdam. We volgden hem toen hij een nieuwe column ging opnemen voor zijn succesvolle YouTube en Bitchute kanaal. Na zo een grondige voorbereiding trekt Pierre dan naar zijn opnamestudio waar hij zijn populaire column inblikt.

Het geheim van het succes van Pierre zijn column is zijn talent om moeilijke concepten eenvoudig uit te leggen , het geheel doorspekt met humor en veel ironie. In de Tegenwind documentaire vertelt Pierre dat hij jarenlang heeft gedoceerd en daar leerde hij om niet teveel "abracadabra" te verkopen en te moeilijke termen te gebruiken. "Daar verstop je vooral onkunde mee", aldus Pierre. Dat dit werkt, merk je niet alleen in zijn columns maar ook in onze Tegenwind documentaire "Alles Vloeit".


's Avonds gingen we Pierre volgen toen hij een workshop gaf over "onze emoties en hun invloed ons DNA". Daarna kwam er nog een workshop over " Kwantummechanica". Opvallend was dat zijn publiek heel gevarieerd was, van jong tot oud. Prachtig toch dat "moeilijke wetenschappelijke inzichten" zo populair zijn dat velen de workshops van Pierre Capel volgen. Dat Pierre een integere en warme persoon is zal hierbij zeker en grote rol spelen.

Eerder die dag had Pierre voor ons gekookt; een andere hobby van hem, want Pierre heeft door zijn studies in de biochemie heel wat te vertellen over voeding. En dus besloten we om ook het kookgedeelte te volgen met onze camera.

Dat stukje paste niet helemaal in de Tegenwind documentaire, maar we willen het u toch niet onthouden. De director 's cut van "Koken met Pierre", een fragment die de uiteindelijke versie niet haalde maar te leuk was om niet te delen.Met de komende feestdagen in aantocht delen we alvast de geheimen van het gerechtje:

Het recept Avocado komkommer zalmrolletjes:

- 200 gram mooie gerookte zalm - 1 rijpe avocado (geprakt) - 1/4 komkommer geschild in kleine blokjes - 1 el creme fraiche - citroensap - zout en peper - sojasus Voor de dressing: - 30 gram wit sesamzaad - 2 el limoensap - 1/2 teentje geperste knoflook - 1/2 spaanse peper zonder zaadjes - 1 el sesamolie - 70 ml zonnebloemolie - 1 el honing

Meng alle ingrediënten behalve het sesamzaad in de blender tot een gladde massa. Rooster de sesamzaadjes in een pan goudgeel en meng ze met de dressing. Breng de dressing op smaak met peper en zout.

Bereidingswijze: Roer de geprakte avocado met de blokjes komkommer, zout, peper, citroensap en creme fraiche door elkaar. Leg een plakje zalm op een stuk folie en scherp hierop een lepeltje avocado mengsel. Draai met behulp van het plastic de zalm tot een mooie, gevulde bonbon. Leg het voor de stevigheid een halfuurtje in de koelkast. Verwijder het folie en bestrijk de bonbon met de dressing.


Smakelijk!


Meer info over Prof. Dr. Pierre Capel vind je op zijn website: http://www.pierrecapel.nl of zijn You tube kanaal: https://www.youtube.com/@pcapel100


Daarin heeft Alain Grootaers het met Prof. Capel over het emotionele DNA, Kwantummechanica en de geheimen van de virussen.
372 weergaven1 opmerking

1 Comment


Laat Pierre zich maar bij de wetenschap houden, dat doet hij fantastisch! Ik volg hem al jaren. Maar laat dat koken a.u.b. aan anderen over, dat was pijnlijk om te zien. Helaas!

Like
bottom of page