top of page

Koken met Prof. Dr. Pierre Capel

Begin oktober 2022 reden we naar Nederland voor een eerste opnamedag voor de documentaire "Alles Vloeit". Na een uitgebreid voorgesprek met Pierre hadden we een planning gemaakt voor de eerste opnames bij hem thuis in de buurt van Amsterdam. We volgden hem toen hij een nieuwe column ging opnemen voor zijn succesvolle YouTube en Bitchute kanaal. Na zo een grondige voorbereiding trekt Pierre dan naar zijn opnamestudio waar hij zijn populaire column inblikt.

Het geheim van het succes van Pierre zijn column is zijn talent om moeilijke concepten eenvoudig uit te leggen , het geheel doorspekt met humor en veel ironie. In de Tegenwind documentaire vertelt Pierre dat hij jarenlang heeft gedoceerd en daar leerde hij om niet teveel "abracadabra" te verkopen en te moeilijke termen te gebruiken. "Daar verstop je vooral onkunde mee", aldus Pierre. Dat dit werkt, merk je niet alleen in zijn columns maar ook in onze Tegenwind documentaire "Alles Vloeit".


's Avonds gingen we Pierre volgen toen hij een workshop gaf over "onze emoties en hun invloed ons DNA". Daarna kwam er nog een workshop over " Kwantummechanica". Opvallend was dat zijn publiek heel gevarieerd was, van jong tot oud. Prachtig toch dat "moeilijke wetenschappelijke inzichten" zo populair zijn dat velen de workshops van Pierre Capel volgen. Dat Pierre een integere en warme persoon is zal hierbij zeker en grote rol spelen.

Eerder die dag had Pierre voor ons gekookt; een andere hobby van hem, want Pierre heeft door zijn studies in de biochemie heel wat te vertellen over voeding. En dus besloten we om ook het kookgedeelte te volgen met onze camera.

Dat stukje paste niet helemaal in de Tegenwind documentaire, maar we willen het u toch niet onthouden. De director 's cut van "Koken met Pierre", een fragment die de uiteindelijke versie niet haalde maar te leuk was om niet te delen.Met de komende feestdagen in aantocht delen we alvast de geheimen van het gerechtje:

Het recept Avocado komkommer zalmrolletjes: