top of page

Steve Aernouts gaat samen met Peter Vandermeersch op zoek naar een nieuwe wereld

Vandaag bij Tegenwind: een nieuwe aflevering van 'Kompas'. Onze huiscolumnist Steve Aernouts is deze keer de gastheer. Hij ontvangt Peter Vandermeersch. Speciaal voor onze abonnees een week in avant-premiere.


Steve Aernouts:


De laatste jaren kostte het me vaak erg veel moeite de rust te bewaren. Politiek en media die voortdurend polariseren om hun eigen ego en deugdzaamheid te etaleren. Keer op keer die schijnwerkelijkheden gepresenteerd te krijgen, het doet iets met een mens. Emoties flakkerden alle kanten op en ook ik werd niet gespaard van de vele impulsen om overal op te reageren. Daar wordt een mens doodmoe van.

Gelukkig is daar Peter Vandermeersch. Een stem die de gave bezit me te kalmeren. Een stem die me leerde dat naar binnen keren de weg is. Een stem die oproept tot beschouwen, tot zoeken naar innerlijke waarheden. Een stem die me vertelt dat er mooie tijden kunnen komen, als we de schaduwen in onszelf onder ogen komen. Een stem die me deed inzien dat strijden niet mijn weg is. Een stem die me telkens weer veel deugd deed, me veel kracht gaf en inspireerde om een zachte weg te bewandelen in heel dit levensavontuur.


Boven alle polarisatie kan je aanschouwen wat er gebeurt en het is daar waar ik soms kan proeven van wijsheid. Het is die wijsheid die Peter bezit die me rust schenkt en me inspireert naar binnen te keren. Dank daarvoor.


Een gesprek met een bezield man.


Wie is Peter Vandermeersch?


Peter Vandermeersch behaalde een A1 boekhouden en marketing, maar heroriënteerde zich toen hij natuurlijke en vegetarische voeding leerde kennen via de macrobiotiek.

Na zijn heroriëntering ging hij ook aan de slag in de verschillende takken van de biologische voedingssector.

Hij behaalde het koksdiploma voor de middenjury in Brussel en begon met het geven van kooklessen in bijberoep. Bij het bestuderen en onderzoeken van de geschriften van Heinz Grill en Rudolf Steiner, leerde Peter een nieuw en verruimend aspect van voeding kennen. Tijdens zijn driejarige opleiding in Italië bij Heinz Grill leerde hij hoe hij richtingsvrij en polariteitsvrij met voeding kon omgaan en hoe dat praktisch om te zetten in de lessen en in de keuken.


In die lessen wordt het verruimend aspect van de voeding op een concrete en professionele manier verbonden met de vele oosterse en westerse voedingsleren, maar ook met de wetenschappelijke manier van kijken.


In 2021 kon hij zijn intensieve tweejarige opleiding tot meditatieleraar aan de hogeschool in Naone (Italië) bij Heinz Grill met succes afronden. In de kooklessen en opleidingen gaat het Peter niet alleen om 'wat' er gekookt wordt, maar ook om 'hoe' er gekookt wordt. Vanuit welke innerlijke houding men met de voeding omgaat en in de keuken staat. Het scholen van het bewustzijn door middel van concrete zielsoefeningen en meditatie neemt daarbij een belangrijke plaats in.


Vandermeersch besloot om zijn ervaringen neer te schrijven. Zijn boek verschijnt deze maand mei.

Bekijk hier in avant-premiere de aflevering van Kompas:Je kan nog aanwezig zijn op de boekvoorstelling van Peter Vandermeersch die doorgaat op 20 mei 2023. Voor meer info en tickets kan je hier terecht: https://www.ticketgang.be/tickets/forabetterworld#

1.141 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page