top of page

Theorie dat SarsCov2 uit een lab ontsnapte werd snel de kop ingedrukt na overleg olv Fauci.Uit documenten die door de Amerikaanse journalist Jimmy Tobias werden verkregen via de Wet Openbaarheid Bestuursdocumenten, blijkt dat dr Anthony Fauci in een kramp schoot toen de Britse onderzoeker Kristian Andersen (hij wordt niet toevallig ook vernoemd in ons onderzoeksdossier rond de sturing van de Covid pandemie) hem via een email (1 februari 2020) meldde dat Jon Cohen van Science na onderzoek op basis van het genoom vaststelde dat het SarsCov2 virus mogelijk toch was ontsnapt uit een lab in Wuhan. Dr. Fauci schoot toen met een ongekende snelheid in gang om deze hypothese meteen de kop in te drukken, zo blijkt uit de vrijgegeven emails.

Fauci belegde meteen een tele-conferentie waaraan naast Kristian Andersen ook Jeremy Farrar en Andrew Rambaut (namen die ook voorkomen in ons onderzoeksdossier) deelnamen, zoals oa ook Marion Koopmans en Christian Drosten (de man die de krukkige pcr-test voor Covid19 ontwikkelde).

Uit de emails die Jimmy Tobias blijkt dat er flink gestuurd wordt om de lab-theorie als een broodje aap te verkopen. Alsof de duivel ermee gemoeid was kwam toen plots een paper uit die de theorie ondersteunde dat de Pangolin de oorzaak was van het virus, waardoor de theorie dat het virus uit het lab in Wuhan was ontsnapt als 'belachelijk' kon worden afgedaan.

Een jaar later stuurde de World Health Organisation een team van onderzoekers naar Wuhan om de oorsprong te achterhalen van SarsCov2. Onder hen ook Marion Koopmans en Peter Daszak. Daszak is de directeur van EcoHealth Alliance; het bedrijf dat door Anthony Fauci gefinancierd werd om het beruchte Gain of Function onderzoek (waarbij virussen in een lab dodelijker en/of besmettelijker worden gemaakt) te doen in...Wuhan.


De documenten die door journalist Jimmy Tobias werden verkregen zijn geen 'smoking gun'; ze duiden er wel op dat Anthony Fauci als door een horzel gestoken snel tot actie overging om de lab leak theorie als een verzinsel weg te zetten. Marion Koopmans, die in haar lab in Rotterdam ook onderzoek doet naar Gain of Function, werd nauw betrokken, blijkt nu. De Pangolin theorie werd na deze meeting geofficialiseerd in een paper die snel werd gepubliceerd.

Journalist Jimmy Tobias kon uiteraard alleen het spoor volgen van de officiële emails, waarvan alle betrokkenen weten dat ze openbaar kunnen gemaakt worden. Wat er in privé-telefoongesprekken werd verteld tussen de verschillende deelnemers is onbekend gebleven.


Tegenwind lanceert binnenkort een nieuwe documentaire met als gast de Nederlandse biochemicus en immunoloog Pierre Capel. Daarin zegt hij dat hij op basis van zijn analyse van het genoom 100% zeker is dat het SarsCov2 virus uit een laboratorium komt. Waarom hij daar zeker van is bewijst hij in de documentaire. Blijf ons volgen!


Je kan de opgevraagde e-mails hier downloaden: https://www.documentcloud.org/app?q=549 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page