top of page

Boek nu nog één van de laatste tickets voor de opnames van Toga Talks

Nieuwe rubriek bij Tegenwind: Twee oud-hoogleraars halen de toga weer boven voor Toga Talks


In oktober 2022 waren we in Spanje voor opnames van een reeks Tegenwind documentaires. Twee oud-hoogleraars waren te gast. Met Cees Hamelink en Pierre Capel trokken we naar een Sherry bodega en gooiden we een paar thema's op tafel. Ondanks het feit dat ze mekaar nog nooit hadden ontmoet was er een heerlijke wisselwerking tussen beiden. Zalige gesprekken door twee ervaren rotten die een voorbode waren van een nieuw concept: "Toga Talks". Tegenwind heeft de eer maar vooral het genoegen om u uit te nodigen voor de opnames van de eerste aflevering.

Opnames gaan door op 18 maart 2023 van 13u tem 17u. Locatie is Café Kapitein Zeppos, Gebed Zonder End 5, 1012 HS Amsterdam, Nederland. Je kan je onderaan inschrijven of via ons Tab "Event".
Praat je met een toga aan anders dan zonder een toga? Bij een academische promotie zei een collega ooit: ''Wat een vreemd vak hebben wij; we trekken een jurk aan, spreken enkele onbegrijpelijke zinnen, doen de toga weer uit, gaan naar huis en we worden er ook nog voor betaald."

In "Togatalks" leggen Pierre Capel en ik graag figuurlijk onze toga's af om in begrijpelijke taal een aantal onderwerpen door te nemen die voor veel mensen heel herkenbaar zijn. Tegenwind betaalt ons er niet voor en het gaat dus alleen maar om de vreugde van de uitwisseling van invallen, kennis, en inzichten als improvisaties van een jazzband. We hopen dat u er plezier aan beleeft.

Cees Hamelink, oud-hoogleraar Communicatiewetenschap, Universiteit van Amsterdam


Emergent is zo’n heerlijk woord. In het Engels betekent “to emerge” ontstaan.


Aristoteles zei al: "het geheel is meer dan de som der delen". Wat betekent dat uit de interactie van twee systemen iets nieuws ontstaat.


Als twee doorleefde toga’s , Cees en Pierre, met elkaar spreken ontstaat er iets nieuws. Het resultaat van deze onvoorspelbare interactie is emergent en we willen jullie daar graag van laten genieten.


Pierre Capel, oud-hoogleraar Immunologie, Universiteit Utrecht.Boek hier je tickets:

Gebruik als abonnee de volgende coupon voor korting:

Abonnee met maand abonnement: MAAND_Toga

Abonnee met jaar abonnement: JAAR_Toga

Abonnee met erelid abonnement: ERELID_Toga

Korting geldig voor 2 personen per abonnement.


1.145 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page