top of page

Twitter files: informatie gewist volgens Musk


Twitter-baas Elon Musk heeft onthuld dat de "belangrijkste gegevens" van de interne communicatie van het sociale-mediaplatform over de onderdrukking van de vrijheid van meningsuiting, bekend als de "Twitter-files", verborgen waren en sommige mogelijk zelfs zijn verwijderd.

Musk maakte de opmerking in een tweet van 7 december, als antwoord op de vraag van voormalig Twitter-CEO Jack Dorsey waarom de Twitter-bestanden in delen werden gedropt in plaats van in hun geheel te worden vrijgegeven.

“Als het doel transparantie is om vertrouwen op te bouwen, waarom dan niet gewoon alles vrijgeven zonder filter en mensen zelf laten beoordelen? Inclusief alle discussies rond huidige en toekomstige acties? Maak alles nu openbaar', zei Dorsey in een bericht op Twitter.

Dorsey reageerde op een reeks opmerkingen van Musk, waarin de CEO van Tesla zijn volgers vertelde zich schrap te zetten voor een aanstaande release van "Episode 2 van The Twitter Files".

Musk reageerde op de opmerkingen van Dorsey door te zeggen dat belangrijke gegevens waren verborgen en mogelijk waren geschrapt.

"De belangrijkste gegevens waren verborgen (ook voor jou) en sommige zijn mogelijk verwijderd, maar alles wat we vinden zal worden vrijgegeven", zei Musk.

252 weergaven0 opmerkingen
bottom of page