Uit musical gezet: gezichtsherkenning identificeert een advocaat van tegenpartij organisator
Een advocaat werd via gezichtsherkenning geïdentificeerd en uit een kerstmusical in New York gezet, zo meldt The New York Times. Reden: Het advocatenkantoor waarvoor ze werkt verdedigt een cliënt die de exploitant van de musicalaanklaagt.

Gezichtsherkenning is al jaren een punt van discussie: voor supporters is het een snelle manier om criminelen te identificeren, voor tegenstanders is het een nachtmerrie op het gebied van privacy. Dit laatste moet worden bevestigd door de huidige zaak. Een advocaat uit New Jersey werd met uiterst twijfelachtige middelen verhinderd een kerstmusical bij te wonen met haar negenjarige dochter. De 44-jarige Kelly Conlon vergezelde haar negenjarige dochter toen ze met haar padvindersgroep de 'Christmas Spactacular' bijwoonde in de Radio City Music Hall in Manhattan, New York.
Een lijst met ongewenste personen
Het bedrijf exploiteert verschillende locaties in New York, waaronder het gelijknamige Madison Square Garden en het Beacon Theatre. CEO James L. Doland, een drukbezette miljardair, verbood in de zomer alle advocatenkantoren die tegen het bedrijf procederen. Dit geldt ook voor advocaten die niet met de zaken zijn belast en omvat alle locaties.
Getroffen advocaten komen op een lijst van ongewensten terecht – het verbod wordt ingevoerd via gezichtsherkenning. Conlon beweerde dat ze MSG Entertainment nooit had aangeklaagd, maar dat ze toch buiten op haar dochter moest wachten.
MSG Entertainment wees er in een verklaring aan de New York Times op dat alle bezoekers geïnformeerd worden over het gebruik van gezichtsherkenning. Aangezien dit niet het eerste geval van deze soort was in New York, laaide nu een discussie over misbruik van gezichtsherkenning op. Een instrument dat oorspronkelijk bedoeld was om zware criminelen en terroristen te identificeren, wordt gebruikt om wraak te nemen op ongemakkelijke advocatenkantoren.