top of page

Vax-schade. De getuigenis van Hilde. "1 vaccin, 3 hersenbloedingen, zaak moeten verkopen"

Hilde was de eerste getuige die ik interviewde. Ze nam contact op via messenger , nadat ik een oproep had gedaan tot het vinden van mensen met vaccinatieschade. Ze schreef in telegramstijl: 1 vaccin, 3 hersenbloedingen, zaak moeten verkopen.

Ik maakte een afspraak, maar toen ik voor haar deur stond, was ze het vergeten. Toen ik haar uitlegde dat ik ze kwam filmen zoals afgesproken, kwam haar geheugen terug. Ze zag er volledig gebroken uit. “Ik weet niks meer”.

Hilde had een poetsbedrijf met 47 poetsvrouwen. In augustus vorig jaar had ze haar eerste coronavaccin gehaald. Ze deed het voor twee goede vrienden, kankerpatienten, die ze hielp, om ze ‘niet in moeilijkheden wilde brengen’.

Nadat ze haar vaccin had genomen, ging Hilde naar Corsica. Op de dag dat ze weer naar huis zou reizen, een dag of 10 later,werd ze ernstig ziek.


Een verhaal van 3 hersenbloedingen, epilepsie., geheugenverlies.. “Mijn verstand is aangetast.” weende ze.

Het gevolg was dat ze haar werk niet meer kon doen, ze kon de administratie niet meer aan.. “Ik heb me erbij neergelegd en de zaak is verkocht. Door één vaccin.”

Het interview werd een paar keer stilgelegd. Door de emotie, maar ook omdat ze vroeg waar we gebleven waren. Black outs.


"Ik ben alles kwijt"

Haar dokter zei dat ze het vaccin niet had mogen hebben. “Wat hij daarmee bedoelt, weet ik niet. Ik ben zo razend kwaad, dat kun je niet geloven. Ik ben alles kwijt.”

Het was bij mijn weten de eerste Belgische getuige die naar buiten kwam met vaccinatieschade, en ik was er redelijk ondersteboven van. Toen het interview online ging, sprong er een journalist van de Morgen op, die me zei dat het allemaal fake was, dat ze ervoor al failliet was, enz. Na zo’n ervaring kan je mijn reactie raden. Had hij even research gedaan, had hij gezien dat ze haar man enkele jaren voordien ook had verloren, met alle gevolgen vandien. Waardoor ze opnieuw was moeten beginnen. En dat noemt zich pers.

De shock van het verhaal was blijkbaar zo groot dat er nog een heel aantal mensen me beschuldigden dat ik dit in mekaar had gestoken. Drie maanden en 16 getuigen later is de kritiek verstomd tot enkele