top of page

Volledige reeks TogaTalks in april exclusief voor abonnees. Check hier de trailer.

Twee oud-hoogleraars halen de toga weer boven

Op 18 maart organiseerde Tegenwind een live event in Amsterdam in Café Zeppos met zalige gesprekken door twee ervaren rotten. "Toga Talks" is op die dag van een idee op papier uitgegroeid tot een heuse praatshow. Show is misschien een groot woord. Het was die middag alleszins een fijne bijeenkomst waar achteraf de mensen met een blij gezicht huiswaarts trokken.


De twee hosts van de praatbarak omschreven hun bijdrage vooraf op deze manier :


Praat je met een toga aan anders dan zonder een toga? Bij een academische promotie zei een collega ooit: ''Wat een vreemd vak hebben wij; we trekken een jurk aan, spreken enkele onbegrijpelijke zinnen, doen de toga weer uit, gaan naar huis en we worden er ook nog voor betaald."

Cees Hamelink, oud-hoogleraar Communicatiewetenschap, Universiteit van Amsterdam


Emergent is zo’n heerlijk woord. In het Engels betekent “to emerge” ontstaan. Aristoteles zei al: "het geheel is meer dan de som der delen". Wat betekent dat uit de interactie van twee systemen iets nieuws ontstaat.

Pierre Capel, oud-hoogleraar Immunologie, Universiteit Utrecht.


In "Togatalks" leggen Pierre Capel en Cees Hamelink graag figuurlijk hun toga's af om in begrijpelijke taal een aantal onderwerpen door te nemen die voor veel mensen heel herkenbaar zijn. Als twee doorleefde toga’s , Cees en Pierre, met elkaar spreken ontstaat er iets nieuws. Het resultaat van deze onvoorspelbare interactie is emergent en we willen jullie daar graag van laten genieten.

Dit zijn een paar reacties van gasten die live de opnames van 'Togatalks' meemaakten.

Arend:

Dank voor een heerlijke middag. 4 thema's verrassend belicht door twee wijze mannen die elkaar op een prachtige manier aanvullen. Mooie inzichten, fantastische sfeer. 1 + 1 = 3! Kijk uit naar een vervolg.

Kees en Ineke:

Wij denken met zeer veel genoegen terug aan de middag bij Kapitein Zeppos. In een sfeervolle omgeving met gelijkgestemden naar twee filosoferende, humoristische professoren luisteren hebben wij als heel leuk en leerzaam ervaren. Ook het gesprek na afloop ,toen we aan de Tegenwind tafel terechtkwamen, was hartverwarmend. Veel dank voor alles wat jullie doen, het geeft ons veel steun. We kijken uit naar het volgende evenement .

Els en Sander:

De sfeer was fantastisch, het voelde als een warme deken en gek genoeg als thuiskomen. Pierre Capel en Cees Hamelink hebben een bijzondere chemie, en spreken vanuit verschillende achtergronden over belangrijke onderwerpen. Het zette aan tot dieper nadenken, het leverde bij afloop mooie gesprekken op met anderen in de zaal. Mochten er opnieuw opnames gemaakt worden dan zijn wij er graag weer bij.

Deze reeks heeft Tegenwind kunnen realiseren dankzij de steun van zijn abonnees. Daarom krijgen zij in april een exclusieve avant-première van de afleveringen.

Uitzendschema voor de abonnees :

Woensdag 5 april 2023: Aflevering 1 over 'Stilte'.

Woensdag 12 april 2023: Aflevering 2 over 'Schoonheid'.

Woensdag 19 april 2023: Aflevering 3 over "Onzekerheid".

Woensdag 26 april 2023: Aflevering 4 over "Polymorfie".


Wil jij ook graag de avant-premières zien? Dan kan je hier snel abonnee worden.


In mei en juni komen alle afleveringen beschikbaar voor iedereen.


Bekijk hier de trailer!
639 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page