top of page
  • Foto van schrijverRedactie

Wat is er aan de hand in China? (Is er wel iets aan de hand?) Kritische analyse en een ooggetuige.

Bijgewerkt op: 4 jan. 2023In tijden van propaganda is het nog moeilijk om door de bomen het bos te zien. Recent verschenen in de pers verschillende alarmerende artikels over de Covid-toestand in China en -zoals begin 2020- foto's van rijen met doodskisten die wachten om begraven/gecremeerd te worden.


Intussen zijn we echter veel wijzer geworden dan drie jaar geleden en weten we dat de berichtgeving door de mainstream media in het beste geval gewoon slecht en in het slechtste geval bewust gemanipuleerd is om politieke redenen. De Chinese overheidsmedia zijn ook niet meteen de meest geloofwaardige, dus moeten we van enkele hypotheses vertrekken:


  1. Na drie jaar af-en-aan lockdowns en het opsluiten en isoleren van miljoenen positief geteste mensen is de immuniteit van de gemiddelde Chinees enorm gedaald door het gebrek aan contact met ziektekiemen die je weerstand normaal op peil houden. Ze zijn dus vatbaarder voor infectie.

  2. Na de lockdowns en de vaak eenzame opsluiting van positief getesten stijg het stressniveau wat ook weer een bijzonder negatieve invloed heeft op je immuniteit.

  3. Met een vaccinatiegraad van bijna 90% bewijzen ook de Chinezen dat efficiënte vaccins tegen respiratoire aandoeningen een sprookje zijn. Het Chinese vaccin is geen mRNA vaccin, maar een klassiek vaccin. Of de Chinezen ook last hebben van 'plotse' overlijdens en oversterfte na vaccinatie die niet Covid-gerelateerd is, is op dit moment niet duidelijk.

  4. De Chinese Communistische Partij heeft het zero-covid beleid teruggedraaid omdat het niet langer houdbaar was en er protesten uitbraken. Wil ze aan de bevolking -om niet te veel gezicht te verliezen- doen uitschijnen via de media dat die zero-Covid politiek dan toch geen onzin was?

  5. Er is eigenlijk geen probleem: normaal sterven er in China 35 000 mensen per dag, dus business as usual.

  6. Door het voortdurend isoleren van de bevolking en het nu vrijlijk laten circuleren van de Omikron variant doet China nu eigenlijk een inhaalbeweging en sterven er de ouderen en mensen met onderliggende aandoeningen: een golf die wij hier initieel hadden.

  7. Als er een probleem is, is het in elk geval het impliciet bewijs dat mondkapjes totaal niet helpen: de Chinezen dragen ze nog altijd en overal.

Hieronder delen we het verslag van de Nieuw-Zeelandse journalist Andy Boreham die ging rondrijden en Shanghai en vaststelde dat er van een golf geen sprake is en dat de ziekenhuizen er normaal werken. Ook hier dienen we op te passen, zoals steeds, want het feit dat Boreham via YouTube zijn video's kan en mag posten, wijst er op dat de Chinese overheid hem bewust met rust laat. Ja, zover is het dus gekomen: dat we het verdacht vinden als iemand niét gecensureerd wordt...

Hieronder zijn ooggetuigenverslag.

3.905 weergaven1 opmerking

1 Comment


Er is al een tijdje een degelijke debunk over dit filmpje (zie https://observers.france24.com/en/asia-pacific/20230103-shanghai-covid-hospitals-overwhelmed-debunked?fbclid=IwAR2mzbsaSkFLI9XXo0FjmV66fVn0wF3BfIMO7y4Kc7YHGICzLjp1-DrQcqk). De man is bv. niet bij ziekenhuizen gaan filmen maar bij zogenaamde fever-clinics, speciaal opgerichte locaties waar mensen met koorts naartoe kunnen. Bij de ziekenhuizen was het wel enorm druk. Het is ook op 20 december gefilmd. We zijn al een hele tijd verder en een epidemie verloopt exponentieel. Op een paar dagen tijd kan het al véél erger zijn. In ieder geval, ik zie weinig redenen om geloof te hechten aan het filmpje van deze man.

Like
bottom of page