top of page

Wetenschappelijk bewezen door patholoog: hersen- en hartschade na mRNA vaccin

In een opgemerkt artikel in het wetenschappelijke tijdschrift MDPI beschrijft patholoog dr Michael Mörz van het Institute of Pathology ’Georg Schmorl’, in Dresden. Zijn artikel documenteert de overvloedige aanwezigheid van vaccinaal spike-eiwit in de haarvaten van de hersenen en het hart, en hij laat zien hoe dit in verband wordt gebracht met vasculitis, necrotiserende encefalitis en myocarditis. Zijn artikel is één van de belangrijkste artikelen die sinds het begin van de pandemie zijn gepubliceerd in de conventionele peer-reviewed medische literatuur - omdat het degenen die tot nu toe passief geloofden dat de COVID-vaccins aanvaardbaar veilig zijn, op andere gedachten kan brengen.

Dr. Rob Rennebohm vat het belang van dit onderzoek voor ons samen:


De Duitse pathologen spraken zich eerder in een congres al uit over de ongewone letsels die ze vaststelden bij overledenen en die ze aan de massavaccinaties linkten.
Bovenstaande afbeelding uit het artikel van Mörz: toont een dwarsdoorsnede van een haarvat in het hart. Het toont de aanwezigheid van een overvloedige hoeveelheid spike-eiwit (het bruine materiaal waarnaar de rode pijl wijst) binnen de endotheelcellen, de cellen die de binnenwand van het capillair bekleden. Er is zwelling van de endotheelcellen, en er zijn enkele mononucleaire ontstekingscellen in de wand van het capillair. Er is aangetoond dat het spike-eiwit van vaccinale oorsprong is, en niet van een SARS-CoV-2-infectie.De bovenstaande afbeelding (ook uit het artikel van Mörz) is een dwarsdoorsnede van een haarvat in de hersenen. Het toont prominente tekenen van vasculitis (ontsteking van de bloedvatwand). Het bloedvat is gevuld met hemolyse, wat normaal is bij autopsie. De vele kleine blauwe cellen die aanwezig zijn in de wanden van het bloedvat (direct rond het gehyolyseerde bloed) bevatten veel lymfocyten (ontstekingscellen). De aanwezigheid van talrijke lymfocyten in de wand van dit bloedvat betekent dat de wand van het bloedvat ontstoken is, d.w.z. dat het bloedvat vasculitis heeft.


Samenvatting