top of page

Wetenschappelijk bewezen door patholoog: hersen- en hartschade na mRNA vaccin

In een opgemerkt artikel in het wetenschappelijke tijdschrift MDPI beschrijft patholoog dr Michael Mörz van het Institute of Pathology ’Georg Schmorl’, in Dresden. Zijn artikel documenteert de overvloedige aanwezigheid van vaccinaal spike-eiwit in de haarvaten van de hersenen en het hart, en hij laat zien hoe dit in verband wordt gebracht met vasculitis, necrotiserende encefalitis en myocarditis. Zijn artikel is één van de belangrijkste artikelen die sinds het begin van de pandemie zijn gepubliceerd in de conventionele peer-reviewed medische literatuur - omdat het degenen die tot nu toe passief geloofden dat de COVID-vaccins aanvaardbaar veilig zijn, op andere gedachten kan brengen.

Dr. Rob Rennebohm vat het belang van dit onderzoek voor ons samen:


De Duitse pathologen spraken zich eerder in een congres al uit over de ongewone letsels die ze vaststelden bij overledenen en die ze aan de massavaccinaties linkten.
Bovenstaande afbeelding uit het artikel van Mörz: toont een dwarsdoorsnede van een haarvat in het hart. Het toont de aanwezigheid van een overvloedige hoeveelheid spike-eiwit (het bruine materiaal waarnaar de rode pijl wijst) binnen de endotheelcellen, de cellen die de binnenwand van het capillair bekleden. Er is zwelling van de endotheelcellen, en er zijn enkele mononucleaire ontstekingscellen in de wand van het capillair. Er is aangetoond dat het spike-eiwit van vaccinale oorsprong is, en niet van een SARS-CoV-2-infectie.De bovenstaande afbeelding (ook uit het artikel van Mörz) is een dwarsdoorsnede van een haarvat in de hersenen. Het toont prominente tekenen van vasculitis (ontsteking van de bloedvatwand). Het bloedvat is gevuld met hemolyse, wat normaal is bij autopsie. De vele kleine blauwe cellen die aanwezig zijn in de wanden van het bloedvat (direct rond het gehyolyseerde bloed) bevatten veel lymfocyten (ontstekingscellen). De aanwezigheid van talrijke lymfocyten in de wand van dit bloedvat betekent dat de wand van het bloedvat ontstoken is, d.w.z. dat het bloedvat vasculitis heeft.


Samenvatting

De bovenstaande twee afbeeldingen ondersteunen (samen met de verschillende andere afbeeldingen in het artikel van Mörz) de volgende hypothese: Wanneer het mRNA (dat is ingebed in het lipide nanodeeltje van het Pfizer/BioNTech COVID-19 vaccin) in de arm wordt geïnjecteerd, vindt het mRNA zijn weg (via de bloedstroom) naar verre cellen - in dit geval endotheelcellen die de kleine bloedvaten in het hart en de hersenen bekleden. (Het vaccin blijft niet gewoon in de arm.)


Eenmaal in de endotheelcel(s) geeft het mRNA de ribosomen in de cel de opdracht om spikeiwit aan te maken. Het spike-eiwit migreert dan naar het buitenoppervlak van de endotheelcel. Het immuunsysteem herkent dan het spike-eiwit (of fragmenten daarvan) als vreemd en concludeert dat de endotheelcel geïnfecteerd is. Vervolgens stuurt het immuunsysteem lymfocyten en andere ontstekingscellen naar de vaatwand om de vermoedelijk geïnfecteerde endotheelcel aan te vallen. De vaatwand raakt ontstoken (vasculitis) en tijdens dit proces raken de endotheelcellen immunologisch beschadigd en kunnen in verschillende mate opzwellen. Soms kan abnormale intravasculaire stolling (stolling in het bloedvat) optreden. In sommige gevallen kan spike-eiwit in de hersenen (of het hart) verschijnen, waar het spike-eiwit een ontstekingsreactie kan uitlokken (encefalitis, myocarditis).Je kan het volledige rapport hier lezen: https://www.mdpi.com/2076-393X/10/10/1651


570 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page