top of page
  • Foto van schrijverRedactie

Wetenschapper die in Wuhan lab werkte zegt dat COVID door de mens gemaakt virus was

Een wetenschapper die werkte in een controversieel onderzoekslaboratorium in China heeft beweerd dat COVID een door de mens gemaakt virus was dat uit de faciliteit is gelekt, aldus een rapport.Andrew Huff, die werkte voor een in New York gevestigde non-profit die virussen bestudeert, zei dat COVID twee jaar geleden uit het Wuhan Instituut voor Virologie in China is gelekt en beschuldigde de autoriteiten van het "grootste falen van de Amerikaanse inlichtingendienst sinds 9/11", meldde de Britse krant The Sun zaterdag.

Het laboratorium is het middelpunt geweest van hevige debatten over de oorsprong van COVID, waarbij zowel Chinese regeringsambtenaren als laboratoriumpersoneel ontkennen dat het virus uit de faciliteit is gelekt.


Huff, een epidemioloog, zei in zijn nieuwe boek, "De waarheid over Wuhan", dat de pandemie het resultaat was van de financiering door de Amerikaanse regering van coronavirussen in China. Hij zei dat China's gain-of-function experimenten werden uitgevoerd met lakse beveiliging, wat leidde tot een lek in het Wuhan lab.


Steeds meer aanwijzingen

"Buitenlandse laboratoria beschikten niet over adequate controlemaatregelen om een goede bioveiligheid, biobeveiliging en risicobeheersing te garanderen, wat uiteindelijk leidde tot het lek in het Wuhan Instituut voor Virologie," zei hij in zijn boek, dat exclusief in de krant werd gepubliceerd.


In de afgelopen twee jaar zijn er steeds meer aanwijzingen gekomen dat het virus uit het laboratorium is gelekt. Sommige deskundigen denken dat het virus kan zijn ontsnapt door een besmette wetenschapper of door het verkeerd weggooien van afval uit de faciliteit. Tedros Adhanom Ghebreyesus, het hoofd van de Wereldgezondheidsorganisatie, vertelde een Europese politicus dat hij vreesde dat het virus in 2019 uit het lab was ontsnapt in "een catastrofaal ongeluk", aldus een bericht in de Daily Mail eerder dit jaar.


Huff is een voormalig vicepresident van EcoHealth Alliance, een in New York gevestigde non-profit die infectieziekten bestudeert. De groep bestudeert al meer dan tien jaar verschillende coronavirussen bij vleermuizen met financiering van de National Institutes of Health, en had nauwe banden met het Wuhan-lab.


Huff, die van 2014 tot 2016 bij EcoHealth Alliance werkte, zei dat de non-profit het Wuhan-lab jarenlang hielp bij het samenstellen van de "beste bestaande methoden om vleermuiscoronavirussen te engineeren om andere soorten aan te vallen". "China wist vanaf dag één dat dit een genetisch gemanipuleerd middel was," schreef Huff. "De Amerikaanse regering heeft schuld aan de overdracht van gevaarlijke biotechnologie aan de Chinezen.


"Ik was doodsbang door wat ik zag," vertelde de legerveteraan uit Michigan aan de Sun. "We gaven ze gewoon biowapentechnologie." Het Wuhan Instituut voor Virologie, een door de staat beheerde en gefinancierde onderzoeksfaciliteit waar China's gevaarlijkste coronavirusonderzoek plaatsvindt, staat onder immense druk van de heersende Chinese Communistische Partij om wetenschappelijke doorbraken te produceren om China's wereldwijde status te verhogen ondanks een gebrek aan middelen, volgens een recent onderzoek gepubliceerd door ProPublica/Vanity Fair.


Donderdag 8 december lanceert Tegenwind voor onze abonnees de documentaire met prof dr Pierre Capel die daarin zegt dat hij er 100% zeker van is -op wetenschappelijke basis- dat het SarsCov2 virus in een laboratorium is gemaakt. Hij legt in de documentaire ook in zijn eigen stijl uit waarom hij weet dat dit zo is.

532 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page