top of page

Zelfredzaamheid met Zohra en zoon.

Tijdens de chaos van de covidcrisis begon Zohra Ait-Fath na te denken over zelfredzaamheid. Om haar zoon erbij te betrekken besloot ze het op een speelse manier aan te pakken. Ze ontdekte de website: www.outdoorschool.be en boekte een heus 'Bushcraft weekend'.


Mijn Bushcraft avontuur met zoon Alec .

Op 5 april 2022 startte ons 3 daagse bushcraft avontuur in de Ardennen, meer bepaald in Vresse Sur Semois.


Wacht, eerst even vertellen hoe dat zo is gekomen.

Mijn zoon Alec, toen bijna 10 jaar oud en vol energie, net als zijn moeder, ging met mij sinds de covid-uitbraak bijna dagelijks het bos in om te ontdekken, te ventileren en de tijd te verdrijven.


Mijn moeder was ook vaak van de partij. We zagen de seizoenen veranderen, de dieren komen en gaan. Een van de gebieden die we vaak bezochten was “Het Elzenhof park” in Aarschot. Een meertje met een mini eilandje was onze speelplaats geworden. We sprongen op en af via een zelfgemaakte brug van takken en stenen die we verlegden om er ons eigen geheime plekje van te maken. We namen ook vaak een touw mee om te schommelen met ter plekke gevonden takken die we later ook verstopten. Alles om het de volgende keer spannend te maken.


Kippen en konijnen


Midden in het park staat een gebouw dat gebruikt wordt als muziek en woord academie. Daarnaast woonde de conciërge met zijn vrouw en hond Thor (ze zijn verhuisd nu), een Deense dog die uit het niets brulde als je het huis naderde. In de voortuin stond een groot kippenhok met alle soorten pluimvee, en daarnaast een met de schattigste konijntjes. Om de zoveel weken waren er nieuwe baby konijntjes. We mochten ze aaien en op onze schoot nemen zoveel we wilden. Geen betere motivatie om erheen te gaan met ons groente-afval. Alec gaf ieder nieuw konijntje een nieuwe naam, meestal iets van “zwart witje” of “witstipje”…Echt avontuur