top of page

Belangrijk bericht van Team Tegenwind

Beste kijker en lezer,


We nemen de gelegenheid van kerst- en oudjaar te baat om u te danken.


Want dankbaarheid staat voorop: u heeft van bij het begin in Tegenwind geloofd.


Daardoor heeft u veel mogelijk gemaakt. In september 2021 zijn we gestart met de documentaires van Tegenwind, waardoor wetenschappers, grote denkers, ondanks de officiële censuur de massa hebben kunnen bereiken. Onze documentaires werden inmiddels meer dan 9 miljoen keer bekeken, via verschillende kanalen. In België en Nederland, maar ook in de VS, het VK, Hong Kong, Duitsland, Australië en Nieuw Zeeland.Dat we deze documentaires hebben kunnen maken is mede te danken aan u als abonnee, donateur of vrijwilliger.

Amper vijftien maanden na de start hebben we een belangrijke stap gezet en besloten om de website uit te bouwen tot een volwaardige site met nieuws, nieuwe interview-formats, columns en gastbijdragen van wetenschappers.


Want het werk dat wij doen is niet alleen essentieel, het is ook nauwelijks begonnen. Het kan niet ophouden totdat we weer op het juiste spoor zijn voor essentiële vrijheden en privacy, een verstandig volksgezondheidsbeleid, en een functionerende en coherente economie, om nog maar te zwijgen van een overheid die doet wat zij moet doen in plaats van het maatschappelijk functioneren te ontwrichten.


Gecultiveerde paniek

Intussen werken de overheden aan het verder uitrollen van hun controlemaatschappij. Wat een jaar geleden al in onze documentaires werd voorspeld blijkt nu waarheid. Vaccinpaspoorten worden als controlemiddel -los van vaccinatie- ingezet en een digitale munt van de centrale bank als een stap in de richting van een sociaal kredietsysteem zoals in China, staat in de steigers.


En toch dreigt er nu een nog groter gevaar dan dat alles: publieke demoralisatie.

Hoeveel mensen heb je niet horen zeggen: “Ik ben moegestreden. Al mijn idealisme is uit me geslagen." Ontelbare mensen hebben dit gezegd of gedacht in 32 van de moeilijkste maanden van ons leven.

We hebben dingen gezien en meegemaakt die we nooit voor mogelijk hadden gehouden. Het begon met reisbeperkingen, daarna sluitingen van bedrijven, kerken en scholen, en ging geleidelijk naar miljarden aan sociale uitgaven plus monetaire inflatie, een torenhoge staatsschuld en culmineerde in segregatie. Families, vrienden, kennissen en buren werden tegen elkaar opgezet.

Het werd allemaal gedaan in naam van de volksgezondheid, maar nu zitten we met een volksgezondheidsramp voor de eeuwigheid.


Het is niet alsof we niet konden weten wat de resultaten zouden zijn. Dat wisten we al heel vroeg. Dit is de reden waarom alle eerdere pandemieplannen nooit lockdowns hebben aanbevolen en ze in plaats daarvan actief hebben veroordeeld. Wetenschap en ervaring - plus wetgeving en economie - werden allemaal overboord gegooid in een gecultiveerde paniek.


Er zijn weinig excuses geweest. Zo zal het nog jaren gaan.

Zeggen dat deze hele ervaring een regelrechte ramp is, is een understatement. Maar wat het allemaal nog erger maakt, is de vreemde stilte en volgzaamheid van de media, de academische wereld en de non-profitwereld.


Een deel van het antwoord over het waarom komt nu naar buiten in een verhaal dat onmogelijk te verzinnen is. Nu blijkt dat velen werden betaald door een het nu failliete FTX uit de Bahama's die beloofde miljarden aan geld uit te delen voor "pandemische paraatheid". Het geld ging naar prestigieuze universiteiten, denktanks en grote journalistieke podia die aandrongen op lockdowns en mandaten.En voordat dat kabaal op gang kwam, waren veel stemmen al gecompromitteerd door financiering van de Gates Foundation en de farmaceutische industrie, die een pandemie zagen als een ticket naar oneindige rijkdom.


In tussentijd is er al bijna een jaar een oorlog aan de gang in onze achtertuin die honderdduizenden mensenlevens kost en de Europese economie volledig ontwricht. De VS stuurden aan op een gasboycot vanuit Rusland en verkopen nu hun eigen gas aan Europa aan vier keer de prijs. Een deel van de elite die de EU runt blijkt corrupt, vult de eigen zakken, terwijl tientallen miljoenen Europeanen de winter in de kou moeten doorbrengen. We worden niet langer geregeerd door verkozenen, maar door een elite die wordt aangestuurd door multinationals en hun belangen verdedigt.


Het effect van de gebeurtenissen en de eindeloze zoektocht naar de vraag naar het "waarom" heeft tot gevolg dat de menselijke geest wordt uitgeput. Het lijkt ontworpen om te demoraliseren en uit te putten, waardoor we allemaal geloven dat vechten hiertegen hopeloos is.

Dat mogen we niet laten gebeuren.


Sinds we met Tegenwind zijn gestart, willen we eerlijk verslag uitbrengen en een licht laten schijnen op vele wetenschappers en opiniemakers die het met deze gang van zaken niet eens zijn en die -zoals dat hoort in de wetenschap- vragen durven stellen, kritisch durven zijn, niet plooien voor druk.

Onze strijd is uw strijd.

Wij publiceren de allerbeste analyses en onderzoeken, en dat heeft een enorme impact ondanks elke poging om ons te marginaliseren en de stem van Tegenwind te censureren.

Het lijkt misschien alsof we in de minderheid zijn. Dat is zeker waar. Middelen voor wat wij doen zijn moeilijk te verkrijgen. Ze komen zeker niet uit de lucht vallen, zoals frauduleuze subsidies voor de bestaande oude mediabedrijven. En toch redden we het dankzij het idealisme dat nog steeds bestaat.


We begonnen met Tegenwind vanuit de overtuiging dat we niet zomaar kunnen toekijken hoe de beschaving naar de ondergang wordt gevoerd.


Soms is er maar één documentaire, één artikel, één link, één interview, één boek, één commentaar nodig om een geest te veranderen. Waarna die geest weer anderen verandert, en zo gaat het door. Ze zijn oneindig reproduceerbaar en daardoor krachtig genoeg om de geschiedenis te veranderen. Maar eerst moeten ze geproduceerd en verspreid worden.


Een toevluchtsoord voor de waarheid is essentieel in alle tijden. De val van Rome inspireerde de oprichting van kloosters om veiligheid te bieden als licht voor de wereld. In het interbellum was het net zo. Zonder het optreden van helden die in die donkere dagen levens en ideeën redden, zou de wederopbouw niet mogelijk zijn geweest. Niet iedereen kon worden gered, maar dat betekent niet dat hun inspanningen tevergeefs waren.


Wij maken nu zulke tijden mee. De wederopbouw na de ramp moet beginnen, maar dat zal nog vele jaren duren. De daders van de grote verwoesting proberen hun sporen uit te wissen en doen alsof alles goed is. Maar dat is niet zo. We moeten het hoe en waarom van dit alles ontdekken en werken aan het herstel van essentiële rechten en vrijheden in elk land.


We mogen en kunnen niet rusten. We mogen en kunnen niet toegeven aan de verleiding om op te geven. Tegenwind heeft, samen met andere spelers een enorm effect op het debat, wat niet alleen blijkt uit de enorme drukte, maar ook uit de aanvallen en laster, die uiteraard toenemen. Mensen hebben zich afgevraagd hoe dit stukje gezond verstand de aanval heeft overleefd. Het antwoord is eenvoudig. Sommige stemmen kunnen niet gekocht of anderszins geïntimideerd worden. Aan hen hebben we de voortzetting van vrijheid, rechten en rationaliteit te danken.


Velen van jullie zijn altijd trouwe supporters geweest. Wij vragen u vandaag om uw steun voort te zetten en voor één van onze abonnementsformules te kiezen, of een eenmalige donatie te doen. Alleen zo kunnen we onze stem, die ook uw stem is, blijvend laten horen. Alleen zo kunnen we belangrijke wetenschappers, kritische geesten en grote denkers een podium blijven geven. Alleen zo kan het licht niet gedoofd worden.
Tegenwind steunen is een manier om een verschil te maken en effectief te zeggen: we zijn niet bereid om toe te geven en op te geven. We zijn als samenlevingen en mensen te ver gekomen om nu terug te keren. We geven de sleutels van het koninkrijk niet aan Bill Gates, Klaus Schwab, Sam Bankman-Fried, laat staan aan Mark Zuckerberg, De Volkskrant of De Standaard.


Zij lijken al het geld en de macht te hebben, maar wij hebben iets wat zij missen: toegewijde morele passie om onze waarheid te vertellen, om eerlijk en openlijk te spreken, zonder ons te verbergen achter anonimiteit.


We zijn echt op het punt in de geschiedenis waar niemand wilde zijn: aan de afgrond. Er zijn visionairs nodig om ons er doorheen te helpen. U bent een van hen.


Steun Tegenwind vandaag met een abonnement of via een donatie.


Laten we niet opgeven of toegeven, maar op koers blijven. Ooit zullen we hier met zijn allen op kunnen terugkijken en zeggen: het was goed werk.

Fijne feestdagen en een mooi en gelukkig 2023. Ondanks alles.


Alain Grootaers

Mark Sanders

& Team Tegenwind


(c) zw/w fotos: Berten Steenwegen


7.813 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 comentario


Peter Braet
Peter Braet
27 dic 2022

Bedankt.

Bekeek vannacht deze Franse reeks:

L'EFFONDREMENT

1- https://vimeo.com/510923636

2- https://vimeo.com/510928259

3- https://vimeo.com/512668510

4- https://vimeo.com/517917693 (not rated)

5- https://vimeo.com/512670516

6- https://vimeo.com/520389394

7- https://vimeo.com/526908851

8- https://vimeo.com/520390674

“après l’effondrement” - le film.

https://vimeo.com/370160786

Pas in de achtste en laatste aflevering wordt duidelijk wat de oorzaak al dat onheil zou kunnen zijn.

Daarom is volhouden belangrijk, want onze beleidsmakers lijken wel verblind.

Me gusta
bottom of page